Miért érzem úgy, hogy minden értelmetlen?
Régebben mindig arra vágytam, bár több szabadidőm lenne, mennyi mindent csinálnék.
Most fél éve, hogy befejeztem a sulit, csak októberben megyek megint. Így keveset is dolgozom, rengeteget vagyok egyedül otthon.
Az utóbbi két hónapig minden rendben is ment, mostanában egyre inkább azt érzem, fel sem akarok kelni, mivel nagyjából szólnom sincs kihez.
Nem látom magam szépnek, nem vagyok arra se motivált, hogy sminkeljek, fésülködjek, hajat mossak, mert minek.
Sokszor egyszerűen már csak utálom magam, kevésnek érzem magam.
Mi lehet az oka?
23l
Az az oka, hogy nem jársz közösségbe (iskola, vagy munkahely), és beszűkültél kicsit. Jobban leszel, ha lesz rendszer az életedben, ha minden nap lesz dolgod (iskolába menni). És igen, ha az ilyen időszakok elnyúlnak az ember életében, hajlamos egy kicsit lazábbra venni a személyes higiéniát, eligényteledni. Szóval ne ijedj meg, nem maradsz így.
Eltervezheted előre a napjaidat, pár napra előre, és akkor az elvégzett feladatok is majd örömmel töltenek el. Pl. reggel elmész futni, aztán kimosod a szennyest. Bevásárolsz, főzöl előre egy-két napra. Felhívod a szüleidet... megnézel egy jó filmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!