Van köztetek olyan, akiből a közeljövőben könnyen hajléktalan válhat?
bármelyik tescoba felvesznek árufeltöltőnek.
diploma sem kell.
nekem technikusi végzettségem van egy rég halott szakmában, mégis van munkám. nem is egy.
nincs lehetetlen, csak tehetetlen.
Akik azt mondják, bármikor leget munkát találni, azok tapasztalatból írják, vagy csak mert azt nyomja a média, hogy mekkora munjanélküliség van? Nekem van nem kevés munkanélküli ismerősöm vidéken (nem falvakban, hanem 15-150 ezer között mindenféle méretű városokbab), és azt látom, hogy messze nem az a helyzet, amit reklámoznak, eleve sok helyen már a válság idején vagy jóval előtte vezártak a gyárak, üzemek, ami van, meg a Tescoban is pedig a diákmunkásokat veszik fel, mert őket rugalmasabban lehet alkalmazni, a full time minimálbéres betanított munkákra pedig ismerősökön kereeztül lehet bekerülni.
Egyébként 4 éve saját magam is megtapasztaltam. Egy 100+ ezres vidéki városban próbáltam munkát keresni, mivel informatikus diplomával programozóként nem volt semmi, és költözni akkor magánéleti okokból nem tudtam, ezért szó szerint bármit elvállaltam volna, de kb. sehol nem álltak velem szóba, egy helyen hívtak be interjúra egy boltba, aztán nem engem választottak. Volt összeszerelő munka is minimálbérért (úgy hirdették), ott egy pozíciót hirdettek, majd véletlenül úgy küldték ki e-mailben a köszönjük nemet, hogy minden címzett látszitt, ami 500+ embert jelentett... Aztán végül találtam Java fejlesztői távmunkát, most meg Budapesten dolgozok jó pénzért.
Az elején elírtam, szóval hogy nyomja a média, hogy mekkora munkaerőhiány van.
(Amúgy Budapesten IT szektorban ez igaz is. Más területeken és más országrészekben ez nem igaz. Különösen Nyugat-Dunántúlon nagy hazugság ez.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!