Rászoktam egy könyvre. Betegesen. Ijesztő. Hogyan lehetne visszakapnom az életem?
Figyelt kérdés
Van egy könyv. Nem rég kezdtem el. És kétnap múlva már kiolvastam az összes részét. A könyv címét most nem ínám le.Mindegy is. De én nagyon rá szoktam. Nagyon magnyos vagyok, és gondoltam ha elolvasok egy könyvet azzal nem árthatok magamnak -imádok olvasni-. Beleszerettem. Mániákusan. Megérint, megríkat. Megnevettet. Visszahozta az életkedvem. Szárnyaltam. Az elején rózsaszín köd. Aztán észre vettem magamon hogy szorongok ha nem olvashatom azt a könyvet.A légkör az a világ...Egyszerűen ezt hiányolom az életemből. A való világ elkeserít. Világ életemben kerestem magamban a hibát és mikor rátaláltam erre a könyvre mindenre választ nyertem. Paranoiás lettem. Az utcán a szereplőket láttam, és gondoltam felbukkannak valahol. És odáig fajult ez az üldözés, hogy van hogy egész éjszaka ezt olasom. Újra meg újra. Segítsetek! Mit kéne tennem hogy ez a dolog ne vegye el az életem.Ha lemondok a könyvről megint mély depresszió, altatók stb. Ha viszont olvasom elzárkózok mindentől de egy bizonyos helyen boldognak érezhetem magam ami - jól tudom- nem elevenedhet meg.2016. okt. 27. 22:45
21/28 anonim válasza:
Mennyi idő alatt olvastad el az összes kötetet?
22/28 anonim válasza:
13-as vagyok... meg még sok másik. :D Szóval, nem garantálhatok semmit, de tény, hogy érdekes dolog a helyzeted, és megihletett. Mindenesetre elraktározom, mint jó ötletet... aztán majd meglátjuk, lehet, egy napon tényleg sikersztori lesz belőle. :D
23/28 A kérdező kommentje:
21-es: 2 nap alatt. :D
22: Oké. De ha sikersztori lesz akkor kérem a könyvből befolyó összeg mondjuk tíz százalékát? :"D
2016. okt. 28. 22:36
24/28 anonim válasza:
Két nap alatt? Hiszen azt írtad, hogy „az oldalszámok meghaladják az egymilliót”.
Ha egy kötet 1000 oldal lenne, ez ezer kötetet jelentene (1000x1000 = egymillió). Úgyhogy hadd vonjam kétségbe, amit mondtál - vagy a két napot, vagy az egymillió oldalt.
25/28 A kérdező kommentje:
Édes jó Istenem! :D Talán tényleg túloztam egy kicsit az egymillió oldallal kapcsolatban.
2016. okt. 29. 16:36
27/28 anonim válasza:
Ha nem írtad volna, hogy az író dél-amerikai, akkor Marcel Proust, Az eltűnt idő nyomában c. regényére gondoltam volna, ami hét kötetből áll, és közel 3200 oldalas.
28/28 anonim válasza:
Lehet, hogy ez az? Roberto Bolaño: 2666 (bár ez "csak" 826 oldal)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!