Hogyan tudnék leszokni az antiszociális életmódról?
Általános iskolába kiközösítettek, szekáltak, ezért egyre kevesebbet játram társaságba. Most már hatodik éve, hogy nem tudok normális ember módjára beszélgetni a többiekkel. Amikor egyedül vagyok, vagy csak kettesben valakivel, akkor rendesen, nyugodtan tudok beszélni, de amikor kicsit több ember közé kerülök, akkor kényelmetlenül érzem magam, nem találom a szavakat. Szenved még valaki rajtam kívül ilyen mentális betegségben? Mit tehetek, hogy kilábaljak ebből?
16/F
Hello engem is mindig kiközösítettek éd én is antiszociális (Amúgy az antiszoc az mást jelent csak így terjedt el a köznyelvben, te az asszociálisra gondoldsz :D ), vagyis na asszociális vagyok.
Te még jobb helyzetbe vagy, én van mikor egy-egy szót dadogva mondok még kettesben is, nemhogy társaságba :D
Próbáld meg fokozatosan pl először 2 emberben barátokkal akik jobban elfogadnak, mint akit kevésbé ismernek és hátha így tudsz fejlődni szocialitás terén.
14f
Jah bocs nem láttam amit a barátokról írtál, mert már elkezdtem írni csak közbe kajáltam.
Próbáld meg elnyomni magadba, hátha sikerül. Úszásnál beválik, tapasztalat:D
Szerintem szociális fóbiád van, és egy könyv segítségével talán egyedül is kimászhatsz belőle:
Reneau Z. Peurifoy: Szorongás, fóbiák, pánik - Hogyan legyünk úrrá félelmünkön?
(az előző szöveg után írd be, hogy pdf, és a google-ban keresd az ujkorklub… oldalt)
Az alábbi linknél olvashatsz is róla, de az oldalon is érdemes szétnézni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!