Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Van köztetek olyan, akiből a...

Van köztetek olyan, akiből a közeljövőben könnyen hajléktalan válhat?

Figyelt kérdés
Én szerintem ilyen ember vagyok, csak úgy röviden magamról: Az államilag támogatott féléveimet már majdnem elhasználtam, de az egyetemen csak kínlódok, így egyenlőre elég távoli a diploma. A középfokú angol nyelvvizsgám ellenére, már évek óta képtelen vagyok eljutni a kommunikációs szintű angol nyelvtudásig, ami elengedhetetlen bármely helpdesk-es vagy külföldi munkához. Szüleim betegesek, nem tudhatom mit hoz számukra a jövő, mert arra is sok esély van, hogy pár év múlva leesnek a lábukról és ott maradok velük tehetetlenül, tök egyedül. Nincsenek barátaim/barátnőm/közeli ismerősöm, aki baj esetén esetleg segítene. Rossz kommunikációs képességekkel rendelkezek, kicsit depressziós is talán és szorongó. Szóval teljesen kiszolgáltatott vagyok a külső körülményeknek. Abszolút nem tudom mit hoz a jövő és hogy hogyan tudnék változtatni. Egy cseppnyi erőm sincsen, totálisan kimerültnek érzem magamat. Van még ilyen hozzám hasonló ember, aki csak úgy sodródik az árral és totálisan kilátástalan a karrierje?

2016. okt. 16. 22:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
68%

Nem tudom, fiú vagy lány vagy-e, de elég sötét lehetsz ahhoz képest, hogy egyetemre jársz.Vajon pesti vagy vagy vidéki? Én jelenleg Budapesten dolgozom, sima érettségim van és 126 ezer Ft nettót keresek nappali 9 órás melóval. Nem fizikai munka.És most néztem körül az álláspiacon. Ha váltani szeretnék, megkaphatnám a 160 nettót is simán. A pasik még többet keresnek.

Gondolom a szüleidnek van lakása, akkor otthonod is van. Nekem még az sincs. Sőt. Gyereket nevelek egyedül, gyerektartás, állami segítség nélkül. Mégis megélünk.Szóval a te helyzeted teljesen jó. El kéne menned dolgozni, levelezőn vagy estin tanulni. Van munka.

2016. okt. 17. 09:03
 12/19 anonim ***** válasza:
Ha Budapesten vagy, takarítónak elég sok helyre el lehet menni krach esetén, akár nappal, akár éjszaka. Egy fokkal igényesebbnek számít a szállodai takarítás, 100000 körül az is fizet, plusz jatt. Mivel fiúnak tűnsz az írás alapján, még fizikailag sem szakadnál bele. És bárhová felvesznek Pesten.
2016. okt. 17. 15:18
 13/19 A kérdező kommentje:
Igen, de szerinted elég egy 100-as, hogy Bp.-en egy albérletet fizessek+még kaja+rezsi+bérlet? Tudtommal a fővárosban elég magasak a bérleti díjak. Vagy a csórók ezt hogy oldják meg? Vannak olyan albérletek, ahol többen laknak együtt és pár tízezer Ft-t kell csak fizetni?
2016. okt. 17. 18:28
 14/19 anonim ***** válasza:
Szobát bérelsz, de persze 100-ból úgy sem lehet megélni, viszont Budapesten akad azért olyan üzem, ahol több műszakos melóval ennél többet lehet keresni, meg vannak munkásszállók is. Amúgy mit tanulsz és hol? Az is szóba jöhet, hogy átiratkozol egy könnyebb főiskolára.
2016. okt. 17. 18:53
 15/19 A kérdező kommentje:
Csak annyit árulok el, hogy műszaki/informatikai irányvonalon tanulok, úgy hogy már csak 2 államilag támogatott félévem maradt, de simán előfordulhat, hogy jövőre egy tárggyal való csúszás miatt már 12 félév alatt sem fogom tudni megszerezni a diplomát. Tehát öngyilkosság lenne váltani és túl késő, mert biztosan fizetnem kellene.
2016. okt. 17. 20:10
 16/19 anonim ***** válasza:

Úgy nem elég Budapesten 100 ezer, hogy nincs hol laknod. Esetleg nyomorogva másokkal elég lehet, vagy pedig sok pluszmunkát elvállalsz.

De ahogy olvastam, ha már 6 évet beleöltél, műszaki suli és pár tárgyad van hátra, abba ne hagyd!! Nincs olyan tantárgy, amit ne lehetne megtanulni legalább egy kettesre. Ha nagyon nem megy, fizess be egy magántanárhoz, még ha nem is olcsó, inkább jobb most meghozni ezt az áldozatot, míg egész életedben olyan munkát végezni, aminél többre vagy hivatott. Nehogy már feladd! A sok tanulás meghozza a gyümölcsét, ha nem vagy eredendően nagyon buta és alkalmatlan.

2016. okt. 17. 21:48
 17/19 anonim ***** válasza:
43%

Az élet nem könnyű.

Kétféle ember van. Aki ha meglátja, hogy valami nehéz, fülét farkát behúzva nyifeg, jaj neki ez nem megy, nem tudja, nyif nyif nyif.

A másikfajta, akinek ha valami nem sikerül, összeszorítja a fogát, és addig csinálja, amíg megy.

Ezek szerint az előbbibe tartozol.

Ha Hortobágyon nem találsz munkát, főleg télen, azt megértem.

De hogy Budapesten, egy megkezdett egyetemmel, akkor teljesen hülye vagy. Én 25-ért lakom1szobában, házban. Ha a szüleidnek van lakása, és-Isten őrizz-meghalnak, azt ki tudod adni.

Rengeteg lehetőség van, tőled függ milyen életet akarsz magadnak.

2016. okt. 19. 00:14
 18/19 anonim ***** válasza:

17:

Kétféle ember van, az egyik csoportokba kategorizálja az embereket, a másik nem.

2016. okt. 19. 09:52
 19/19 anonim ***** válasza:
Igen, én.
2016. okt. 20. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!