Depressziós barátok?
Ez szép gondolat ilyen fiatalon.
Nekem csak 1 olyan ismerősöm van,aki hasonló cipőben jár.
Hasonló gondolataim és tapasztalataim vannak, mint a magány érzése, de ne akarj 2 depressziós embert összeállítani, mert nem jó vége lesz. Max lenyomnak egy traccspartit.
17/L
Ez nagyon érdekes feltevés. De szerintem működik, tapasztalatból is mondom. Személyfüggő és kapcsolatfüggő.
Ugye az, aki depressziós, annak ez a betegség periodikusan jelentkezik. (A major depresszióról beszélek). Azért tud két depressziós segíteni egymáson, mert bizonyos értelemben ugyanúgy látják a világot. Többet vesznek észre, máshogyan látnak, mint az átlag emberek, így jobban meg is értik egymást, hasonló hullámhosszon járnak. Emiatt, ha a két fél között erős a kötődés, akkor ugye a bizalom is adott. Ez pedig nagyon fontos a javuláshoz. Kell bízni ahhoz, hogy megfogadja az ember a tanácsokat. Ezek nagyon pozitív dolgokra képesek. De ez akkor működik, ha a két félnek nem egy időben jelentkezik a depresszív periódusa. Ha viszont egy időben vannak a mély ponton, akkor sokat ronthat mindkettő állapotán és kapcsolatán egyaránt. De hozzáteszem, ilyen ritkán fordul elő.
Tapasztalatbol mondom, hogy amikor lent vagyok, akkor csak a legjobb barátom tud segíteni rajtam. Senki másra nem hallgatok, de őt követem, és bízom is szavaiban. Megért mindenben, tudja, mi kell nekem. Nem mondja a hülye dumákat, mint az átlag. "Fuss pár kört", "aludj", "legyél pozitívabb".. lássuk be, ezek nem valami jó tanácsok. De a legjobb barátom az az a személy, aki ismeri a bajom, és tudja, mit tegyek, mindent megtesz értem, mindent.! Hamar ki is jövök a gödörből.
Eddig egyszer volt olyan, hogy mind a ketten lent voltunk, nagyon. Hát, az borzalmas voltam. Nem volt erőm segíteni rajta. De azért sikerült egymást talpra állítanunk. Megfogadtuk a saját szavunkat, amiket egymásnak mondunk mindig. (Érdekes, hogy nagyon tud az ember tanácskozni, de ha magán kell segíteni, akkor a szavak mit sem érnek). Ilyenkor egymást bíztatjuk. Furcsa az egész, nem is tudom, hogyan működik. Amikor ez volt, akkor én már mélypontomon voltam. Erre ő is rázendített. Teljesen lehúzott engem a viselkedése, nulla ambícióm volt hozzá. Aztán elkezdtem emlékeztetni őt, hogy miket mondott annó nekem. Miket tett értem, s persze fordítva is. A vége az lett, hogy magunkon segítettünk, egymás bizalmával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!