Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Nincs életem, mi tévő legyek?

Nincs életem, mi tévő legyek?

Figyelt kérdés

Nagyon magányosan érzem magam, nincsenek barátaim, senkim. Fősulis vagyok, most fogom befejezni az első évemet, és eddig még senkivel nem tudtam megismerkedni. Egy barátnőmmel együtt jöttünk fősulira egy szobába is , de ő másokkal kezdett barátkozni, 'menő' emberekkel, kapcsolata is van, és egyszerüen már nem is beszélünk, csak a nagyon szükséges dolgok miatt, mert még mindig egy szobába élünk, de mondtam neki is már, hogy jövőre itthagyom a kolit.. Csak ő volt igazából barátnőm, és nagyon magányos vagyok, hogy ő lecserélt. Nem tudok barátkozni, 1 éven keresztül próbáltam, de itt már nem lehet szoros barátságokt kötni, mert mindenkinek megvan már a saját kis klikje. Nem tudom mit tegyek, nem érzem igy jól magam, a napjaim monoton, elmegyek órákra, szobába vagyok egyedül, tanulok, aztán meg korán lefekszem és ennyi. És persze a szobatársam éjfél után jön be, hatalmas zajjal.

Hagyjam ott a fősulit és kezdjek valami másba? Nem tudom hogyan kell barátkozni, nem érzem jól magam, egyre sötétebb és depresszivebb gondolataim vanna, a tanulásra sincs motivációm.

Azért mentem fősulira mert a barátnőm is oda ment, lehet ott kellene hagynom vagy nem is tudom; de úgy érzem, hogy nem élek.

2018. máj. 25. 22:54
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
84%
A sulit fejezd be, főleg ha keresett szakma.
2018. máj. 25. 23:01
 2/20 anonim ***** válasza:
63%

Ott ne merd hagyni az iskolát!

Én anno voltam olyan barom, és most csak kínlódom.

Nem szabad! Nehéz, de ha ezt végigcsinálod, utána úgy fogsz visszatekinteni, hogy kár volt ezen kattogni.

Írj rám, ha gondolod és van kedved beszélgetni.

2018. máj. 25. 23:01
 3/20 A kérdező kommentje:
Szeretném befejezni, de a kollégiumba biztosan nem szeretnék visszamenni, de az a baj, hogy akkor nem tudok hol élni :s. Levelezőin meg hülyeség lenne folytatni, fizetni kellene érte meg az alatt az idő alatt a házba rohadnék, dolgozni nem vesznek fel sehová. (még)
2018. máj. 25. 23:09
 4/20 A kérdező kommentje:

Mondjuk igy is rohadok,csak a kollégiumi szobába. AHJ,NEM TUDOM MIT TEGYEK.

Csak az a baj, hogy ismerek számtalan olyan embert, aki elcseszte a szociális kapcsolataival az életét, mert nem volt. Pszichológia, az ember nem egy magának való sziget, egyszerüen nincs értelme igy az életemnek. Minek tanuljak, minek szenvedjek, ha nem tudom senkivel megosztani? Párkapcsolatra nem is gondolok, mert tudom, hogy nem lesz, de barátok kellenek, de nincsenek. És ez ellen nem tudok mit tenni, annyira magányos vagyok .

2018. máj. 25. 23:13
 5/20 anonim ***** válasza:
63%

Anno nekem gimiben nem volt egy barátom sem, mindig csak egyedül ültem a szünetben, pedig nem voltam se szerencsétlen, se buta, se ronda. Egyszerűen nem ment a kezdeményezés. Egyetemistaként jöttem rá, hogy nem velem volt a baj. Csupán gimiben nem jó közegben voltam, nagyon más emberek között mint én vagyok. Egyetemen nekem már szerencsém volt, mert ott már a nekemvaló emberek voltak. És tök hamar lettek barátaim, akikkel most egyetemen elvégzése után is nagyon jó barátságban vagyunk. Szóval én azt mondanám, hogy hagyd az iskolát, keress olyan szakot ami jobban illik hozzád, ott jobban menne a barátkozás is. Amíg van államilag támogatottad addig még nem baj. Meg talán 2 félévért még nem akkora kár. Egyetemre amúgy is bármikor lehet járni. Én most 27 éves vagyok, van már egy diplomám, de most ősszel csinálok még egyet majd. Szóval azon ne aggódj hogy esetleg késő lenne, stb.

Egyébként ha gondolod én szívesen barátkozom veled. 27F

2018. máj. 26. 07:14
 6/20 anonim ***** válasza:
77%

Vidiripi

- Sportolás az úszást vagy a futást javasolnám vagy még a bicajozást! Kapcsolatokat építhetsz ki másokkal akik hasonló sportot űznek és természetesen barátokat szerezhetsz.

- Szerezz egy kutyát és gondozd, sétáltasd rendszeresen. Ez is jó arra hogy kapcsolatokat építs ki más kutyásokkal.

Több lehetőséged is van.

Végezhetnél közösségi munkát ahol emberekkel foglalkoznak. Vagy főzhetnél így is lehet barátságokat kialakítani receptcserélgetés közösen elkészített ételek, sütemények, stb.

- A sulit ne hagyd ott csináld végig! Írtam néhány lehetőséget de ezenkívül is vannak még.

2018. máj. 26. 09:43
 7/20 anonim ***** válasza:
63%
Ha úgy érzed, hogy nincs értelme az életednek, meg semmi se jó, akkor szedd össze magad és tegyél érte, hogy történjen valami pozitív. Egyedül is lehet boldogulni, nem te vagy az első ilyen és nem is az utolsó.
2018. máj. 26. 14:14
 8/20 anonim ***** válasza:

Azért nem megy, mert elhatározod, hogy nem megy. Mit teszel annak érdekében, hogy legyenek barátaid?

Mit tanulsz? Érdekel az a szakma vagy inkább más érdekel?

2018. máj. 26. 20:31
 9/20 A kérdező kommentje:
Mègis mit tudok màr tenni ilyenkor? Mindenkinek megvan a sajàt kis csoportja, èn egyikhez sem tartozom, nem tudok semmilyen kutyàt,cicàt tartani, ès..nem megy ez nekem. Mègis hogy menjek oda egy emberhez, hogy legyen a baràtom? Mindegy, ez nem olyan egyszerű dolog, ès ùgy èrzem az lenne a legjobb, ha meghàtràlnèk, bebùjnèk a szobàm sötèt sarkàba ès soha nem jönnèk ki onnan. Nincs kedvem ehhez az egèszhez màr, főleg a mai nap utàn.
2018. máj. 26. 22:04
 10/20 anonim ***** válasza:
77%

Vidiripi

Van valami hobbid vagy valamilyen elfoglaltságod?

Ami nem a tanulás és/vagy a szobába ücsörgés.

2018. máj. 26. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!