Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Egy nagyobb városban járva,...

Egy nagyobb városban járva, akár csak át utazva (pl. Budapest) mindig az jut eszembe, hogy vajon hány magányos, lelkileg megtört ember élhet ott másoktól teljesen elzárkózva, nem lelve barátokat a tömegben?

Figyelt kérdés
A kérdésnek nincs sok értelme, de azért kiírom. Sokszor azon töprengek így utazás közben, hogy a lelki társam vagy legalábbis egy hozzám hasonló személy bárhol lehet, akármelyik városban, de biztos, hogy elkerüljük egymást. Nem fogunk semmiféle csoda folytán összefutni, hiába egymást keressük. Valamiért ez a tudat néha az őrületbe kerget, hogy mi van, ha már többször is elsétáltam amellett a bizonyos "lelki társ" mellett. Mennyire normálisak az ilyen jellegű gondolatok? Néha úgy érzem, hogy többek között ezek miatt sem tudom megélni boldogan a jelent, olyan, mintha folyton egy álomvilágban lennék és várom, hogy valami jó történjen velem, hogy végre megismerjek valakit. Ezeket a sorokat most muszáj volt kiírnom magamból, nem tudom kivel megosztani.

2019. jún. 10. 23:43
1 2
 11/15 Vree ***** válasza:
Ha kiírtad a kérdést, már az is egyfajta kapcsolatteremtés, kezdeményezés,. A kérdés az, hogy ennyiben hagyod a dolgot? Hagyod ennyiben elhalni? Mivel nem írtál magadról (mi érdekel, mi votaná őket hozzád, akarod-e továbbvinni a kapcsolatot, írjanak-e neked PÜ-ben vagy máshol, szervezel- e valamit, látogatsz-e bármilyen társas oldalt), a topik le fog csengeni és a potenciális ismeretségek átfolynak az ujjaid között.
2019. jún. 11. 14:29
 12/15 Vree ***** válasza:
#6os tanácsa (ne csinálj semmit, majd ők kezdeményeznek) szerintem borzalmas xD Különösen, ha így érzel, ahogy, muszaj neked kezdeményezned, noszgatnid, megtalálnod és megteremtened a lehetőségeket és kereteket másoknak. Igazából ez a képesség nem annyira nehéz, némi barátságos extravertáltság, nyitottság mindenkinek elérhető. Igyekezz magadban összegyűjteni a pozitív társas energiát és másokra rásugárizni, lelkessé tenni őket is az ismeretségre, együtt lógásra. Ehhez nem kell radikálisan megváltoztatni a személyiségedet, félszegek/introvertáltak is remekül tudnak együtt lógni, ha a kezdeményezés már megvan, de az első lépésben neked kell teljes bedobással segítened.
2019. jún. 11. 14:36
 13/15 A kérdező kommentje:
Néha szoktam itt is próbálkozni, de már nem igazán látom értelmét. Senkivel nincs meg az összhang (legalábbis írásban). Mindig hamar felismerem, hogy mennyire más gondolkodású, szemléletű emberek vagyunk, teljesen különböző érdeklődési körrel. Tudom, nyilván nincs mégegy pont olyan ember, mint én, de nem is ez a lényeg, nem ilyet keresek, csak egyszerűen senkiben nem fog meg annyira semmi, hogy ezt az ismerkedést továbbvigyük és eljussunk a Facebookon történő beszélgetéshez, vagy esetleg a hanghíváshoz is. Ezenkívül azért kicsit nehéz elnyerni a bizalmamat, így akárkinek nem adok ki személyes információkat magamról, legfeljebb pár hét/hónap levelezés után.
2019. jún. 11. 15:13
 14/15 anonim ***** válasza:

én is ilyen vagyok, most találtam egy kérdezőt, aki hasonlóan elveszett lehet, írok neki, ha gondolod írj neki te is

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..

2019. jún. 12. 10:59
 15/15 anonim ***** válasza:
Ezt a kérdést mintha én írtam volna..lehet, hogy te is infp vagy. Ha unatkozol egyszer nézd meg a kimi no na wa (a neved) c. anime filmet fent van feliratozva a neten lehet tetszene neked.
2021. márc. 14. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!