Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ti is átéltétek, hogy az új...

Ti is átéltétek, hogy az új munkahelyen úgy fogadják az embert a régi, összeszokott gárda tagjai, mint egy illetéktelen betolakodót?

Figyelt kérdés
Nem tudom, mi szükség erre az utálatos viselkedésre. Nem jobb lenne segíteni? Direkt visszatartanak információkat, nem mondják el, mi hol található, mindent magamnak kell kinyomoznom, pedig csak egy mondatukba kerülne, és hamarabb kiismerném magam az ügyekben. Amikor a főnök az ún. "alagsori irattárba" küldött, négy embert is megkérdeztem, hogy jutok el oda, merre kell menni (mert ez az épület egy labirintus), de azt mondták, nem tudják. Fél napi (filmbe illő) bolyongás után végre megtaláltam az alagsori irattárat. Mikor elmondtam az irattárosnak, kiktől kértem segítséget, azt mondta, csodálkozik, hogy nem adtak útbaigazítást, mikor mind a négyen számtalanszor voltak már itt, kétheti, háromheti rendszerességgel elő is szoktak itt fordulni. Azt mondta, akár el is kísérhetett volna valamelyikük.

2019. aug. 16. 13:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Én a megismerkedés után szoktam ezt érezni. Olyan, mintha mindenki tudna rólam mindent, én meg róluk semmit... Xar dolog.
2019. aug. 16. 18:43
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Bizony átéltem. Egy régi kérdésem jutott eszembe erről: https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__munkahely-kollegak__.. Én is itt kértem tanácsot, de kirugattak a kedves munkatársak. Tudom mit érzel sajnos.
2019. aug. 16. 19:24
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem olyan is volt, hogy mikor már hetek óta ott dolgoztam, tahó módon leugattak, hogy miért nem csinálok meg soha bizonyos munkarészeket, és én igazából akkor hallottam először, hogy az az én dolgom lenne. Meg ha valamit nem értettem, és rákérdeztem, akkor flegmán, majdhogynem engem lehülyézve magyarázták el.

Sokan amúgy azért ilyenek, mert amikor anno odakerültek, velük is így bántak, és most ezt akarják kompenzálni. A "Ha én szívtam, te is szívjál!"-mentalitás.

2019. aug. 17. 08:27
 14/20 anonim ***** válasza:
85%
Igen, én 1,5 hónap után mondtam fel ilyen helyen. Katasztrofális, teljesen következetlen volt a management is. Aki betanitott volna, az magasról szart bele a feladatába. Ráadásul sokszor amit elrontott munkát nekem kellett kijavitani.
2019. aug. 17. 10:44
 15/20 anonim ***** válasza:
91%
14: Meg olyan is van, hogy ha a régi dolgozók valami hibát vétenek, vagy kárt okoznak, akkor ráfogják vagy kenik az újonnan jöttre. Ez a megoldás sajnos eléggé kínálja magát nekik az ilyen esetekben.
2019. aug. 17. 10:50
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Voltam így, egy multinál, számviteli osztályon. 36 voltam már, szóval nem első munkahelyem, de sikerült magamat komplett hülyének érezni. Nem a szakmával volt gondom (szakirányú diplomám van, és benne is dolgoztam a szakmában akkor már 16 éve). Szintén ugyanaz, amit a kérdező írt, információkat tartottak vissza, helyi dolgokat nem mondtak el. Sajnáltam, mert a szakmát szeretem, és nagyon jól meg is fizettek ott, de ilyen szemét emberek között nem bírtam tovább fél évnél. Amikor felmondtam, elmondtam a főkönyvelőnőnek az okát. Ő annyit mondott (félig meddig az orra alatt mormogva), hogy: "Sajnos biztos voltam benne, hogy ezek között te sem fogod sokáig bírni."
2019. aug. 17. 15:40
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

16 nekünk informaciovisszatartasra stb külön megoldasaink vannak ugyanis barmilyen hibanal kibukik a felelös. Egyszerüen csak irasban be vagyunk vedve eleve, hogy mi az infot anyagot bekértük idöben az illetékestöl. Onnanstol nem a mi hibank ha nem tudjuk feldolgozni leadni hataridöre amit kellene es onnanstol az indovisszatarto van szamonkerve.

Hogy nincs ez egy multinal megoldva??

Nem a kollega a hibas nem jol mondta a fönököd! Hanem ö maga hogy ilyeneket nem old meg hogy a munkafolyamatok gördülekenyen haladjanak es ne emberi jokedven muljon az hogy ha van kedvem informalom a masikat ha nincs kedvem akkor meg visszatartom az infot. Ez abszurd hogy ilyenek felett elmennek es szettart kezekkel egy vezetö a kollegara tolja a hiba okàt. Ez a vezetöt minösiti nem a dolgozot aki aljas es nem vegzi el a munkajat ezzel a masikat hatraltatva, ez a vezetö hibaja erre nem megoldast eszközölni hanem a kezeit széttàrni.

Amugy kérdesre. Hal eg en intelligens emberek közè kerültem, (föleg vezetökkel dolgozom es nem kisebb alkalmazottak a kollegaim)de eleinte nekem is bizonyitani kellett hogy hanyagoljàk màr az agressziv kommunikaciot velem es ha hibazom annak oka van es nem szandekosan meg hanyagsagbol teszem azt es nem fenyegetözni kell.

Mindez abban csucsosodott ki hogy cègek kezdtek a mi cegünkre panaszlistàt irni, en pedig hatarozottan közöltem, hogy rendben, nyitok en is egy wordot, es bizonyitekokkal, statisztikàval doksikkal alatamasztva, hiteles adatokkal fogom pontrol pontra felvazolni azt, hogy vezetöi hanyagsag oda nem figyelés, vàlaszok késleltetése stb stb mikor es pontosan mit okozott, azoknak milyen következmenyei lettek, amik engem hàtràltattak a munkavégzésemben, egyetlen peldat hoztam csak fel, amikor nem egyszer szolitottam fel az x-edik céget költségek utalàsàra amiböl aztan hataridö be nem tartàsa miatt màr felszolitàs lett, amiböl jöhetett volna a szerzödesbontas is ugyanugy. Tehat en hiaba mutatom ki a költsegeket ha el sem olvassàk, szoval abba lehet hagyni azt a stilust is mikor fentröl jönnek ilyenekkel hogy "nem tud olvasni??"

Hatalmas xsend lett, nem irkàltak listàt, onnanstol precizek es figyelmesek, hibàk miatt nem orrolnak hanem azokat elemezzük es megoldasokat talàlunk ràjuk es mi föbb àttértek asszertiv kommunikaciora, mert en amugy az ilyenekkel teljesen diplomatikus es targyilagos hangnemben reagaltam mindig es statisztikakkal vilagitottam arra rà hogy valojaban ki a hülye, azaz ki sem kellett mondanom azt. Szoval ràjöttek hogy magukat jàratjàk amugy le a primitiv kommunikacioval is.

Es teszem hozzà hogy mindezt csak azert tudtam en is elérni mert intelligensekkel dolgozom, akik képesek arra hogy ne ego kérdèst csinaljanak abbol hogy kinek van igaza, hanem belàssàk a sajat hibajukat is, képesek arra hogy tisztelettudo stilust vegyenek fel, es rajöjjenek arra hogy fenyegetessel nem mennek semmire nem az kell a munkavegzes gördülékenyebbe teteléhez, képesek csapatszellemü együttmüködèsre es a legföbb vàltoztatni önmagukon, a hozzààllàsukon stilusukon.

Mert primitivebb emberek közt ez az együttmüködesi szint amugy alapvetöen elèrhetetlen az tény. Mimt ahogy itt is latni hogy kirugatjàk a masikat meg furjàk egymast az emberek,a fönökök magas lorol nem latnak bele semmibe csak a pofàjuk nagy meg stb

2019. dec. 27. 12:29
 18/20 anonim ***** válasza:
55%
*illetve nem a fönököd hanem a fökönyvelö nem latja jol
2019. dec. 27. 12:32
 19/20 anonim ***** válasza:
78%
Az első "rendes" munkaviszonyom során tapasztaltam. Előtte voltam kétszer gyakornok két egyetemi szak miatt és dolgoztam korábban diákként, mindenhol rendesek voltak. Most is egy nagyon jó csapatba vagyok, az előző helyemet otthagytam. De még így is sokáig bírtam ott több mint egy évig...hát bírom a strapát 🤣 ott semmit nem mondtak el nem adtak át infót inkább "hülye" pályakezdőnek tituláltak, a gyakorlataim ellenére. Holott sokkal iskolázottabb és értelmesebb voltam mint azok akik pont lenéztek. Nyilván féltékenységből. Csak a buta ember tart vissza információkat a munkahelyen mert félti a helyét így tud kitűnni. Szerencsére most jó helyem van. 😊
2019. dec. 27. 19:12
 20/20 anonim ***** válasza:
Szerencsésnek vélitek vagy sem, az újonnan érkezőket az esetek 98 %-ában rám bízza a főnököm, én pedig mindent megpróbálok úgy intézni, hogy ne legyen ilyen érzése az újoncnak. Az ügyeletes szemétládák mindig a fedélzeten vannak, ill. lesznek és ezt eléggé nehéz kezelni. Úgy próbálom meg ezen felül emelni az új kollégát, hogy olyan szinten készítem fel, amin az elfekvő üzemmódban évtizedek óta hempergők is csak tátogni tudnak: "-Te ezt is tudod?" -Ciki, amikor olyan dolgot mutat az újonc a régi kollégának, amire nem jött rá saját magától évtizedeken keresztül, - de volt már erre nem egyszer példa - és először irigységet vált ki ezekből az emberekből a tény, majd ha nem is tisztelni kezdik az illetőt, de legalább leszáll róla a normálisabb réteg. (A velejéig romlott gennyládák meg azok maradnak, bármit is csinál bárki, - eszi őket belül az irigység.) -Utóbbiak soha nem fogják senki előtt belátni, hogy egy munkaközösségben közérdek, hogy minél előbb tegyen minél szélesebb körű ismeretre az, aki oda kerül, mert annál több vállon oszlik meg az "összsúly". Elmúlt a - szocializmusban divatos - magányos hősök kora, - aki nem közösségben gondolkodik, elveszik (idővel), - csak ezek az emberek még mindig elhiszik magukról, hogy ők nem helyettesíthetők. De igen, azok, - és amikor ez kezd megvilágosodni előttük, akkor vérig sértődnek, ott pakolnak alá mindenkinek, ahol csak lehet (a vélt felszínen maradás reményében)!
2019. dec. 28. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!