Mit gondolhatnak az emberek meg a dolgozók hogy egyedül ücsörgöm egy kavézóban rendszeresen míg mások mindig társasággal? Már egy ideje figyelem hogy senki nincs egyedül csak én
8-as vagyok.
Én sem vagyok kiöltözve, különösen nem munkába menet.
Nem ez a probléma veled, hanem az, hogy szépen fejlett szociális fóbiád van, amiről nem ártana tájékozódnod és orvosi segítséget kérni, mert csak rosszabb lesz.
"A szociális fóbiában szenvedő egyén emberek között nagyon bizonytalannak érzi magát, retteg attól, hogy kínos helyzetbe fog kerülni. Úgy érzi, hogy mindenki őt figyeli, és minden reakciója jól észrevehető."
(Idézet a Wikipédiából)
Íme:
Én rendszeresen mentem egy időben egyedül moziba és rendszeresen ülök be kávézóba egyedül. Megnéznek, néhányan furcsállják, sőt nekem is volt aki tudom, hogy kinevetett. Eleinte idegesitett, de aztán rájöttem, hogy "a hiba az én készülékemben van". Túlságosan sokáig tanitották a szüleim és dolgoztam fiatal felnőttként is olyan munkahelyen ahol számitott, hogy "mit mond a szomszéd" és a lehető legtöbb embernek meg akartam felelni. Nálad is lehet ez a hiba, de lehet egy üldözési mánia vagy egyéb komolyabb baj kezdete. Legjobb ha tudatositod magadban, hogy gond van. Nem a külvilággal, hanem Veled. Megkeresed az okát és megszünteted. Ha csak a neveltetésed a gond azt lassan, erős akarattal és sok munkával nagyrészt ki tudod magadból nevelni. Ha más a gond akkor érdemes szakemberhez fordulni.
Ma is megnéznek, ma is furcsállják és ma is kinevetnek. Valószinüleg éppen ugyanannyian mint régen. Mivel nem érdekel ezért számottevően kevesebbszer veszem észre és ha észreveszem akkor sem tulajdonitok neki jelentőséget.
ez hülyeség szerintem.
a csaj aki beszólt nyilván kapcsolat és társaságfüggő. az sem egészséges. néha kell egy kis "me time".. amikor csak magaddal törődsz és kicsit egyedül vagy.
én is szoktam amúgy egyedül beülni helyekre. általában gyorsétterembe megyek de kávézó meg ilyenek is szóba jöhet.
az elején engem is zavart,hogy egyedül vagyok és biztos kinéznek. de aztán rájöttem,hogy fordított helyzetben ha én vagyok társasággal étteremben és más egyedül van,akkor nem gondolok semmit róla,nem érdekel.
hidd el mást sem érdekel,hogy egyedül kv-zol.
Mindenki gondol valamit, csak nem mondja ki... Illetve kimondja, de nem előtted. Azt gondolhatják, hogy író, filozófus, szociológus stb. vagy, és ott jobban el tudsz mélyedni a dolgaidban.
De arra is gondolhatnak, hogy ott várod mindig, hogy valaki rád találjon (szerelem).
Én gyakran ülök be egyedül helyekre. Szerintem ezt csak te érzed így, hogy mások gondolnak erről bármit is,90%-ban észre sem veszik az emberek. Először nekem elég nehéz volt rászoktatnom magam arra, hogy egyedül is el merjek járni, pont emiatt, mert azt hittem, hogy lenéznek. De nem, mára már imádok egyedül csinálni programokat.
Egyébként meg, dolgoztam moziban, és mindig visszakérdeztem ilyen esetbe, hogy "Akkor csak egy jegy lesz?" Nem lenézésből, de ha tudnád mennyire kellemetlen az a szitu amikor valami miatt félreérted, és kevesebb jegyet kap mint kéne... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!