Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Nem tudok beszélgetni, senkive...

Nem tudok beszélgetni, senkivel nincs közös témám. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Nincsenek barátaim, nem tudok ismerdekni, senkivel nincs közös témám, még a családommal sem. Rettenetesen zavar, hogy nem tudok társalogni senkivel, míg mások tök lazán elbeszélgetnek mindenkivel, nekem meg soha nem jön semmi téma és semmihez nem tudok hozzászólni. Nagyon magányos vagyok. L/24

2017. jún. 24. 20:35
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
87%

Hmm, az én helyzetem detto ugyanez...

25F

2017. jún. 24. 21:00
 12/24 anonim ***** válasza:
77%
Ez ismerős számomra is. Gondolom másokkal jobban, szinte bármiről el tudnak beszélgetni, így engem inkább ignorálnak.
2017. jún. 24. 21:03
 13/24 anonim ***** válasza:
77%
Pszichológushoz nem egyszer kell elmenni, hogy rádfújjon és megoldódik, hanem járni kell. Sokáig tart, hogy dolgozz magadon. Kezdeményezz rövid bezélgetést akár boltban is, csalk laza tartalmatlan 2-3 mondatos rizsát, aztán ha látod, hogy megy, ne harapják le az orrodat, sőt válaszolnak, egyre több helyen, egyre hosszabban lehet. Gondolom, dolgozol. A munkahelyeden is lehet rövid beszélgetést kezdeni a munkáról, ügyfelekről, az aznapi közlekedésről, hozzá lehet adni valamit a mások társalgásához. Neked kell megváltoznod apránként, a világ nem fog elébed menni. Gondold végig, mitől félsz, mi történhet. Semmi. Csak jó történhet, hogy elkezdtek beszélgetni. Ehhez neked kell nagy levegőt venned és elkezdeni. Utána a siker már hozza a többit.
2017. jún. 24. 21:09
 14/24 A kérdező kommentje:

2 évig jártam hozzá

A munkahelyemen már megszokták, hogy csendben vagyok, így általában nekem nem mondanak semmit, ha beszélgetést próbálnék kezdeményezni csak annyit kapok, hogy hmm, aha, ja. De a legtöbb kolléga hozzám se szólt egy szót se mióta ott vagyok. Az egyiktől segítséget kértem egyszer, úgy elhajtott,mint a huzat.

2017. jún. 24. 21:12
 15/24 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy ha mesélnek nekem valamit, hogy ez meg ez történt velük arra se nagyon tudok mit mondani.
2017. jún. 24. 21:14
 16/24 anonim ***** válasza:
77%

Hát, nem lehetett a szakmája mestere az a pszichológus! Legalább egy rakás pénzt elkért a semmiért?

Hát, csak történnek veled is dolgok! A többiek egymással se beszélgetnek? Csak akad olyan ember, aki szimpatikus!

2017. jún. 24. 21:47
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Valami téma csak érdekel. :) Ha már ivászat, mi a kedvenc itókád pl? :)
2017. jún. 25. 00:51
 18/24 anonim ***** válasza:
0%
Ne csinálj ebből problémát, csak imádkozz egész nap.
2017. jún. 25. 00:56
 19/24 anonim ***** válasza:
73%

Szia!

Nekem is régen nagy problémám volt ez, mert nem volt semmilyen irányában érdekeltségi köröm, (ruhák, cipők, énekesek, vkinek az instagram oldala stb minden ilyesmiről beszélek, amin más lányok rendszeresen témáznak) Úgy tudtam ezt lekűzdeni, hogy nem magamról beszéltem, hanem én kérdeztem másoktól. Mindent. ha valami témát felhozott, akkor minden lehetséges dologra rákérdeztem (józanész keretein belül) Majd ezekről véleményt alkottam, és így tudtam beszélgetést folytatni. Amúgy ez valós társalgási alapokat fektet le. Ha te kérdezel, akkor a beszélgetőpartnered is kérdezni fog tőled, és azokra pedig tudsz válaszolni.

Amúgy tényleg nagyon egyszerű témák pl kaja, ruha, időjárás, valami fikázása, (bár ez kicsit alpári így leírva, de igaz), zene, hobbi, stb.

Ha keresel valamilyen hobbit (nem kell, hogy csomózott féllábszárcsontmintás macskanyakkendőket készíts, elég ha sportolsz valamit, vagy szeretsz jókat főzni, valahogy zenélni, vagy van kedvenc énekesed, nézel egy sorozatot stb egyszóval valami aktív kikapcsolódással töltöd a szabadidőd) ezekről máris tudsz beszélni.

2017. jún. 26. 18:57
 20/24 anonim ***** válasza:
55%
velem ugyan ez a helyzet :@ elég szar
2017. jún. 26. 21:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!