Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Depressziósan hogyan lehet...

Depressziósan hogyan lehet ismerkedni?

Figyelt kérdés

Egészségesen is nagyon nehezen tudtam barátokat szerezni, és a legtöbb emberrel úgy voltam, hogy pár beszélgetés után nem igazán érdekeltek tovább, nem volt kedvem hozzájuk. Kevés igaz barátom volt egész életemben, és most épp egy sincs.

Kb. 3 hónapja depressziós vagyok, az utóbbi hetekben rosszabbul lettem, és azóta abszolút nem tudok miről beszélgetni emberekkel. Ismerkedéskor mindig kényszerítem magam, hogy ilyen alap kérdéseket kérdezzek, hogy hol dolgozol, van-e tesód, mi a kedvenc filmed/könyved stb. Meg hogy egyáltalán válaszoljak mások kérdéseire. Tök aranyos emberek vannak a környezetemben, de mégsincs semmi kedvem hozzájuk, mert nem a barátaim, nem ismerem őket, nem bízom meg bennük. Viszont magányos vagyok.

2016. aug. 20. 15:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Irj nekem, hátha
2016. aug. 21. 07:18
 12/18 Ypszilon1980 ***** válasza:
A depresszió meg szerintem pont az, amikor valakinek nem sikerül valami és van egy dolog amire jó ráfogni. De csakis önmagad fogsz rájönni, hogy hogyan kell belőle kijönni. Kezelés az arra jó, hogy támogasd a gyógyszergyártó cégeket és a pszichiátereknek legyen melójuk. Nem azért, mert nem jó a rendszer, hanem azért, mert amíg ott vagy minden jó, de utána hazamész ugyanabba a magányba, ugyanabba a környezetbe, ahol kialakult ez a hangulatváltozás.
2016. aug. 21. 12:46
 13/18 A kérdező kommentje:

Soha semmilyen kapcsolatnál nem voltam még őszinte, kivéve a több éve tartó barátságoknál, amiknél kezdtem már megnyílni és megmutatni magamat.

Gyógyszert én is szedtem már, de nekem az nem jött be, ezért járok pszichoterápiára. Az sem jó, nem látok magamon semmi javulást, egy igaz barát kellene, aki jól ismer és akinek meg tudok nyílni és megbeszélni vele mindent, de az ismerkedés elején ez egészen biztosan nem fog menni. Volt, hogy kényszerítettem magam, hogy már pár hét után elkezdjek megnyílni, és megmondtam magamról pár belsőbb dolgot. Nem tálaltam ki mindent, csak egy-két dolgot. Utána megijedtem, hogy mért csináltam ezt, és elkezdtem kerülni az adott embert, mert bennem volt, hogy olyan dolgokat tud rólam, amiket nem kéne neki, meg hülye voltam, hogy elmondtam neki, amikor alig ismerem, ki tudja, kinek adja majd tovább és akkor mindenki úgy fog hozzám állni, hogy nem vagyok normális, elmebeteg depressziós vagyok és nem indulhatok tiszta lappal. Pszichológustól is lehet, hogy részben ezért félek, oké, hogy köti a titoktartás, de attól még ő is emberből van, megszegheti...

2016. aug. 21. 14:48
 14/18 Ypszilon1980 ***** válasza:
Azok nem szegik meg, meg nem olyan nehéz a titoktartást betartani. Vanak neki nálad sokkal bonyolultabb esetei, szóval ez nem lényeg. A pszichológus azért van, mert ki tudod neki beszélni. Persze először fura, hogy egy vadidegennek elmondasz mindent magadról, meg sírva fakadsz meg lelkizel neki, de ez nekik természetes. Nekem mondjuk az a meglátásom, hogy sem pszichológus, sem pszichiáter nem tud segíteni, mert helyetted úgysem tudja megoldani a problémáidat, ha meg kijössz belőle, akkor az rajtad múlt és akkor is felesleges volt vele találkozgatni.
2016. aug. 21. 15:15
 15/18 anonim válasza:
Depressziósan nem lehet ismerkedni. Vagy lehet, de nem igazán jó. A legtöbb nővel, az a problémám, hogy a női emancipációra és egyenjogúságra hivatkozva a saját kedvük kénye szerint alakítják a férfiakat. Nagy elismerésem azoknak az szülőknek, akik igazi életet adtak gyerekeiknek. Én már általános 2.-ban "Zsozsobaba" voltam egy 700 forintos zsozsóbaba. Voltam zsuzsibaba is rövid ideig. Mindent beleadtam, hogy férfivé, jó sráccá váljak. A szűk környezetem pedig mindentől féltve óvott, ami a sikert jelentette volna. Ha kigyógyulok a depressszióból beülők egy széles vonalú mercedesbe. Lessz annyi pénzem, hogy minden közlekedési szabály áthágjak. Az üzletfelek majd dicsének, mennyire jó vagyok, milyen színes vagyok. Igen ám csak egy dolog nem valósul meg. A saját személyiségem. Az lenne, a nagyon komoly sürgős kérésem, tudna-e valaki ciánkálét és morphiumot szerezni? Jó sokat, kemény mennyiségben!
2016. aug. 23. 00:03
 16/18 anonim ***** válasza:
Csinálj sok dolgot amit szeretsz, ne zárkózz el az emberektől, előbb utóbb lesz valaki aki szimpatikus
2016. aug. 23. 13:55
 17/18 anonim ***** válasza:
helo, szerinted is szar az elet?
2016. aug. 24. 14:12
 18/18 anonim ***** válasza:

Másik oldalról szólva: elég nehéz ismerkedni így. Voltak depressziós barátaim, és tényleg nehéz volt a barátságot ápolni. Utolsó pillanatban mondtak le programokat, vagy egyszerűen semmire nem válaszoltak, undokoskodtak. Tudom, hogy a depresszió okozza, de akkor is rengeteg energiát igényel ez az egészséges embertől. Főleg, ha a depressziósnak meggyőződése, hogy majd ő egyedül meggyógyítja magát, és nem szed gyógyszert, nem jár terápiára.

Udvaroltam is már depressziós nőnek, de nem tudtam, hogy a betegsége miatt húzódozik a második randitól, vagy egyszerűen nem jövök be neki és nem mondja meg. Egy idő után feladtam.

Szerintem csak nagyon stabil, kitartó emberek vállalják fel a depressziós partnert, barátot. De a szakembert ők sem helyettesíthetik.

2016. aug. 24. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!