32 éves koromra teljesen egyedül maradtam, pedig minden vágyam, hogy törődjek valakivel. Mit tehetnék?
10 év után véget ért a kapcsolatom/házasságom. Gyereket akartunk, de évekig nem jött össze. (Mindkettőnkkel voltak problémák)
Most, idén ősszel a férjem azt mondta, válni akar. Mivel a ház az övé volt, elköltöztem, csak az egyik macskánkat hoztam magammal. Szerencsére volt hova jönnöm, megboldogult nagyszüleim lakása üresen állt évek óta.
Lassan fél éve egyedül élek, és teljesen megőrjít ez a helyzet. Gyűlölök egyedül élni. Másra sem vágyom, csak hogy megoszthassam valakivel a mindennapokat, hogy törődhessek valakivel. Hogy főzhessek valakinek, hogy legyen kivel este tévét nézni, töltekezni egymásból. A macska segít, de nem ugyanaz...
Pár hónapja ismerkedem egy férfivel. Rendes pasas, ő 34, gondolkodik családalapításon, kötődik is hozzám. De nem akar ide költözni. (300 km-re lakunk jelenleg egymástól) Azt mondja, költözzek én oda. De én fél éve költöztem egyet, épp eléggé megviselt, szerintem öngyilkosság lenne még egy költözést bevállalni. Épphogy elkezdtem dolgozni itt, épphogy berendezkedtem. Megint rúgjak fel mindent?
Ő nem szereti annyira a munkáját ott, albérletben lakik. Itt kereshetne olyan állást, amit szívesebben csinál és albit sem kellene fizetnünk. De nem akar, nem mer költözni (még sosem lakott együtt nővel huzamosabb ideig). Meg hát gondolom egy válófélben lévő, rossz lelkiállapotban lévő nővel beleugrani a közös életbe nem valami biztató...
Tudom, hogy nincs jogom ilyet kérni tőle, hogy költözzön ide, nem is akarom erőltetni. De megöl a magány.
Mit tehetnék? Esküszöm, szívesen befogadnék egy kallódó tinédzsert, és nevelgetném, segíteném. Mindent megadnék, ha törődhetnék valakivel, ha szerethetnék valakit. Persze tombolnak bennem az anyai ösztönök évek óta. És amúgy nagyon tudok szeretni. Nagyon kellene egy társ... Vagy egy gyerek.
Mit tehetnék?
Több ismerősöm javasolja, hogy keressek albérlő társat. De szerintem az pont nem adná meg, amire vágyom. Egy lakótárs, aki hol itthon van, hol nincs, lehet, nem is jönnénk ki jól. Én szeretni és szeretve lenni akarok.
Én szívesen hozzád költöznék. Természetesen ha mind2 szimpatikusak vagyunk egymásnak. Küldjek képet priviben?
F34
Te nő vagy. Főleg gyerek nélkül rengeteg lehetőséged válogatni.
Kb csak az akaratodtól függ mi lesz.
1-es: Köszi, értékelem a kommentet, de azt hiszem, nem akarok ismerkedni a GYK-n. :)
3-as és 5-ös: Többen javasolják az baráti körömben, hogy ismerkedjek. Nem igazán érzem rá a késztetést. Pedig biztos nem lenne túl nehéz. De a srác, akivel együtt vagyok gyakorlatilag 3-4 hónapja, rendes és kedvelem. És amúgy nem vadidegen, mert egyetemről ismerjük egymást több mint 10 éve. Én mindig kedveltem emberileg, ő is engem. Így könnyű volt elindítani a dolgokat, miután elköltöztem.
És 4-es: Ezen is gondolkodtam már. Hogy "menhelyet" nyitok, befogadok állatokat. :) Az is egyfajta életcélt adna, beteljesülést. De a macskám sajnos nem barátkozik más macskákkal, és panelba nem hiszem, hogy jó öltet lenne az állatsereg.
9-es: Nem várom. :)
10-es: Köszi, nem rossz ötlet. De az az érdekes, hogy amúgy gyerekekkel (is) foglalkozom meg emberekkel alapjában véve (tanár vagyok), és szeretek is emberekkel foglalkozni, de teljesen más tanárként nyújtani valamit másoknak és azért cserébe kapni pozitív visszajelzést, akár szeretetet kapni, mint ilyesmit megélni a partnereddel vagy a gyerekeddel. Másfajta kapocs ez.
Sokszor olvasok a Családi kapcsolatok témakörben olyat, hogy tinédzserek rosszban vannak a szüleikkel, kiteszik őket vagy el akarnak menekülni. Olyan szívesen befogadnám ezeket a hányattatott sorsú gyerekeket, fiatalokat és segíteném őket. Fura dolog, igaz?
De tényleg azt gondolom, az anyai ösztönök munkálkodnak bennem ilyenkor. Na meg mindig is ilyen nagy szívem volt. Nagyon empatikus vagyok. Túlzottan is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!