Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Szerintetek ki kellene nyírnom...

Szerintetek ki kellene nyírnom magam?

Figyelt kérdés

Elváltam 9 év után, van két gyermekem, akik sajnos már nem velem élnek. A hiányuk sokszor teljesen elviselhetetlen.

Az életem xart sem ér már nélkülük. Az emberek pedig utálnak, sokszor átvernek. A nők is gyülölnek, levegőnek néznek. Már én is megutáltam szinte mindenkit magam körül.

Ateista és nihilista lettem. Ez az egész létezés egy nagy pöcegödör és nincs kiút belőle. Nekem biztos nem nyitottak ki egy másik ajtót odafent, nincs több lehetőségem. Egyébként se hiányoznék itt senkinek, észre sem vennék, hogy eltüntem. 38/F

2017. aug. 12. 02:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

"Ez az egész létezés egy nagy pöcegödör és nincs kiút belőle."

Pont olyan, amilyenné teszed. A fejedben kell rendet tenni.

2017. aug. 12. 08:11
 12/20 anonim ***** válasza:

"ez közel sem biztos. bizony teljesen objektíven is alakulhat az ember élete úgy h nincs kiút, tapasztalatból tudom, mégpedig objektív tényezők miatt."

Mindenből van kiút, ha van az embernek egy célja, akarata, ereje és kitartása, hogy elérje azt.

A szegény cigánygyerek se tehet arról, hogy nyomorba születik, azonban ők is járnak iskolába, van lehetőségük arra, hogy ne nyomorban máról-holnapra éljenek, van lehetőségük arra, hogy változtassanak, azonban az ő mentalitásuk, hozzáállásuk az élethez teljesen más, így nem is tudnak kijutni a gödörből, mert nem akarnak.

Pedig ki lehet. Van cigányismerősöm csajszi, akivel együtt jártunk fősulira. Minden lehetséges!!!

És mi az a határ? Azt ki határozza meg?

"az öngyilkosságról amit írtál, az is tévhit. szintén azt tudom írni, bizony vannak élethelyzetek, amikor nincs kiút, nincs megoldás, és vannak olyan esetek, amikor egy abszolút reális döntése volt az illetőnek."

Abszolút reális döntés egy öngyilkosság??? :D :O

Bocsi, de ezen mosolygok. Ilyen nincsen.

Mindig oka van, hogy valaki egy bizonyos élethelyzetbe kerül és mindig van kiút onnan, az már más kérdés, hogy az ember akarja-e, és tesz-e érte azért, hogy legyen kiút!

Egy drogos és alkoholista se úgy születik, valami kiváltotta azt nála, hogy azzá vált, de kérdés, hogy akar-e ezen a helyzeten változtatni vagy sem.

Az öngyilkosság SOSE megoldás, csak a könnyebbik út, amivel elmenekülünk a problémák elől.

A pszichológus az tényleg jót tenne a kérdezőnek! Ezzel egyetértek veled.

2017. aug. 12. 08:39
 13/20 anonim ***** válasza:
Egy ismerősöm kétszer kezdte újra az életét, 35 illetve 54 évesen. Szóval nem, nincs itt a vég neked sem.
2017. aug. 12. 09:14
 14/20 anonim ***** válasza:
Nem
2017. aug. 12. 09:26
 15/20 anonim ***** válasza:

Abban az esetben igen, ha nem akarsz mást-jobbat, nyírd ki magadat.

Ha élni akarsz és újra, akkor egyértelmű az, hogy új-más helyen, új környezetben kell újra elkezdened dolgaidat.Nem ismer senki, te sem senkit és ez majd alakul.

Számold fel múltadat, kötődéseidet és lépj le valahova...Hawaii...ha már minden mindegy...ez is bejöhet.

2017. aug. 12. 10:14
 16/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a hasznos válaszokat.

Igen, bizonyára én is hibás vagyok, sok mindenben.

Lehet, hogy gyáva is vagyok és akkor mi van... Pesszimista, zárkózott ember vagyok, aminek megvan az oka.

Viszont megváltozni/változtatni elég nehéz, már próbáltam korábban, de zátonyra futottam. Egy ember jelleme már nem változik, pláne 38 évesen. Meg sokszor inkább 58-nak érzem magam.

Jó ötlet lehetne végleg elmenni valahová, megszakítani a kapcsolatot mindenkivel, elhúzni egy idegen országba és ott újrakezdeni nulláról. Ha nem lennének gyerekeim már ezt választottam volna. Nem tudom mit kellene tennem, hogy ne érezzem kényszernek a létezésemet.

2017. aug. 12. 10:31
 17/20 anonim ***** válasza:

# 16

A soraidat kiforgatva azt is lehetne érteni, hogy a gyerekeid állnak utadba, hogy újra kezdhessed életed...

Nem kell lemondani róluk csak "hanyagolod" őket, amíg kialakítod életedet máshol..., aztán nyaralhatnak nálad a parton:))

Magyarul csak kifogást keresel, nem mersz változtatni, pedig lépések nélkül nincs haladás-változás e téren...

2017. aug. 12. 11:03
 18/20 anonim ***** válasza:
Szerinted milyen példát mutatnál a gyerekeidnek probléma megoldásból, ha megölnéd magadat?
2017. aug. 12. 14:05
 19/20 anonim ***** válasza:

Olvasni képtelen nem tudó gy..kér, bemásolom neked, hogy mit írtam, ja és nem én töröltettem a válaszod, de imába foglalom, aki kitörölte. :D

26 vagyok, rendes dolgozó nő. Azért lakom otthon, mert így könnyebben tudok félretenni egy lakásra. Albérletbe minek menjek? Kidobott pénz!!! Nem más zsebét akarom hízlalni.

Jövőre meg párommal lakást fogunk venni.

Ezt beszptad kislegény.

2017. aug. 12. 20:01
 20/20 anonim ***** válasza:
emberek, borzalmas dolog ez a törölgetés csak így aztán lehetetlen követni már a válaszokat :(
2017. aug. 12. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!