Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Ha az öngyilkosságon gondolkod...

Ha az öngyilkosságon gondolkodok egy lány miatt, akkor gyáva, és gyenge ember vagyok?

Figyelt kérdés
Jó pár éve,hogy nem halottam felőle. Nagyon összevesztem vele. Viszont őt nagyon szerettem. Egyszerűen nem tudom elengedni,és amióta nincs az életembe,azóta nem tudok fejlődni,nem akarok tenni saját magamért,és szinte már mély depresszióba estem. Szokták mondani,hogy egy lány sem ér annyit,hogy tönkretedd magad. Próbáltam továbblépni,de nem megy. Pszichológushoz is elmentem. De nem tudom lezárni a múltam. Nem volt még olyan lány az életembe,amit ő pótolhatott volna. Nincs és szerintem nem is lesz. Bíztam,hogy évekkel később jobb lesz,nem lett. Még mindig ugyanúgy egy elcseszett ember vagyok lelkileg.
2018. dec. 7. 18:26
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Szerintem nem szeretetet vagy szerelmet érzel. Egyszerűen önző, és agresszív vagy. Ha kicsit is jót akarsz a nőnek, elkerülöd, és nem próbálsz olyan dumával jönni neki, amit itt is nyomtál, hogy nélküle nincs értelme az életednek, ha nem lesz a tiéd, akkor öngyilkos leszel stb. mert ennél alávalóbb érzelmi zsarolás nincs, és úgysem lenne ebből boldog kapcsolat.

Egyszerűen nudli az önbecsülésed, egy illúzióba kapaszkodsz, amivel felruházod a nőt.

Tudod, egy nő sem arra hivatott, hogy másik nőt pótoljon, amíg így állsz a dolgokhoz, nagyon tévúton jársz.

Addig ha lesz is egy nő, csak kb. gyerek szereped lesz mellette, hiszen ennyire gyenge jellem vagy. Aztán meg persze nem tetszik a dolog, és az lesz a következő, hogy lezúzod az önbecsülését, részben nehogy azt higgye, hogy nálad jobbat érdemel, részben azért, mert nem tetszik, hogy a kapcsolatban alárendelt vagy.

Tényleg magaddal kell kezdened valamit, tényleg szükséged van pszichológusra.

2018. dec. 16. 18:19
 12/12 anonim válasza:

Régi a kérdés, tudom, de borzasztó ezt a sok rosszindulatú választ látni. Mint súlyos depresszióval diagnosztizált pszichiátriai kezelt, ajánlok egy pszichiáternél tett látogatást. Ha ilyen sok ideje nem sikerült túllépned rajta, és valóban ilyen rossz a helyzet, lehet hogy gyógyszeres kezelést igényel.

És ilyenért senki sem lesz gyenge, vagy gyáva. Akkor sem ha férfi vagy. A gyomrom felfordul az ilyentől.A férfi is lehet érzelmes, a férfi szívét is összetörhetik és a férfi is lehet szomorú, vagy depressziós. Ha csak feleannyian kiállnának amellett, hogy a férfiaknak joga van érzelmesnek lenni, mint a női egyenjogúság ellen, tapsolnék... Szerencsére külföldön -- mint sok egyébben -- jobb a helyzet.

Remélem hogy nem vetted a szívedre ezt a sok rosszalló kommentet. Minden jogod megvan rosszul érezni magad, se kevesebb, se több nem leszel tőle. Csak próbálj tenni ellene. Keress egy hobbit, sportok vagy művészetek nagyon jók ilyen célból, ismerkedj (Itt elsősorban barátkozásra gondolok, az ellenkező nemmel is nyugodtan, tartós és jó kapcsolat általában úgyis barátságként kezdődik) és próbálj társasági életet élni. Introvertált vagyok, tudom mit beszélek, de ilyen hosszú depresszív epizód után, akármilyen púpnak érződik a hátadon egy találkozó barátokkal, a végén jobb kedvvel távozol majd.

A legboldogabb akkor lennék, ha már fölöslegesen írnám ide ezt a választ, remélem azóta jobban vagy. Ha nem, próbál jobban lenni és ne add fel. Bármikor ráírhatsz, de csak ha látod esélyét. Ha nincs esélye, csak gyógyuló sebeket tépkedsz (Én is elkövettem már ezt a hibát) Lesz valaki, akivel kompatibilisabb leszel, mint vele.

2020. dec. 15. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!