32 éves koromra teljesen egyedül maradtam, pedig minden vágyam, hogy törődjek valakivel. Mit tehetnék?
10 év után véget ért a kapcsolatom/házasságom. Gyereket akartunk, de évekig nem jött össze. (Mindkettőnkkel voltak problémák)
Most, idén ősszel a férjem azt mondta, válni akar. Mivel a ház az övé volt, elköltöztem, csak az egyik macskánkat hoztam magammal. Szerencsére volt hova jönnöm, megboldogult nagyszüleim lakása üresen állt évek óta.
Lassan fél éve egyedül élek, és teljesen megőrjít ez a helyzet. Gyűlölök egyedül élni. Másra sem vágyom, csak hogy megoszthassam valakivel a mindennapokat, hogy törődhessek valakivel. Hogy főzhessek valakinek, hogy legyen kivel este tévét nézni, töltekezni egymásból. A macska segít, de nem ugyanaz...
Pár hónapja ismerkedem egy férfivel. Rendes pasas, ő 34, gondolkodik családalapításon, kötődik is hozzám. De nem akar ide költözni. (300 km-re lakunk jelenleg egymástól) Azt mondja, költözzek én oda. De én fél éve költöztem egyet, épp eléggé megviselt, szerintem öngyilkosság lenne még egy költözést bevállalni. Épphogy elkezdtem dolgozni itt, épphogy berendezkedtem. Megint rúgjak fel mindent?
Ő nem szereti annyira a munkáját ott, albérletben lakik. Itt kereshetne olyan állást, amit szívesebben csinál és albit sem kellene fizetnünk. De nem akar, nem mer költözni (még sosem lakott együtt nővel huzamosabb ideig). Meg hát gondolom egy válófélben lévő, rossz lelkiállapotban lévő nővel beleugrani a közös életbe nem valami biztató...
Tudom, hogy nincs jogom ilyet kérni tőle, hogy költözzön ide, nem is akarom erőltetni. De megöl a magány.
Mit tehetnék? Esküszöm, szívesen befogadnék egy kallódó tinédzsert, és nevelgetném, segíteném. Mindent megadnék, ha törődhetnék valakivel, ha szerethetnék valakit. Persze tombolnak bennem az anyai ösztönök évek óta. És amúgy nagyon tudok szeretni. Nagyon kellene egy társ... Vagy egy gyerek.
Mit tehetnék?
Több ismerősöm javasolja, hogy keressek albérlő társat. De szerintem az pont nem adná meg, amire vágyom. Egy lakótárs, aki hol itthon van, hol nincs, lehet, nem is jönnénk ki jól. Én szeretni és szeretve lenni akarok.
12-es, nem mondasz butaságot. :) Van nevelőszülő ismerősöm. Gyönyörű dolgot tesz, és nekem sem lenne ellenemre. De egyedülállóként jelenleg nem tudom, mennyi esélyem lenne egyáltalán elvégezni a tanfolyamot, képesítést szerezni ehhez. Meg tudom az ismerősömön keresztül, hogy milyen brutál az, amikor kap egy gyermeket, aztán pár hónap vagy rosszabb esetben év után elviszik tőle, örökbe adják vagy a szülő jelentkezik. Biztos belehalnék, ha hozzám nőne egy kissrác, aztán elvennék tőlem. Ismerősöm úgy csinálja ezt, hogy van két saját gyereke. Így szerintem ki lehet bírni a fájdalmat. De én egyedülállóként, még gyermektelenül, nem tudom, bele mernék-e vágni. Ha tudnám, hogy soha nem lehet saját gyerekem, akkor lehet, csinálnám. (vagy akkor tuti adoptálnék) De elvileg nincs minden veszve gyerek fronton. Csak ugye most nincs kivel gyereket vállalni.
De tényleg köszi, eddig ez a legjobb tanács. :) Azért agyalok majd még rajta egy sort. Hazudnék, ha azt mondanám, nem dobogtatta meg a szívem az ötlet.
Gyereket felejtsd el, egyedül nem fogadhatnál örökbe :(
Társ, okés, de ha ennyi kompromisszumra nem vagytok hajlandóak - én 1000km-re költöztem a barátomhoz -, akkor felejtős.
Keress olyat, aki "közel" lakik hozzád, amúgy meg foglald el magad akármivel, ne csak "teljenek" a napjaid.
Új hobbi, társasággal erre-arra, akár vehetsz egy kutyát-cicát is.
Szerintem finoman győzködd még a párodat, hogy költözzön ő.Családot is akar, azt hogy gondolja több 100 kilométerről? Nem köti oda semmi, ahogy mondod, akkor csak egy kis löket kell neki, mert ez azért elég nagy lépés.
Sok sikert, 5 év múlva már nevetni fogsz ezen a kérdésen :)
Köszönöm a válaszokat!
Egyelőre még nem tudom, mit tegyek. Sokan írjátok, hogy keressek környékbeli társat. Fel fogom ezt vetni a barátomnak, hátha észbe kap. Ha engem akar, költözhet. Ha meg nem, lehet jobb is, ha szétmegyünk és nem raboljuk egymás idejét.
A nevelőszülőségnek pedig utána járok. :)
"Nagyon kellene egy társ... Vagy egy gyerek. "
A lelki békéd találd meg és mindkettő megadatik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!