Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » A depresszió kiválthat stílusv...

A depresszió kiválthat stílusváltást?

Figyelt kérdés
Konkrétan az emokra gondolok. Már régóta kiközösítenek az osztályból, emiatt egy éve depressziós vagyok, és egy ideje elkezdtem fekete ruhákba járni, de nem gondoltam rá hogy ez most emo e vagy sem. Aztán mostanában utánaolvastam és rájöttem hogy eléggé illik rám, viszont semmiképp sem akarom hogy azt mondják rám hogy divatemo vagyok. Mert ez elsősorban nem a ruhákra vonatkozik hanem a belső érzésre.

2018. ápr. 2. 20:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
61%
emo? ez nagyon 2008 :D
2018. ápr. 2. 22:10
 2/11 anonim ***** válasza:
33%
A depressziónak mi köze van az emukhoz?
2018. ápr. 2. 23:00
 3/11 A kérdező kommentje:

1. válaszoló

nem, az emo nem ment ki a divatból

2. válaszoló

voltál már depressziós?:) csak mert nagyon szar és érzelmileg nagyon közel áll az emOKhoz;)

2018. ápr. 2. 23:27
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Én depressziós vagyok,mert egy senkiházi,megalomániás,elnyomó személy bele akar szólni mindenbe,állandóan ellenőriz,nem hagyja,hogy szabadon döntsek bármiben is. Elegem van belőle,őt gyűlölöm a legjobban.

Ha gondolod írhatsz privátban.

2018. ápr. 2. 23:42
 5/11 anonim ***** válasza:
Szia! Az emok nem (mind) depressziósok (pl.:én meg pár ismerősöm), de lehet hogy te is egyfajta emo vagy :D. De ha nem akarsz az lenni akkor nem muszály, te döntesz! Remélem azért valahogy tudtam segíteni és légy erős, ne add fel!
2018. ápr. 3. 10:48
 6/11 anonim ***** válasza:

Ami azt illeti egyre több emost látok. Sose fog kimenni a divatból amíg lesznek depis tinik. Meg ugye ezek felnőnek es akkor lesznek idosebbek is.

Én mikor elkezdtem a gimit nagyon magamba húzódtam, sok feketet hordtam es minden nap arra gondoltam hogy vagy magamat vagy valamelyik osztaly tarsam meg kene ölni.

De nem lettem ettol emos. Azt joval kesobb mert tetszett es illett is hozzam.

21/f

2018. ápr. 3. 12:07
 7/11 anonim ***** válasza:
A depressziót az elfojtások okozzák. A szabadjára engedett érzelmekkek lehet gyógyítani. De a legjobb ellene a SZEX!
2018. ápr. 3. 16:50
 8/11 anonim ***** válasza:

#3 Ne kötözködj a nagyobbakkal! Az emónak 2006-2008 magasságában volt egy nagyobb hulláma, azóta viszont vannak ezerszer trendibb stílusok is: hipszter, metalcore, anyám tyúkja... Senki sem fikázta az emókat, senki sem mondta, hogy kihaltak, csak per pill háttérbe vannak szorulva. Úgyhogy nyugi :)

No, visszatérve az eredeti kérdésre: szerintem simán előfordulhat, hogy egy-egy érzelmi állapot hatására más színeket, zenéket kezd el hordani az ember - nyilván olyan dolgokkal szeretjük körülvenni magunkat, ami valami komfortérzetet ad.

"Divatbármibe", pózerségbe úgy szokás belefutni, hogy az nem ismeri eléggé a stílust vagy szubkultúrát, amivel azonosítja magát.

Pl. az emóról tudni kell, hogy akármennyire is "belülről jön", egy zenei alapú stílusról van szó (nyilván nem fognak örülni neked, ha azt hallgatod). Viszont pont nem kötelező depressziósnak lenni hozzá - az ilyen félreértések miatt van rossz neve a stílusnak.

Másrészt, tudom, hogy tök jó dolog, ha egy kiközösített, depis kamasz valamilyen csoporthoz tud végre tartozni, de jelzem, az is egy megoldás, hogy azt mondod, hogy "ezt hallgatom, ezt szeretem, ezt csinálom, de nem szeretném beskatulyázni magam". És rögtön nem vagy pózer (:

Been there, done that, bought the t-shirt, szóval ha gondolod, írhatsz privit.

2018. ápr. 3. 22:16
 9/11 anonim ***** válasza:
Ha leállítod a próféciát, akkor a depresszió megszűnik.
2018. ápr. 6. 21:25
 10/11 anonim válasza:
Hallgatsz emo zenéket? :D Nem? Akkor már nem is lehetsz teljesen emo. Elegem van már azokból a sztereotípiákból, hogy az emosok depressziós tinik. Igenis lehet egy teljesen OK ember is emo, valamint egy "depressziós tininek" sem kell ezt a műfajt preferálnia. Nem tudok semmit a gondolkodásmódodról, a zenei ízlésedről, valamint a problémáodról, de így, első olvasásra az jött le, hogy nem vagy emo (:
2018. jún. 1. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!