Hogy bírjam ki, hogy ne írogassak 0-24ben a páromnak? Meg a barataimnak? Nem bírom a magányt.
Arra gyanakszom, hogy társfüggő lettem az évek alatt. Régebben mindig egyedül voltam, nem igényeltem a társaságot, volt hogy iskola idején nyáriszünetben nem találkoztam senkivel a családomon kívül. Egyetemen ez megváltozott, nagyon jó barátaim vannak. Folyton együtt vagyunk, sokat beszélgetünk, és ha mondjuk mindannyian otthon vagyunk akkor nem bírom ki az otthoni magányt, folyton írok nekik. Ezt megoldottam azzal, hogy mindig mással beszélgetek, aki éppen elérhető.
De most megismertem valakit, akivel összejöttünk. Nem bírom ki azt, ha nincs velem vagy nem beszélgetünk, folyton írok neki és tegnap azt mondta, hogy ez zavarja. Még nem volt párkapcsolatom, ez lenne az első, de el fogom rontani ezzel (bár nem csak ezzel)
Nem tudom pontosan megfogalmazni hogy mit érzek ilyenkor, de azt tudom hogy ha egyedül vagyok akkor rossz gondolatok gyötörnek, szomorú vagyok, de inkább az zavar hogy emiatt nagyon társaságfüggő lettem. Valamint gyerekkoromban sosem figyeltek rám, nem foglalkoztak velem, és most olyan jól esett hogy a párom néha csak velem foglalkozik. De szerintem ennek hamarosan vége, én pedig legszívesebben megölném magam
Vegyél egy kutyát-macskát és "fojtogassad" szereteteddel azt, amíg nincs személyesen a másik "áldozat".
Esetleg állj neki önkénteskedni szociális téren vagy menhelyeken.Sokan örülnek kórházban, akiknek nincs senkijük egy kis figyelmességnek olykor.
Ha nem tanulsz meg "újra" emberek nélkül élni, akkor ez csak rosszabb lesz.
Te tipikusan az vagy, mint a mai 10-14 évesek, akik egyszerűen nem tudnak teló nélkül élni, sokszor még közlekedni sem.
Ha egyedül "szétesel", akkor csak egyre több embert fogsz elriasztani magadtól, ami majd még mélyebbre taszít ebben a helyzetben.
Szóval ha nem vagy társaságban, akkor ne akarj mindig valakivel kommunikálni. Tanulj, sportolj, olvass, de ne telefonnal, hanem nélküle.
Esetleg a párodat beavathatnád a dilemmádba, egy megfelelő pillanatban,amikor meghitt a beszélgetés. Ő biztosan segítőkészen fog hozzáállni a dologhoz.
Szerintem manapság rengeteg ember szenved társfüggőségben.
5# Köszi az értelmes hozzászólást!
Nyomorék!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!