Hogyan találjak barátokat? Vannak még, akik nyitottak ilyesmire?
Elsőéves egyetemista vagyok és nem igazán jött össze a barátkozás egyetemen. Van pár lány akivel jóban vagyok, de sulin kívüli programhoz kevés, így eléggé egyedül érzem magam abban a városban. Hétvégente, mikor hazautazok szintén ez a helyzet, mert egy nagyon jó barátnőm volt csak gimiben, de ő másik egyetemre ment és alig jár haza. Olyan lehangolt vagyok mostanában, szeretnék elmenni valahova vagy csak szimplán sétálni egyet, de egyedül még arra sincsen motivációm, hogy egyáltalán kimozduljak...
20/L
Szia.
Én 48 éves ffi vagyok. Azt látom magam körül, hogy egyre nehezebb barátkozni. Nekem ebben a korban természetesen megvan a kis baráti köröm, de a kislányomnál látom, hogy nem jönnek létre azok a kapcsolatok, amik a mi időnkben kialakultak. Mi "bandáztunk", csapatostól egész nap fociztunk rosszalkodtunk, sportoltunk, később eljártunk szórakozni.
Ma, már a gyerekeknél is megszünik ez. A lányom hiába akar a többi pajtásával szórakozni a szabadban! Ha eljön valamelyik "barátja", csak az okostelót, és a számítógépet nyomogatnák, a lányom hiába mondja, hogy menjenek fürdőbe stb.
Nehéz dolog. Facebook, vagy buli...
Szerintem próbáld meg a sportot. Tapasztalatom szerint ott lehet barátokat szerezni a legjobban. Pláne ha versenyekre is jársz, az ország több táján ismersz meg hasonló érdeklődésű embereket. Próbálj kicsit bátrabb, kezdeményezőbb lenni, ne félj a visszautasításoktól stb. Én is ezt nevelem a kölkömbe.. :)
Szia!
Nekem írhatsz, ha gondolod, velem is hasonló a helyzet.
19/L
Ha szegedi vagy, írj rám. :)
20/L
2-es vagyok.
Látom kicsit félreérthető voltam.
"Nehéz dolog. Facebook, vagy buli..."
Ezalatt azt értettem, hogy ez az általános, sajnos ami ezt a korosztályt érdekli, Tisztelet a kivételnek.
De látod, csak kiírtad a kérdést és kiderül, hogy mások is járnak a Te cipődben, sőt van aki a barátkozás lehetőségét is felajánlotta.. Csak bátran, csalódások mindig érik az embert.
És vigyázz, mert ha "beleragadsz" a magányérzetbe ebben a korban, később nehezebb lesz minden. Próbálkozz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!