Itthon vagyok gyes-en a két éves kislányommal. Teljesen egyedül vagyok. Mit kezdjek magammal?
beszélgess más anyukákkal, vagy akár interneten levelezgess
akár baba-mama fórumonokon is kereshetsz partnert, akár itt is, akárhol máshol, DE légy óvatos!
A barataiddal nem tudsz neha skypolni? En kulfoldon elek, de megis tudom tartani a kapcsolatot a regi barataimmal.
Amugy meg turelem, a gyerek is egyre nagyobb lesz, es ujra visszaterhetsz majd a munkadhoz, hobbidhoz, de most meg tul kicsi.
Amugy meg ha ket eve szulted az elso gyerekedet, akkor ezek szerint 33 eves korodig ugy elhettel ahogyan te akartal. Magyaran azert biztosan jutott ido magadra a hobbidra, a munkadra. Akkor miert mondasz ilyeneket hogy "Ezért tanultam egyetemen, hogy 35 évesen idáig jussak? " Hat hova jutottal? Van sajat otthonod, ferjed, gyereked. (Munkad atmenetileg nincs a baba miatt, de ez sajnos mindenkivel igy van aki szul.) Nem ertem ezt a hozzaallast.
Egyrészt a gyerek miért akadályoz a festésben? Amikor hazajön a férjed, akkor egy órára megkapja a gyereket, te meg festesz.
Másrészt ekkora gyerekkel már böven ki tudsz mozdulni, sétálni (ami a fogyásodnak is jót tenne)
HArmadszor otthon is tudnál intenzívebben sportolni - és a gyereknek is tetszik, ha utánozhat közben.
Negyedszer tudnál egy csomó mindent tanulni neten keresztül is (pl. nyelveket), ami lekötne.
Ötödször keress olyan hobbikat, amiben a gyerek nem zavar, rajzolni tudnál, zenélni, énekelni, kézimunkázni.
Hatodszor böven van lehetöséged gyerek mellett is értelmes dolgokat csinálni, a házimunka naponta max egy óra, nem több.
Próbálj még ismerkedni, hidd el vannak olyan anyák, akik nem csak a kakis pelenkáról akarnak beszélgetni egész nap. (én is ilyen voltam :) )
Esetleg nem tudsz hazamenni a gyerekkel néha egy-egy hétre? Kicsit ki is mozdulnál, barátaiddal feltöltődnél, a szüleid is biztos örülnének nektek.
Esténként hadd foglalkozzon apuka a gyerekkel, te meg menj el tornázni, sétálni, fess egy kicsit, olvasgass, akármi.
A gyerekkel simán el tudsz menni sétlni, csinálhatsz vele is közös programokat, ismerkedj anyukákkal a játszótéren, vagy ha más nem, a neten akár.
Vegyél a gyereknek zsírkrétát, és fessetek együtt is, akár.
Baba-mama klub? Ezt erre találták ki.
Persze vicces, hogy ilyenkor azt mondják, hogy viszem a gyereket baba-mama klubba, amikor világos, hogy főleg maguk miatt járnak oda az emberek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!