Ti mit gondoltok, mindegy hogy egy ember úgy öregszik meg vagy úgy hogy megházasodott és gyerekei születtek?
Nem tudom elképzelni hogy valaha gyerekem legyen nincs meg bennem a felelősség sem, ez a nagy helyzet. Ez nem álomvilág, hány olyan híresség van akinek 10 gyereke is lehetett volna, mert megengedte a vagyona, mégsem lett egy sem.
Egy szülő egyik legnagyobb félelme szerintem, ha nem lesz unokája soha. Hol ott mindenki máshogy látja, egy biztos hogy nem kötelező szerencsére ez az egész.
Emberi tulajdonságok kérdése!
A papír nem jelent semmit!
A gyerekvállalás kérdése már azért bonyolultabb kérdés egy kicsivel!
Ha valakinek nincs idege a gyerekekhez, akkor semmi értelme annak, hogy antiszociális, idegbeteg ember(eke)t ajnározzon, - többet árt ezzel a "nagy egésznek", mint használ.
Ugyancsak megfontolandó, hogy valaki mély szegénységben vergődje végig élete jelentős hányadát - "gyermekvállalás" címszóval. A gyerek fejlődésére kifejezetten rossz hatással van a folyamatos nélkülözés, ill. kiszolgáltatottság érzése.
Aki szereti a gyerekeket, azt meg tiltani, lebeszélni butaság a gyerekvállalásról, de azt hiszem, abban sokan egyetértenek velem, hogy nem elég csak "összetákolni" a gyereket, - arról felelősen gondoskodni is, nevelni kell.
A legrosszabb szerintem azoknak az embereknek a helyzete, akik szeretik a gyerekeket, de - bármilyen okból - nem lehet nekik!
Na, őket sajnálom emberileg, mert eléggé tehetetlenül sodródnak az árral, - van réteg, amelyik gazdagodik a nyomorukon (sajnos).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!