Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Félek a haláltól, mert félek,...

Félek a haláltól, mert félek, hogy senkinek sem fogok hiányozni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nap, mint nap gyötör ez a gondolat. Sokat sírok emiatt.

Napközben egész jól elveszik a figyelmem a körülöttem lévô emberek, de amint egyedül leszek, rögtön rossz kedvem lesz. Nem tudom, ez miért van, vagy hogyan lehetne ezt megállítani, de kezd teljesen felemészteni. Gyakran gondolkozom azon, hogy ha hirtelen balesetem lenne, hiányoznék valakinek? Ha igen, meddig? Elfelejtenének? Meg egyáltalán milyen rossz is az, hogy ha én meghalok, nem láthatom a szeretteimet. Borzasztóan érzem magam, ha erre gondolok. Nem akarok meghalni.

2018. ápr. 22. 19:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%
Érthetetlen, hogy miért szeretnéd, hogy a hiányod lelki fájdalmat okozzon bárkinek is. Éld úgy az életed, hogy alkoss olyan maradandót, ami mellett a hátrahagyottak elismerően éljék meg, hogy élhettek veled együtt és ismertek téged. Az egyes embernek tulajdonképpen az égvilágos semmi jelentősége nincs..
2018. ápr. 22. 19:47
 2/11 A kérdező kommentje:
Én nem azt szeretném, hogy fájdalmat okozzak. De köszönöm a választ.
2018. ápr. 22. 19:49
 3/11 anonim ***** válasza:
Keresd fel a pszichiátriát!
2018. ápr. 22. 19:58
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy ez mekkora segítség, de ha már meghaltál, édes mindegy lesz neked, hogy évekig zokognak-e a sírod mellett, vagy elfelejtenek 2 hét múlva, hiszen ugyanúgy nem fogsz létezni, mint ahogy születésed előtt sem léteztél. Azzal foglalkozz inkább, hogy életedben kikre támaszkodhatsz, és kik törődnek veled.

Ha meg tényleg nem tudod leállítani a gondolataidat, akkor tedd magad emlékezetessé. Próbálj minél több emberrel rendes lenni, minél gyakrabban feldobni mások napját, és akkor nem kell amiatt aggódnod, hogy megrázza-e a halálod a környezetedet.

Emlékszem még régebben nyaranta sokat jártam egy bizonyos buszjárattal a nagyszüleim városában, és ott volt egy buszsofőr, aki mindenkivel viccelődött, mindenkivel kedves volt, és még azok is kedvelték, akik nem ismerték igazán. Jó pár évig nem nagyon hallottam felőle, de aztán 1-2 éve hallottam, hogy súlyos beteg lett, majd meghalt. És sz@rul érintett még engem is, pedig nem is tudtam a teljes nevét, hiszen örömet hozott az emberek mindennapjaiba, és ennyi elég volt ahhoz, hogy emlékezzek rá.

Tényleg nem tudhatod, hogy meddig maradsz meg az emberek emlékezetében, de ha jó vagy másokhoz, akkor egyrészt nagyobb esélyed van rá, hogy emlékezzenek rád, másrészt meg megtanulod értékelni a jelent.

2018. ápr. 22. 19:58
 5/11 anonim ***** válasza:
48%
Inkabb arra gondolj,hogy mi var rad a halal utan,ha a menyorszag,akkor ott talalkozni fogsz szeretteiddel,akinek nagyon hianyoztal.
2018. ápr. 22. 20:01
 6/11 A kérdező kommentje:

3. köszönöm a válaszod!

Kicsit feldobott.

2018. ápr. 22. 20:02
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Vigasztaljon a tudat, hogy mindenki meghal! Még senki nem élt örökké. Az meg miért érdekel téged, hogy halálod után fogsz-e hiányozni, vagy sem? Már nem érzékelsz ebből semmit, tehát teljesen mindegy!

Szerintem sokkal rosszabb, ha egy szereted megy el előbb, te meg itt maradsz egyedül, gyászolva.

2018. ápr. 22. 20:09
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Tinik nagyrésze szokott gondolkozni a halálon, ez annyira átlagos dolog, hogy nekünk még a biosz könyvünkben is benne volt ez a mondat a tini korral kapcsolatban.

A halál ellen nem tudsz mit tenni, úgyhogy éld úgy az életed, hogy ne legyen mit megbánnod.

2018. ápr. 22. 20:23
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne érdekeljen, hogy fogsz e hiányozni valakinek. (Illetve csak gondolj bele, hogy elkerülhetetlenül meg fogsz halni, és szinte elkerülhetetlen, hogy elfelejtsenek, vagy hogy előbb utóbb ne maradjon aki emlékezhetne rád, szóval nincs értelme rágódnod ezen. Az meg, hogy meghalsz és nem láthatod őket, az neked nem lesz rossz, nem fogod megtapasztalni, csak gondolj úgy az utánad jövő dolgokra, mint azokra az álmaidra, amikre nem emlékszel.)
2018. ápr. 22. 21:41
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha föld elpusztulna az semm hiányozna az itt élökön kívül senkinek mert annyira nincs jelentösége a világűrben.
2018. ápr. 22. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!