Depressziósan hogyan lehet ismerkedni?
Egészségesen is nagyon nehezen tudtam barátokat szerezni, és a legtöbb emberrel úgy voltam, hogy pár beszélgetés után nem igazán érdekeltek tovább, nem volt kedvem hozzájuk. Kevés igaz barátom volt egész életemben, és most épp egy sincs.
Kb. 3 hónapja depressziós vagyok, az utóbbi hetekben rosszabbul lettem, és azóta abszolút nem tudok miről beszélgetni emberekkel. Ismerkedéskor mindig kényszerítem magam, hogy ilyen alap kérdéseket kérdezzek, hogy hol dolgozol, van-e tesód, mi a kedvenc filmed/könyved stb. Meg hogy egyáltalán válaszoljak mások kérdéseire. Tök aranyos emberek vannak a környezetemben, de mégsincs semmi kedvem hozzájuk, mert nem a barátaim, nem ismerem őket, nem bízom meg bennük. Viszont magányos vagyok.
Soha semmilyen kapcsolatnál nem voltam még őszinte, kivéve a több éve tartó barátságoknál, amiknél kezdtem már megnyílni és megmutatni magamat.
Gyógyszert én is szedtem már, de nekem az nem jött be, ezért járok pszichoterápiára. Az sem jó, nem látok magamon semmi javulást, egy igaz barát kellene, aki jól ismer és akinek meg tudok nyílni és megbeszélni vele mindent, de az ismerkedés elején ez egészen biztosan nem fog menni. Volt, hogy kényszerítettem magam, hogy már pár hét után elkezdjek megnyílni, és megmondtam magamról pár belsőbb dolgot. Nem tálaltam ki mindent, csak egy-két dolgot. Utána megijedtem, hogy mért csináltam ezt, és elkezdtem kerülni az adott embert, mert bennem volt, hogy olyan dolgokat tud rólam, amiket nem kéne neki, meg hülye voltam, hogy elmondtam neki, amikor alig ismerem, ki tudja, kinek adja majd tovább és akkor mindenki úgy fog hozzám állni, hogy nem vagyok normális, elmebeteg depressziós vagyok és nem indulhatok tiszta lappal. Pszichológustól is lehet, hogy részben ezért félek, oké, hogy köti a titoktartás, de attól még ő is emberből van, megszegheti...
Másik oldalról szólva: elég nehéz ismerkedni így. Voltak depressziós barátaim, és tényleg nehéz volt a barátságot ápolni. Utolsó pillanatban mondtak le programokat, vagy egyszerűen semmire nem válaszoltak, undokoskodtak. Tudom, hogy a depresszió okozza, de akkor is rengeteg energiát igényel ez az egészséges embertől. Főleg, ha a depressziósnak meggyőződése, hogy majd ő egyedül meggyógyítja magát, és nem szed gyógyszert, nem jár terápiára.
Udvaroltam is már depressziós nőnek, de nem tudtam, hogy a betegsége miatt húzódozik a második randitól, vagy egyszerűen nem jövök be neki és nem mondja meg. Egy idő után feladtam.
Szerintem csak nagyon stabil, kitartó emberek vállalják fel a depressziós partnert, barátot. De a szakembert ők sem helyettesíthetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!