Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Hol/hogy tudnék olyan közösség...

Hol/hogy tudnék olyan közösséget találni, ahol hasznosnak, és boldognak érezhetem magam?

Figyelt kérdés

16 éves fiú vagyok. A suli miatt egy éve már, hogy rám tört a depresszió, ugyanis a többiek nem akarnak elfogadni. Szedek nyugtatót (sedatif pc), de a lelki világom állapota nem javul, sőt, közel vagyok ahhoz, hogy elszakadjon a cérna.

Amit tudni kell rólam: zongorázom 10 éve, komoly zenét hallgatok, nagyon szeretem a költészetet és az irodalmat. Ki nem állhatom a tuc tuc "zenét", és a trágárságot. Ezt egy olvasó úgy értelmezheti, hogy nagyképú vagyok, és túlbecsülöm magam, pedig nincs így.

Van olyan közösség, ahova lehet járni heti szinten

egy-két alkalommal, közös értékrenddel és érdeklődéssel rendelkező korombeliek alkotta csoportba? Egyszerűen nincs ötletem... Valamilyen szakkör kéne, de én nem találtam semmi ehhez hasonlót. De vágyom az (értelmes) emberi társaságra, és a szerelemre is. A szerelmben manapság a primitív generációm szab határokat. De ez már más téma.

2017. okt. 28. 00:33
1 2
 1/17 Mojjo ***** válasza:

Nem akarlak kiábrándítani, de valaki csúnyán rászedett. A sedatif pc egy homeopátiás szer, C6 higítású kiindulási anyagokkal, ami azt jelenti, hogy a hatóanyagokat ezermilliárszoros (!) higításnak vetik alá. És ezt az ezermilliárdszorosan higított izét adják el jó áron. Egyszerűen fogalmazva: a sedatif pc NEM tartalmaz hatóanyagot. Szóval téged sima placeboval (hatóanyagot nem tartalmazó kamu gyógyszer) etetnek. Hát, ettől nem csoda, hogy nem leszel jobban.

Amúgy merre laksz? A komolyzene, meg az irodalom is érdekes dolgok, és szerintem simán találhatsz megfelelő társaságot. Ha időm engedi, megpróbálok én is segíteni keresni neked.

2017. okt. 28. 01:38
 2/17 anonim ***** válasza:
próbáld ki a Sedogelat Classic filmtablettát.
2017. okt. 28. 03:46
 3/17 anonim ***** válasza:
A homeopátiás készítményeket nem szeretem de mikor nem voltam még ebben a témában edukalodva szedtem sedatifot, lehet nem pct, de hatékony volt, azaz nem csak placebo hatása volt. Szóval en azt mondom működik.
2017. okt. 28. 06:54
 4/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2017. okt. 28. 07:43
 5/17 A kérdező kommentje:
És Budapesten lakom.
2017. okt. 28. 07:44
 6/17 Mojjo ***** válasza:

@3: Egészen pontosan hogyan is állapítottad meg, hogy nem csak placebo hatása volt? Tudod, ez nem ilyen gyere gombóc, hamm bekaplak dolog. Ezt megállapítani módszertanilag nem épp egyszerű, és megfelelően megtervezett kísérletet, majd annak megfelelő kiértékelését követeli meg. Konkrétan ún. placebokontrollált kettősvak vizsgálatokat szokás végezni ennek megállapítására. Ennek alapja az, hogy nagyszámú (!) megfelelően véletlenül kiválasztott alanyot fogunk, kettébontjuk őket, egy részük a vizsgált szert, a másik részük placebot kap. Azt, hogy melyik csoport melyik, sem a kezelőorvos, sem a betegek nem tudják - ezért kettősvak. A szerek hatását a megfelelő módon nyomon követik, az eredményeket úgy értékelik ki, hogy be tudják őket dobni egy statisztikai próbába, és megnézzék, van-e valamilyen szignifikáns különbség. Nagyvonalakban ennyi, a valóságban csöppet azért bonyolultabb ezt kivitelezni, és komoly kísérlettervezési kihívás, valamint komoly matematikai apparátust igényel a megfelelő kiértékelés - a konfidenciaszint megfelelő kiértékelése, a zavaró változókra szűrés stb stb.

Szóval te ezt mind megcsináltad otthon, igaz? :D Hát oké. Maradjunk abban, hogy halvány segédfogalmad sincs arról, hogy a hatás, amit tapasztaltál, placebo volt-e, vagy más...

@5: Oké, így könnyebb dolgunk lesz. Körbenézek majd neked, hátha.

2017. okt. 28. 08:04
 7/17 Mojjo ***** válasza:

"a konfidenciaszint megfelelő kiértékelése"

Akarom mondani, megválasztása, nem kiértékelése. De ha van bármi fogalmad a biometriáról, vagy úgy egyáltalán a statisztikáról, akkor úgyis tudod.

2017. okt. 28. 08:06
 8/17 anonim ***** válasza:
9%
Mojjo: hatasa volt. Nyilvan nem vegeztem vele vizsgalatokat de igen komoly kretenizmusra utal hogy egy sima megerosito hozzászólásra lehulyezel. anyukad elfelejtette bevenni a fogamzásgátlót.
2017. okt. 28. 10:31
 9/17 anonim ***** válasza:

Én is szedtem sedatin pc-t, kb mintha cukorka lett volna..

De a lényeg. Kérdező Budapesten rengeteg lehetőség van. Ha a pénz nem akadály, akkor keress egy kreatív írás tanfolyamot például, ott biztos sok hasonló gondolkodású emberrel fogsz találkozni. Ismerőseim rendszeresen járnak el slam-poetry estekre, ezt is kipróbálhatod szerintem. Licsit keresgess neten és ne félj az új dolgoktól.

2017. okt. 28. 11:29
 10/17 Mojjo ***** válasza:

@8: Hatása volt, oké. Nem ez volt a kérdés. A kérdés az volt, hogy honnan tudod, hogy a hatás nem placebohatás volt?

Te állítottál valamit. Felháborodni azon, hogy megkérdezik, mivel tudod alátámasztani az állításod, illetve azon, hogy elmagyarázzák neked, hogy miért is téves az állításod igen-igen nagy valószínűséggel - nem tudom, te hogy vagy vele, de akárhogy is nézem, szerintem ez utal kreténizmusra.

Tudod, annak van egy felelőssége, ha gyógyszerek hatásosságáról beszélünk. Ha te a helyzetet és tényeket nem tudod felmérni, és téves infókat sulykolsz, az nem valami pozitív dolog, és ne csodalkozz, ha kijavítanak. Ha ezt képtelen vagy felfogni és feldolgozni, akkor meg így jártál, ezért igazán kár mást hibáztatnod.

2017. okt. 28. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!