Mit tegyek, hogy ne legyek ilyen ügyetlen a munkahelyemen?
Két napja kezdtem el dolgozni egy dohányboltban mint eladó. Ami azt illeti sajnos teljesen tapasztalatlan vagyok a kasszázás terén, valamimt alapból kicsit introvertáltabb személyiség vagyok. Ebből mindenki leszűrheti, hogy nem brillírozom a munkahelyemen. Nagyon el vagyok keseredve, mert ugyan valóban nem vagyok valami okos ember, (nagyon lassan tanulok be, és pánikolok hogy mások mennyire bénának tartanak) de a munkahelyre való jelentkezésem előtt nem gondoltam volna hogy ilyen rosszul fog menni a dolog. Még mindig nem tudom hogy a polcon melyik cigaretta- avagy dohányterméket hol találok(főleg hogy nem is ismerek közülük egyet sem, hiszen én nem dohányzom) sokszor blokkolok le amikor visszajárot kéne adni, főleg ha nagyobb címletekben kívánnak fizetni. Ebből kifolyólag már rengeteg kellemetlen helyzetbe sodortam magamat. Eleve nem lenne gond a fejben számolással, de ott és akkor teljesen lefagyok, és volt hogy a vevőnek kell korrigálnia, amit nem is kell magyaráznom hogy mennyire zavarba ejtő tud lenni. Ezt hogyan tudnám kiküszöbölni? Nem szeretném feladni ezt a munkahelyet, hiszen ideális esetben nagyon kényelmes lenne ez a meló, de nyilván ez most másodlagos.
Előre is köszönöm a válaszokat!🙂
19/L
Írd össze pontról pontra mi melyik polcon van, rajzold le, ábrázold vizuálisan vagy bármilyen módon és hamar meg fogod tanulni.
Ha a témára rágörcsölsz minél rosszabb lesz. Nyugodtan számolj számológéppel nagyobb címletek esetén vagy akár kisebbek esetén is ha még nem opció a pénztárgép használata vagy nem tudom ott miképp van. Ne foglalkozz azzal ki mit szól, ki mit mond.
Üres perceidben, vagy amikor csak teheted, pásztázd a polcokat, és memorizálj. Előbb utóbb úgyis belejössz.
Azt hittem a dohányboltokban olyan pénztárgép van, ami kiírja mennyit kell visszaadnod. De így van egy olyan módszer, hogy amennyibe került a cigi, mondjuk 1235, attól az összegtől előre felé számolod az árát addig, amekkora címletet adott a vevő. Ne légy zavarban, mert némelyik bunkó vevő kihasználja, hogy kis szerencsétlenke vagy, és beléd lehet taposni.
Visszafelé számolj!
ha 20000ből kell visszaadni és 3250et fizetnek, akkor kiveszel 50 (3300)+ 200 (3500) +500 (4000) és így tovább, nem lehet hibázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!