Mit csináljak egyedül itthon nincsenek barátaim szüleimmel lakom? 32/N
Szerezz barátokat és nyiss mások felé.
Kezdj el például táncolni valami zumbás csopiban vagy járjál edzésre és akik kíváncsiak rád maguktól jelentkeznek majd.
Tuti tipp: ha itt siránkozol gyakorin, a problémáid huss, egy csapásra megoldódnak és minden azonnal tökéletes lesz! Nekem elhiheted, én is egy random ember vagyok a világ nagy hálójáról, született szakértő, ötszörös tragédia-túlélő!
Látod, írtál, máris mennyivel jobb. :)
- jóga, súlyzózás, fekvőtámasz etc, minden, amit otthon, egyedül tudsz csinálni fizikai téren
- tanulj valamit, olvass el egy könyvet, képezd tovább magad, amiket szellemi téren tehetsz
- aztán ha ezeken túl vagy, irány emberek közé ... pl. munkát keresni? (ez kb úgy hangzott, mintha nem lenne munkád és otthon malmoznál, nekem mindig volt valami, amit a munkámmal kapcsolatosan tudtam csinálni ha nem volt épp társam, előbb-utóbb a főnök honorálja valahogy a szorgalmat jó esetben)
- amúgy meg 32 éves nőként ha még nincs gyereked, lassan el kellene kezdeni pasit keresni... vagy csajt ha az az ízlésed...
Rengeteg dolgot tudsz tenni, minden attól függ, mit szeretnél? Ha jól érzed magad otthon, nem vágysz senki társaságára, maradj otthon, fejleszd magad, foglalkozz a hobbiddal, bármivel, ami jól esik.
Ha változtatni szeretnél, akkor minden bizonnyal ki kell lépned a komfortzónádból, ami egyedül tényleg nem könnyű, de közel sem lehetetlen.
Az, hogy rád senki sem kíváncsi, egyszerűen nem igaz.
Hasonló cipőben járok annyi különbséggel, hogy hétköznap Budapesten vagyok albérletben, hétvégére megyek csak vidékre a szüleimhez. Én viszont alig várom, hogy hazamenjek: hétköznap megöl az unalom, egyedül nincs kedvem sehova menni. Néha ráveszem magam, de csak kínlódás. Ja, edzeni eljárok, de az nem egy társasági élmény. Hétvégén otthon legalább csönd van, tudok tenni-venni a kertben, műhelyben, legalább a szüleimmel tudok beszélgetni.
Szóval egyrészt azt tudom tanácsolni, hogy azért próbáld megtalálni az értéket az otthon élésben is, de amellett próbálj kisebb célokat kitűzni magad elé: valami képzés, ami érdekel is, nem csak azért csinálod, hogy több pénzed legyen. (Én csináltam két OKJ-st egyszer, amikor nagyon untam magam. Szükségem nem volt rájuk, mert van egyetemi végzettségem, amiben dolgozom, de érdekeltek, a mindennapokban hasznosítani tudom őket, és unatkoztam is. Egy fél-egy évet simán megértek.) Olvasás, tanulás, kertészkedés. Elmehetsz időnként túrázgatni is a hegyekbe a változatosság kedvéért, ahogy a többiek írják. Mindeközben segíts a szüleidnek, beszélgessetek, igyatok meg néha közösen egy sört, bográcsozzatok egyet, stb. Nem kell a társasági életet erőszakosan hajkurászni, de azért ne is zárkózz el előle. (Én pl. introvertált vagyok, de azért időnként elmegyek pár ismerőssel valahova, még ha nincs is kedvem, csak hogy ne gubózzak be.)
Nem kell emiatt elkenődni, nem egyedül vagy. Az otthon töltött időben is lásd meg az értéket, de próbálj azért programokat is kitalálni. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!