Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » érdemes pszichológushoz...

érdemes pszichológushoz mennem? Tud segiteni antidepresszánsokal vagy akármivel?

Figyelt kérdés

20 f vagyok ugy érzem nincs senkivel semmilyen érzelmi kapcsolatom,valahogy a még gyerek voltam soha semm akartam barátkozni senkivel valahogy megvoltam nélküle soha semm mentem bulizni oszttálytársaimal pedig az elején még hívtak is elzárkoztam mindenki elöl még család elöl is akor ugy gondoltam még gyereként hogy igy jobb egyszerübb biztonságosabb egyedül,

aztán pár éve rájötemm mekora egy b-rom voltam hogy mennyire jo lehett volna barátokal lenni, ismerösöket szerezni,de már késön eszméltem fel (én nyomorom az hogy itt vagyok 20 évesen és nincsenek barátaim barátnőm,(max pár volt osztálytársam van akik ismerösnek lehet nevezni) teljesen el vagyok szigetelve ráadásul falun élek ugy hogy ez még inkább kijönn

én probálok már változtatni ezen de nem tudok probálok neten ismerkedni de nagyon ritkán sikerül

nehéz elképzelni milyen érzés ez aki nem érezte de már egy jó ideje ezt érzem és messze nem vagyok elég erös hogy sokáig bírjam még ezt az izoláciot amit magam körül én épitetem,ha igy fojtatodik az életem nem szeretném folytatni nincs miért modszer is megvan már (azért hogy csak dolgozak nem érdemes élni) de még kivárok szerintetek van segitség erre?vagy nincs remény?

KÖSZÖNÖM HA ELOLVASTAD BOCS HOGY FÁRASZTALAK TITEKET A NYOMOROMAL DE KILYÖT BELÖLEM

HELYESÍRÁSÉRT ELNÉZÉST (DISZGRÁFIÁM IS VAN HELYESEN NEM NAGYON TUDOK ÍRNI)

2016. aug. 11. 18:06
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Először is: remény mindig van!

Másodszor pedig nem olyan nagy a probléma, mint azt hiszed! Főleg, hogy az elszigeteltséged nem elsősorban a te problémád, hanem a helyé, ahol élsz. Írtad, hogy szeretnél ezen változtatni, hát tedd! Ismerkedj, légy nyitottabb!

Pszichológus csak lelkileg tud segíteni, gyógyszert nem írhat fel, mivel csak egy bölcsész. A pszichiáter az orvos, aki felírhat valamit, de a te bajodra abszolút nincs szükség gyógyszerre!

Ha úgy érzed, hogy a pszichológussal való beszélgetés jót tenne, esetleg tudná erősíteni az önbizalmadat, akkor mindenképp próbáld ki!

23/L

2016. aug. 11. 18:15
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem emberektől ne várj boldogságot, ha vki nem cukimuki pofa, akkor jórészt leszarják. Ha hinnél magadba, becsülnéd magad és élnéd az életed munkával, pihenéssel, kikapcsolódva, akkor senkire nem vágynál.
2016. aug. 11. 18:15
 3/5 anonim ***** válasza:
Senkire se vágyna? Az ember társas lény, igényli az elismerést és a szeretetet, még akkor is, ha sok sérelem érte!
2016. aug. 11. 18:20
 4/5 A kérdező kommentje:

kössz ezt a pszihologus pszihiáter közti külömbséget nem tudtam,

másodszor igen ezt sejtem hogy nyitotabnak kéne lennem de a semmiből ez nehéz ugy értem aki egész életében egyedül volt annak nem olyan egyszerü egyik napról a másikra megnyilni föleg hogy igazából az semm tudja milyen érzés az

2016. aug. 11. 18:26
 5/5 anonim ***** válasza:
85%
Igen, a leírásod alapján szerintem érdemes pszichológushoz fordulnod. Nem azért, mert egyedül vagy, hanem azért, amilyen gondolataid vannak miatta. Én is világéletemben befelé forduló ember voltam, a bulizós korszak pl. nálam teljesen kimaradt, és akkoriban igazi barátom se volt túl sok. Viszont ettől függetlenül boldog voltam, mert nem görcsöltem azon, hogy megfeleljek mások elvárásainak. Nem akartam barátokat csak azért, hogy elmondhassam magamról, nem vagyok egyedül. Tudtam, hogy egy nap úgyis megismerek olyan embereket, akikre majd minden körülmények között számíthatok. Kb. 22 éves koromban jött el ez az idő, amikor bekerültem a fősulira. Azóta már öt olyan ember is van az életemben, akikről tudom, simán tűzbe mennének értem. Szóval ne add fel a reményt, és ha az élet lehetőséget kínál neked az ismerkedésre, használd ki. :) De elsősorban saját magaddal barátkozz. Ha ez sikerül, akkor már nem lesz gond a másokkal való ismerkedés. :)
2016. aug. 11. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!