Szerintetek van olyan hogy valaki túl jó az élethez?
Sokszor azt érzem hogy ez az élet nem nekem való. Túlságosan jó lelkű vagyok, segítek akinek csak tudok. De utána meg szidnak, bántanak, bele rúgnak a lelkembe. Leginkább a családtagjaimra igaz ez, ők csinálják ezt velem. Meg a volt munka adóm is ezt csinálta, amikor felmondtam mert kihasznált, utána vagy 10 percig üvöltött és szidott. Pedig ő nem fizetett rendesen meg feketén dolgoztatott.
És ilyenkor amikor bántanak nyilván próbálom védeni magam, de utána meg én érzem magam rosszul hogy miket mondtam.
Már nagyon úgy érzem hogy nem nekem való ez az élet, és nagyon sokat szenvedek, mostanában van hogy olyan szomorú vagyok néhány dolog miatt hogy el kezd fájni a szívem.
Senki nem szeret engem, nagyon rossz érzés. Régebben jól éreztem magam egyedül, szerettem sportolni de már nem annyira, semmiben nem találok már örömet... :(
Köszi aki végig olvasta, és válaszol, bocsi hogy ezzel fárasztottalak! :)
21 éves fiú vagyok.
Van egy olyan mondás, hogy a jó cselekedetek mindig megkapják méltó büntetésüket.
Manapság kevés az olyan ember aki őszintén segíteni szeretne a másiknak, nem pedig csak tettet azért, hogy magának hasznot kovácsoljon. Így az olyan jólelkű embereket mint te kihasználják, nem érdekli az átlagot a lelki világod, mert az emberek többsége önző.
Ezért fontos megtanulnod kiállni magadért, és azt, hogy soha nem fog mindenki szeretni, az életben lesznek olyanok akiknek ellenszenves leszel, mindegy mit csinálsz. Úgyhogy keress legalább 1-2 embert aki őszintén fontos neked (és fordítva), ezekbe a kapcsolatokba fektesd az energiádat, a többiekkel pedig bánj úgy ahogy ők bánnad veled.
Vannak hasonlóságok köztünk az alapján amít írsz. Leírom neked azt amit eddigi tapasztalataim során kikövetkeztettem, remélem segít.
Azt aki jelenleg vagy gyerekkorodban alakították ki benned, a környezeted, leginkább a rokonaid, szüleid. Ez nevelés kérdése.
A sok szidás hatására bizonyára nincs egészséges, pozitív önképed, mások véleményére támaszkodsz, inkább teljesítesz kéréseket mintsem megadod őket.
Az hogy belédrúgnak azért van mert hagyod, nem azért mert jólelkű vagy. A szidást pedig azért hagyod mert nem tiszteled magad eléggé, gyerekként megszoktad hogy állandóan szídnak így nem tudsz tiszteletet parancsolni a környezetednek. Gyakorlatilag jólelkű is azért lehetsz mert a családban a szolgalelkűségre neveltek így inkább kiszolgálsz mintsem elutasítasz hiszen félsz megbántani másokat.
Ha ez valamelyest igaz rád akkor azt tanácsolom hogy kezdj odafigyelni önmagadra. Arra hogy mik a céljaid, mi az amire vágysz az életben és tedd ezeket a dolgokat a legelső helyre a listán. Minden más legyen másodlagos. Ha azzal bántasz meg mást hogy a saját céljaidat előtérbe helyezed akkor jobban jársz ha hanyagolod azt a személyt, nem veszítesz vele semmit. Egy igazi barát megértő lesz veled szemben és tiszteletben tartja az idődet. A többi ember csupán használni fog a saját céljaihoz utána pedig belédrúgnak mint egy használati tárgyba. A megbántódás is sokszor a zsarolás eszköze, főleg ha ismernek. Ne dőlj be neki.
Válogasd meg hogy kinek segítesz, tiszteld önmagad és az energiádat, csakis annak segíts akiről úgy érzed meg is érdemli.
És védd meg magad az igazságtalansággal szemben, mindig. Ne legyen emiatt bűntudatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!