Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Nem tudok beszélgetni, senkive...

Nem tudok beszélgetni, senkivel nincs közös témám. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Nincsenek barátaim, nem tudok ismerdekni, senkivel nincs közös témám, még a családommal sem. Rettenetesen zavar, hogy nem tudok társalogni senkivel, míg mások tök lazán elbeszélgetnek mindenkivel, nekem meg soha nem jön semmi téma és semmihez nem tudok hozzászólni. Nagyon magányos vagyok. L/24

2017. jún. 24. 20:35
1 2 3
 21/24 anonim válasza:
25%

Én is ilyen vagyok, bár nekem azért vannak barátaim, akikkel tudok beszélgetni szerencsére. Viszont az ismeretlenek egy teljesen más helyzet. Ha új társaságba/helyre kerülök, nekem sincs semmi témám, ezért nem is szeretek menni, amikor hívnak valamerre. Főként ha sok ember van. Például ha el kéne mennem egy helyre, ahol a 10 főből 2-t ismerek nem hiszem, hogy elmennék, de ha 10-ből csak 2-t nem ismerek, sokkal szívesebben megyek és próbálok beszélgetni velük.

De azért szoktam próbálkozni, és volt, hogy én magam is meglepődtem mennyit tudtam beszélni valakivel és főként én mondtam egy csomó mindent az illetőnek, be nem állt a szám. Máskor meg ha próbálkozok is a nagy semmi...

Összességében, én azt mondom ne hagyj fel a próbálkozással, az meg h valaki elküld a francba, az ő problémája, hogy nem is próbálkozik meg ennyire utálatos, valószínűleg ő úgyse válna a legjobb barátnőddé.

Meg ne olyan kérdéseket tegyél fel, amire csak igen/nemmel lehet válaszolni. Próbáld meg ezt az angol 5W-t beépíteni a kommunikációdba: who, what, where, when, why + how, azaz bármikor szóba kerül valami téma, próbálj odafigyelni mit mond az adott illető és figyeld meg mit hagyott ki és kérdezz rá: mit csináltak pontosan, kivel, hova mentek/hol van ilyen lehetőség, régebben voltak ott vagy most, miért mentek oda/csinálták azt <-- ki ajánlotta nekik, (hogy működik ez a dolog ha olyanról van szó.)

Valamint, ha szóba hoznak valami témát, hogy valamit kipróbáltak vagy valahol nyaraltak, nyugodtan meríts a saját tapasztalatodból ötletet és szólj hozzá a témához h "Tényleg?/De jó! Én egyszer ezt meg azt csináltam.." (mondjuk beszélnek bungee jumping-ról, de te meg szintén kipróbáltál valami más, de extrém dolgot) vagy ha Olaszo.-ról vagy külföldről beszélnek: "Én is jártam már Olaszországban, bementünk egy fagyizóba, ahol 150-féle fagyiból lehetett választani, én ezt meg ezt választottam/nem választottam, ti mit választattok volna?" Szóval ilyen emlékezetes pillanatokat fűzz bele.

És még egyszer ne add fel! Úgyis lesz olyan, akivel jól eltudsz majd beszélgetni meg olyan is, akivel nem, azzal ne foglalkozz. Ha szeretnél nyugodtan írj rám privátban bár nem garantálom a sok témát, de megpróbálhatjuk:D Nekem is jól jönne gyakorlásképp.:)

20/L

2017. jún. 27. 14:10
 22/24 anonim válasza:
28%
Még előző vagyok, nekem van egy barátnőm, akinek meg be nem áll a szája, annyit tud mesélni(ezt sokszor irigylem is:D) Sokszor már azt hiszi, h idegesítő, hogy ennyit dumál, de igazából normális meg értelmes, és nagyon sok barátja van, mert ennyire nyílt személyiség és beszél ő bármiről, komolyabb meg komolytalanabb témákról is.
2017. jún. 27. 14:15
 23/24 mogyesz snapsz ***** válasza:
72%
Szia! Én egy 22 éves fiú vagyok hasonló problémákkal, ha megtaláltad a megoldást kérlek oszd meg velem üzenetben :)
2017. jún. 28. 00:30
 24/24 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen normális, hogy ilyen vagy. 🙂
2022. jan. 22. 14:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!