Milyen pszichés betegség alakulhat ki, ha nem kommunikálsz senkivel?
Én tanári szakon tanulok egyetemen és igen, jól hallottad, amit a tanár mondhatott neked. De ezt inkább úgy kell felfogni, hogy a "nem kommunikálás" mellett az is számít, hogy pl. pesszimistán látod a világot, esetleg csak az extrinzik (anyagi) javak tesznek boldoggá, nem szereted más társaságát, szomorú vagy 0-24-ben stb.
Tanárként majd pl nekem is erre kell figyelnem, hogy melyik diák vonul el a többitől és ha tényleg súlyos az eset, akkor be kell avatkozni (nyilván egy pszichológus segítségével).
Nekem nincs sok barátom, mert nem vagyok nagy partiarc, de azért elboldogulok és nekem a család helyettesíti a haverokat. Persze, jobb lenne, ha több barátom lenne, akikkel lehetne programot tervezni, de ettől még nincsenek fizikai vagy pszichés problémáim.
A testi tünetek jelentkezése csak nagyon súlyos lelki és érzelmi problémáknál jelenik meg. Azért tudom ilyen részletesen, mert tanulmányt kellett írni róla, de érdekes is :)
Nekem a vállam nonstop fel van húzva idegeskedés miatt egyszerüen nonstop ideges vagyok pesszimista és nagyon magamat lekicsinylő
Képes vagyok napokigsenkivel se beszélni anyámon és a páromon kivül.
Bulizni utálok meg piálni is tv-t se nézek szoval nem vagyok kedvenc
22/n
Az iskolában szó szerint senkivel nem beszélgetek. Max, ha hozzám szólnak, mert illik visszafelelni, de nem tudom bővebben kifejezni magam.
Egy online barátom van, de ő tényleg barát már pár év óta, nem holmi kis ismerettségről van szó. Elég messze lakik, szóval nem tudunk találkozni.
Itthon csak a nagyimmal beszélek, ha hozzám szól vagy kérdezek tőle valamit. Apám, anyám nincsen mellettem.
A hangom viszont tényleg halk, ha valaki egyáltalán szeretne beszélni velem. Gátlásos vagyok, sokszor bántottak az emberek kiskoromban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!