Miért nem barátkozik velem senki?
Aki vasárnap délelőtt netezik ahelyett, h kirándulna, vendéget várna/vendégségbe készülne, a családnak főzne stb (tehát nem vesz részt társas tevékenységben) annak honnan is lennének emberi kapcsolatai?
Miben nyilvánul meg a személyiségzavarod? Hogy kezeled?
Általában szoktam kirándulni, csak most projektmunkákat kaptam a suliból, és hogy ne kattanjak teljesen be, közben itt is nézelődök.
A pszichológusom mondta. Vagyis eltitkolta előlem, nehezen húztam ki belőle, és akkor hagytam abba a terápiát. Kb mindenben megnyilvánul:/
egyes vagyok, köszi
A projektmunkát otthon egyedül csinálod? Miért? Csak egyedül kivitelezhető!?
Miért szakítottad meg a kezelés-sorozatot? Nem lett volna jobb esélyt adni magadnak a javulásra (akár másik terapeuta megkeresésével)?
Anyukámat fogom majd interjúztatni de előbb össze kell tennem a kérdéseket stb.
Őszintén szólva, otthagytunk kb 300e ftot és a csalódás hogy átvert, hazudott... Nem szeretnék menni máshova, egyébként sincs rá pénzünk most
egyes vagyok
Értem, édesanyád interjúztatásához tényleg nem kell társaság.
Nem csak térítéses segítség létezik, léteznek előadások BPD-ről. Ott is kaphatnál hasznos tanácsokat. Illetve van klubjuk is a hozzád hasonlóknak, meg egy csomó könyv:
A legjobb terápia, illetve ALAP:
Marsha M. Linehan egy kiváló pszichológus, aki maga is borderline személyiségzavarban szenvedett, így igen motivált volt egy rendkívüli terápia kidolgozására, önmaga és mások meggyógyításáért.
Marsha M. Linehan : A borderline személyiségzavar kognitív viselkedésterápiája (elméleti könyv)
Marsha M. Linehan : Készségfejlesztő gyakorlatok a borderline személyiségzavar kezeléséhez (munkafüzet)
Ezeket a műveket ismered? Vmelyik klubba jársz-e?
Nem igazán, de köszönöm.
Félénk személyiség vagyok, amit teljesen más emberekkel csinálok (pl velük járok edzeni) az a lovaglás.
egyes vagyok
Ahogy gondolod! Magától az életed nem fog megváltozni (pl. barátaid sem lesznek csak úgy hirtelen egyszercsak a semmiből. Gondolod, bekopog hozzátok vki barátkozni?) ha te nem változtatod meg.
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!