Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Ti hogyan birkóztok meg a...

Ti hogyan birkóztok meg a tudattal, hogy éveket vettek el Tőletek?

Figyelt kérdés

(a kérdésem értelemszerűen azokhoz szól, akik magányosak, normik jobb ha el sem olvassák)

Kiderült, hogy a magány olyan, mint 15 szál cigit elszívni naponta. [link] Nagyban növeli a rák, az alzheimer, és sokminden más jó kialakulásának esélyét.

Az nyilvánvaló, hogy senki sem születik gátlásokkal. Ha képtelen vagy emberi kapcsolatokat formálni, szégyenlős vagy, könnyen zavarba jössz, az azért van mert általános vagy középiskolában megnyomorítottak szellemileg.

Vélhetően a külsőd miatt. Aki a lányoknak nem tetszik, azt a fiúk sem tisztelik, aki pedig a társasági hierarchiában alul van, az még taszítóbb a lányok számára. Végtelen körforgás ez, ami oda vezetett, hogy majdnem mindenki lenézett, néha talán meg is aláztak, ezzel egy gátlásos ronccsá tettek, az esélyeidet pedig, hogy kitörj a magányból, szinte nem létezővé.

Persze más is beindíthatja a körforgást - pl a szülők hátrányos anyagi helyzete vagy az etnikum - de a külső a leggyakoribb ok.

Ti hogyan birkóztok meg ezzel a tudattal? Nem bánt a legkesvésbé sem, hogy ennyire megnyomorítottak és elvették tőletek a teljes élet lehetőségét (gyakorlatilag minden értelemben) olyasmi miatt, amire nem is volt kihatásotok?

2016. okt. 6. 01:05
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Akkor vennének el tőled éveket, ha ártatlanul bebörtönöznének, munka/fogolytáborba vinnének.

Amíg szabad vagy, azt csinálsz, amit akarsz. Sajna tőled függ.

Rühelltem az iskolát, az osztályomat is nagyrészt, de attól még csináltam amit akartam. Csúfoltak sokmindennek, ősembernek, Jimmy Hendrixnek, a durvább dolgokat nem említem. Le sem szartam őket, lógtam, együttesem volt, ittam, szórakoztam, éltem az életem.

Most is magányos farkas vagyok, de ez nem tart vissza attól, hogy élvezzem az életet.

Valahogy rengetegen töketlenek és frusztráltak ebben az országban, nem tudom miért.

Szóval rajtad áll.

2016. okt. 7. 19:26
 12/12 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Ön minden bizonnyal magányos. Áldozat volt az iskolában, lenézték, bántották és sértegették. Önbizalmát porba döngölték. Ezzel rengetegen küzdenek, és sajnos az emberek többsége nincs is tudatában milyen nagy vétket követnek el!

Ön felismerte a problémát és ott tart, hogy tenni akar ellene! Úgy érzi túl gyenge hozzá, és képtelen kitörni a magányból, képtelen kapcsolatokat létrehozni és ápolni. Ez mind belső gátlás, egy belső lakat, amelyhez a kulcs önben rejlik. Úgy érzem, hogy önnek a legjobb megoldás lenne felkeresni egy pszichológust akivel megbeszélheti problémáit, és közösen változtathatnak életén annak reményében, hogy nyitottabb lesz és sikerül barátokra szert tenni.

Fel a fejjel!

Üdvözlettel,

A. Pszichológus

2016. okt. 11. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!