A külföldön élő magyarok magányosak?
Olvastam valahol egy cikket az interneten, hogy azok a magyarok akik külföldön élnek magányosak. Igaz lenne ez?
Nekem nincsenek barátaim, se családom, tervezem, hogy el hagyom az országot, de lehet, hogy rosszabb lesz nekem ott mint itt?
Szerintem ez nem igaz, mi már 3 éve külföldön élünk ( igaz családdal) de sok barátot lehet szerezni akár munkahelyen akár bárhol..
Ha olyan helyre mész ahol munkásszálón leszel akkor semmiképp ne tarts az egyedülléttōl..
Van egy árnyoldala, bár én keveset voltam kint, és azalatt annyira lefoglaltam magam, hogy alig volt időm pisilni.
Találkoztam magyarokkal ott, össze is barátkoztunk, összejártunk.
Mindenütt kihasználom a lehetőségeim. Bár én itthon is magányos farkas vagyok, szóval, lehet idegenben inkább feloldódtam. Embere válogatja. Hosszú idő után biztos szar. És jelentkezik a honvágy is.
Magányosabb pl. család szempontból. Még otthon majdnem minden hétvégén rokonoknál váltunk mert valakinek mindig van valami (esküvő, eljegyzés, ballagás, névnap, szülinap, keresztelő stb..) külföldön meg ilyenekre nagyon nem hívnak el.
Barátokat lehet szerezni, mondjuk sokaknak a pénz a gond én pl. sportolók hobbi szinten, jó mert csomó barátot, ismerőst lehet szerezni, de havi szinten 100-150 Euro, plusz versenyek, felszerelés. Na ezt nem feltétlenül tudja/akarja mindenki kifizetni. Ugyanez ha valaki elmegy hétvégenként buliba..
Igazából rajtad áll..
Szerintem is magányosak. Én biztos az vagyok, de magam választottam. Mindig próbálkozom, hátha találok olyanokat, akikkel lehet úgy beszélgetni nem hétköznapi dolgokról, mint régen, otthon.
De a felszínes egymás biztosításán a magyarok nem lépnek túl, az a baj. Nem őszinték, és ha valaki véletlenül megpróbál az lenni, akkor furcsán néznek. Ki tudja, mit gondolnak.
A helyi magyar rádió-tévé műsor a helyi magyar akárkik reklámozása; annyi a magyar nyelv.
Inkább nézem a gépen a közcsatornákat.
Lehet barátkozni a helyiekkel, de egy idő után már fárasztó a sok hülyeséget, amit a magyarokról gondolnak, állandóan korrigálni.
Olyan értelmes ember, akivel igényesen lehetne beszélgetni, nagyon ritka. És a véletlenen múlik, hogy találkozik-e vele az ember. Nekem szerencsém volt, találtam kettőt, de az egyik hamar meghalt, a másikhoz odaköltözött a lánya. Már nem keresek, jó egyedül is.
Jobb lenne persze nem egyedül, de nem éri meg a macerát, a problémákat.
Olvasás közben nem vagyok egyedül. Kár, hogy úgy alakult, hogy külföldön vagyok. Ha nem reménykednék, hogy még haza tudok menni, akkor biztos keresnék egy fát meg kötelet.
Aki valaha magyar volt, nem tud külföldön élni, legfeljebb csak vegetál.
10.26.
A másik kulcsa meg az ékezeteink önkéntes feladása; igaz-e?
Akinek külföldön jobb, mint otthon, az nem is volt soha magyar. Ami nem baj, de legyünk őszinték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!