Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Rászoktam egy könyvre. Beteges...

Rászoktam egy könyvre. Betegesen. Ijesztő. Hogyan lehetne visszakapnom az életem?

Figyelt kérdés
Van egy könyv. Nem rég kezdtem el. És kétnap múlva már kiolvastam az összes részét. A könyv címét most nem ínám le.Mindegy is. De én nagyon rá szoktam. Nagyon magnyos vagyok, és gondoltam ha elolvasok egy könyvet azzal nem árthatok magamnak -imádok olvasni-. Beleszerettem. Mániákusan. Megérint, megríkat. Megnevettet. Visszahozta az életkedvem. Szárnyaltam. Az elején rózsaszín köd. Aztán észre vettem magamon hogy szorongok ha nem olvashatom azt a könyvet.A légkör az a világ...Egyszerűen ezt hiányolom az életemből. A való világ elkeserít. Világ életemben kerestem magamban a hibát és mikor rátaláltam erre a könyvre mindenre választ nyertem. Paranoiás lettem. Az utcán a szereplőket láttam, és gondoltam felbukkannak valahol. És odáig fajult ez az üldözés, hogy van hogy egész éjszaka ezt olasom. Újra meg újra. Segítsetek! Mit kéne tennem hogy ez a dolog ne vegye el az életem.Ha lemondok a könyvről megint mély depresszió, altatók stb. Ha viszont olvasom elzárkózok mindentől de egy bizonyos helyen boldognak érezhetem magam ami - jól tudom- nem elevenedhet meg.

2016. okt. 27. 22:45
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
51%

Na, hát akkor meg mindegy, nem? :D

Egyébként meg nem kell egyből világklasszist alkotni, igazából sokat kell olvasni és írni, az írásokra véleményeket kérni és az alapján korrigálni őket. Persze ebből a harmadik elég nehéz, de... szerintem nem kéne csak azért felhagynod az írással, mert ez a könyv olyan szuper, hogy te úgysem érhetsz fel hozzá.

Persze előbb valahogy a függőségedtől kéne megszabadulnod. Egyébként a pszichológus úgy tudom, nem ítélkezhet a páciens felett, még akkor sem, ha amúgy nem ért egyet a cselekedeteivel, nézeteivel, tehát nem érzékeltethette, hogy azt hidd, hülye vagy. Lehet, hogy rosszul választottál szakembert?

2016. okt. 27. 23:22
 12/28 A kérdező kommentje:
Nem mondta nyíltan hogy "Na, Azok alapján amiket össze meg vissza hordtál itt az elmúlt fél órában, a legkevésbé sem érik meg a fáradtságot, és egy nagy rakás szerencsétlenség vagy" de azért elég rövid úton próbálta érzékeltetni. Nem baj, megszoktam. Lehet hogy ross embert választottam. De semmi kedvem még valakinek mesélni magamról. Semmi előítéleteim nem voltak a pszivhológusokról. De aztán rájöttem: Nem a barátaim. Volt aki félre kezelt, és miután abbahagytam még külön azután is takarítanom kellett magamban. Asszem maradok a könyveknél. :D
2016. okt. 27. 23:37
 13/28 anonim ***** válasza:
De azok meg nálad olyanok, mintha drogoznál! :D
2016. okt. 27. 23:41
 14/28 A kérdező kommentje:
De még mindig jobb mintha tényleg drogoznék nem? :D Ígérd meg hogy írsz valami jó sikersztroit valakiről aki megtalálta saját ketaminját egy könyvben...vagyis az összesben. (:
2016. okt. 27. 23:48
 15/28 Quatermain ***** válasza:
Gabriel Garcia Marquez: Száz év magány?
2016. okt. 28. 00:26
 16/28 anonim ***** válasza:

Inspirálja a lelkedet. Olvasd csak nyugodtan. Nem kizárt, hogy te írtad, egyik életedben, lehet igaz, amit olvasol. Megtörténtek.

Beleszeretettél a törénetbe, ezért újraolvasod, mert benned életre kell.

A vers is ilyen.

2016. okt. 28. 00:36
 17/28 anonim ***** válasza:

"

Félek azt mondani erről a könyvről, hogy mese, de az. Jobb szó nincs rá. Méghozzá huszadik századi mese, varázslatosan hosszú bekezdésekkel, kevés párbeszéddel, meghatározhatatlan humorral, valami ősi otthonossággal, családiassággal (családregénytől mit várjunk?), és esztelenül jó 400 oldallal. Ez tipikusan az a könyv, aminek a borítójáról hiányzik a figyelmeztetés: Vigyázat! Függőséget okoz! Tessék az olvasáshoz előkészíteni többnapi élelmet és ágytálat, és nem árt egy cseléd sem, a kedves neje/férje pont jó lesz erre"

2016. okt. 28. 00:48
 18/28 anonim ***** válasza:
Egy másik könyvet javasolnék. Egy elég "csendes" címmel rendelkező művet Szilvási Lajostól.
2016. okt. 28. 07:08
 19/28 anonim ***** válasza:

15-ös az jó könyv.

Kérdező,áruld már el a könyv címét(vagy legalább az íróját)Úgyis anonim oldal,nem tudjuk,hogy ki vagy.Ráadásul sikerült elültetned a bogarat a fülünkben,szóval mi meg ettől nem tudunk szabadulni,állandóan azon kattog az agyunk,hogy melyik könyv lehet az:D

Légyszi mond meg,légyszi,légyszi,légyszi,légyszi

Ha megmondod küldök neked szívecskét(szerencsét hoz)<3

2016. okt. 28. 11:53
 20/28 A kérdező kommentje:
Na jó én rászokok a könyvre ti pedig arra hogy nem fogjátok megtudni melyik könyv az :D De nem hiszem hogy sok embernek tetszene, kicsit nehézkés a szövege.
2016. okt. 28. 15:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!