Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Szerintetek meglepő, ha egy...

Szerintetek meglepő, ha egy ilyen ember öngyilkos lesz? Ha ti hirtelen átkerülnétek az ő életébe, ti is megtennétek?

Figyelt kérdés
Ha valaki 30x évesen még szülővel lakik, évek óta nem volt barátnője, korábban is csak pár rövid párhetes kapcsolat, nincs munkája, magányos, csak virtuális ismerősei vannak, a napja internetezéssel és a városban magányos kóborlással telik, és nem önszántából, hanem az emberek közömbösek vagy ellenségesek vele...erre a helyzetre gondolok.

2017. aug. 17. 22:36
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
52%

Igen, meglepő lenne. Egyáltalán nem tenném meg.

Igazából csak sajnáltatod magad, mert unatkozol. A munka gyógyít, ki lehet próbálni.

2017. aug. 18. 00:47
 12/29 anonim ***** válasza:
44%

Csak azt nem értem, hogy miért írsz ki kérdést ha egyik válasz sem felel meg?

Szinte az összes válasz 0%-ra lett értékelve mert leírták benne hogy dolgozni kell, kimozdulni és kezdeni valamit magaddal.

2017. aug. 18. 06:53
 13/29 anonim ***** válasza:
0%
Az öngyilkosság nem a gyengeségnek, hanem a bátorságnak a jele. Aki öngyilkos lesz, az nem fél semmitől, még a haláltól se. Aki meg fél a haláltól, mint te, az egy gyáva f.a.s.z.
2017. aug. 18. 06:53
 14/29 anonim ***** válasza:
0%
A szamurájoknál tisztelték azokat a harcosokat, akik öngyilkosok lettek. A Kamikaze pilótákat is hazafiaknak, hősöknek tartották. Én a japánokhoz hasonlóan elfogadom és helyeslem az öngyilkosságot.
2017. aug. 18. 07:19
 15/29 anonim ***** válasza:

14 kevered a dolgokat! az, aki lusta, tohonya és befordul inkább a sírba, tudatát teljesen leamortizálva, inkább, mint hogy dolgozzon és küzdjön, és egyre tudatosabb legyen,más.

Nem ugyanaz, mint aki becsületből harakirit követ el, vagy repülőt vezet és katonai feladatot teljesít. Mindkettő katonai lépés volt és TUDATOS halál-átlépés volt. A harakiri bambuszkarddal két vágás kereszt alakban - a másodiknál már fantasztikus erő és tudatosság kellett! (Nem tudjuk kinek sikerült - ez az ember örök titka, hogy hal meg. Mindenestre a halál tudatos átlépése volt az egyetemes tradíció kitűzött feladata -ez jelenti ugyanis a halál túlélését)

2017. aug. 18. 08:08
 16/29 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem mindegy, hogy ki miért lesz öngyilkos 15-ös. Nekem se volt soha csajom, nincsen szerető családom, van egy skizofrén, elmebeteg nővérem, akivel rengeteg probléma van évek óta, van egy kötekedő, idegesítő apám, nincsenek barátaim, lelki beteg, depressziós vagyok. Szóval simán öngyilkos lehetek. A kérdezőt meg irigylem, hogy volt régen barátnője, mert nekem pár hetes kapcsolatom se volt, meg őszintén szólva már remény sincsen bennem azt illetően, hogy valaha is lesz egy barátnőm. Szóval irigylem a kérdezőt, mert neki már volt barátnője.
2017. aug. 18. 08:19
 17/29 anonim ***** válasza:
67%
Drága Ernst Hamingway, mit tisztelsz bennük? Hogy eldobják az életüket? Tényleg nagy dicsöség, irigyeljük öket együtt... Az meg, hogy nem félnek a haláltol, honnan veszed? Lehet már más kiutat nem találnak és inkább még félve is öngyilkosok lesznek. Tán a terrortámadásos robbantokat is tiszteled azért, mert kiontják egy csomo ember életét? Mert ha igen, akkor szégyen a gondolkodásmodod. Sajnálom, hogy vannak emberek akik igy gondolkodnak.
2017. aug. 18. 09:32
 18/29 anonim ***** válasza:
0%
Neked alapvető szövegértelmezési bajod van 17-es válaszoló. Én nem azt írtam, hogy tisztelem az öngyilkosokat, hanem azt mondtam, hogy a szamurájoknál, meg úgy általában a japánoknál tisztelték azokat, akik öngyilkosságot követtek el. Én nem mondtam, hogy tisztelem az öngyilkosokat, csak azt mondtam, hogy megértem és elfogadom, ha valaki úgy dönt, hogy öngyilkos lesz. Az arab öngyilkos merénylőket se tisztelem.
2017. aug. 18. 09:38
 19/29 anonim ***** válasza:

"Szerintem mindegy, hogy ki miért lesz öngyilkos"

15vagyok: a halál módja, mikéntje életünk legfontosabb feladata! Nem mindegy "hogy lépek át a halál kapuján". Az említett harcosok heroikusan és végtelenül TUDATOSAN léptek át - ezért mondtam, hogy EZ NEM IDE VALÓ. Aki takonyként nyúlik a fotelban, majd ebbe belehal, az más téma. Csak azért írtam a 15-öt. Nem azért, mert bántani kéne, aki nem szamuráj, segíteni kell neki is, és a szenvedése valós szenvedés - ezt próbáltuk itt enyhíteni.

Szerintem TANULNI ÉS DOLGOZNI kell. Minden többi ebből deriválódik.

~~~~~~~

az életet halálra ráadásul kapjuk

~~~~~

"Az meglett ember, akinek

szívében nincs se anyja, apja,

ki tudja, hogy az életet

halálra ráadásul kapja

s mint talált tárgyat visszaadja

bármikor - ezért őrzi meg,

ki nem istene és nem papja

se magának, sem senkinek."

~~~~~

[link]

2017. aug. 18. 13:28
 20/29 anonim ***** válasza:
89%

Mindig bele lehet csöppenni valami kilátástalan helyzetbe, amiből nehéz kimászni, de ha megvan a megfelelő akaraterő és elhatározás (minden fejben dől el, ezt mindig győzöm hangsúlyozni), akkor ha nehezen is, de el lehet indulni a változás rögös útján.

Remélem, egyébként, hogy nem tervezel ilyesmit tenni, ha esetleg rólad van szó.

Kimozdulni, új embereket megismerni, nyitni az új élmények felé. 30 évesen még nem állt meg a világ, bármikor el lehet (és kell is) kezdeni élni, csak egy nagy, mély levegő kell hozzá és azt kell mondani, hogy: "nem érdekel, mi volt eddig, változtatni szeretnék és fogok is!"

Ha fejben úgy állsz az élethez, hogy a lehető legjobbat akarod kihozni belőle, akkor sokkal könnyebben fogod átvészelni azokat az időszakokat, amikor semmi sem sikerül hosszú ideje vagy mindig jön valami újabb sz.ar. Csak merj nyitott lenni a változásra.

Bocsi, ha nem rólad volt szó, és neked címeztem, de talán így könnyebben át tudtam adni a gondolataimat.

2017. aug. 18. 13:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!