Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Ti gondolkoztatok már azon,...

Ti gondolkoztatok már azon, hogy miként fogtok majd meghalni? És ha igen, mire tippelnétek?

Figyelt kérdés

Előre jelzem, nem provokatív a kérdésem és senkinek nem szándékozom megsérteni a mimóza lelkét, csupán egy teljesen racionális, ugyanakkor valószínűleg tabunak számító kérdés jutott az eszembe. Azzal azt hiszem, nem mondok újat, hogy egyszer mindenki megfog halni, de engem mindig is érdekelt, hogy az emberek vajon miként látják a jövőjüket ebből a szempontból. Oly sokszor lehet olvasni, hogy fiatal lány szörnyű autóbalesetben meghalt vagy brutálisan meggyilkolták, hogy az ember csak pislog és gondolja magában. "Ez bárkivel előfordulhat." És ilyenkor kicsit belegondol az illető (legalábbis én igen) a saját életébe és végigméri, hogy vajon, mire figyeljek, nekem vajon vannak-e haragosaim esetleg mi lesz ha ez meg az történik. Jelen pillanatban két lehetősre tippelnék, hogy miként fogok meghalni. Vagy nincstelenként/hajléktalanként végelgyengülésben 45-60 éves kor körül, vagy pedig 50 előtt autóbalesetben. Betegségre vagy gyilkosságra kevésbé számítanék, mert egyrészt sosem voltak komolyabb problémáim/szenvedélyeim (cigi/pia nulla) másrészt viszont (ami lényegesen nagyobb probléma) introvertált/depresszív személyiségemből adódóan gyakorlatilag nem járok emberek közé (csak az egyetemre, amíg még van lehetőségem), egy igazi közeli ismerősöm (vagy nevezzem támasznak) sincs, nemhogy barátom illetve életemben nem dolgoztam még. Rendszeresen elbénázok dolgokat és rettentően demotivált vagyok. Szóval bele sem merek gondolni, mi lenne, ha most hirtelen eltűnne körülöttem az összes családtagom. Illetve, amibe sokszor belegondolok, hogy egy nő nélkül, hogyan leszek képes hosszú távon élni az életemet. Ilyenkor fiatalon nem olyan nagy probléma egy kapcsolat hiánya, mert még benned van a reménykedés, számítasz valami fordulópontra. De amikor eléred a 30-at/35-öt/40-et és munkából hazaérkezve továbbra sincs melletted egy lelki társ, főleg úgy, hogy ne adj Isten, már nem is élnek a szüleid és te mindennap céltalanul robotolsz...

Remélem rövidesen össze tudom magamat szedni. Na ez voltam én. Kíváncsi vagyok rátok és a véleményeitekre.

2016. aug. 2. 12:34
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
*bocsi, nem borbélyházat, hanem bordélyházat akartam írni, kicsit más tészta... :-D
2016. aug. 2. 16:20
 12/24 pelgrim ***** válasza:
Hát én nem akarok meghalni, elméletben meg is találtam a lehetőséget, hogy egy nagyszerű, emberhez méltó módon elkerüljem a halált, a gyakorlat azonban még váratja magát, az örök élet kulcsa még nincs a birtokomban. Ám sebaj, elhatároztam, hogy nagyon sokáig fogok élni, és az utolsó pillanatig makkegészségesen. Most úgy gondolom 75 évesen körülbelül félúton vagyok. Aztán ha jön az elkerülhetetlen, akkor tudatosan fogok távozni, nem bénít le se nyomorúság, se félelem. Időben tudni fogom hogy eljött az ideje, nem félek a haláltól, de az élettől sem, úgy ha arra az időre megtalálom az örök élet kulcsát inkább választom a halál alternatíváját, egy emberhez méltó módon elkerülöm, mert még rengeteg tanulnivalóm van.
2016. aug. 2. 17:00
 13/24 anonim ***** válasza:
A családi halálokok alapján infarktus/agyvérzés/rák 50-60 éves korom körül. Rákból meg ha tippelni kéne akkor vastagbélrákot mondanám. Esetleg gyomor, de erre már nagyobb szorzót ad az Ádámka Halálával Kapcsolatos Fogadóiroda Zrt.
2016. aug. 2. 19:49
 14/24 A kérdező kommentje:
Nagyon érdekes válaszokat kaptam. Nyugodtan írjatok még bátran! :)
2016. aug. 2. 20:12
 15/24 anonim ***** válasza:
Tuti valami szar betegség, egészségügyi probléma, valamelyik szervem bedöglik kb 50 éves korom után.
2016. aug. 2. 20:48
 16/24 anonim ***** válasza:
Körülöttem kipusztul az élővilág majd egyszer egy meteor elpusztítja a bolygót, de túlélem a becsapódást, viszont kiesek az űrbe és megfulladok. De lehet, hogy előbb halálra fagyok...
2016. aug. 2. 23:55
 17/24 anonim ***** válasza:
Valószínűleg gyógyszer túladagolásban alkohollal, vagy nyaki ütőér elmetszésével az ágyamon plafon felé nézve minden üzenet nélkül. 17/f
2016. aug. 4. 21:48
 18/24 A kérdező kommentje:
#17: Utóbbi elég morbid és fájdalmas, nem gondolod? Inkább beszélj egy szakemberrel, mert segítségre van szükséged!
2016. aug. 4. 23:12
 19/24 anonim ***** válasza:
szerintem balesetben vagy gyilkosság által, leszúrnak vagy lezuhanok egy magas helyről (pl. panelház teteje). habár legszívesebben gyógyszertúladagolásban halnék meg, mivel vallásos vagyok (nem olyan elvakultan, de na), ezt a lehető leginkább próbálom elkerülni.:D
2016. aug. 9. 18:43
 20/24 anonim ***** válasza:
Hát én nem állok hozzá negatívan, úgyis lepontoztok de nem érdekel. Találtam egy nagyon jó befektetést amit nem részletezek, jövőre megyek külföldre dolgozni a barátnőmmel, 10-15 évig dolgozunk és félrerakunk aztán hazajövök megcsinálom az üzletemet utána elkezdek sportolni, horgászni, egészséges életmódot folytatni és dolgozni se biztos hogy fogol mert jön elég a befektetésből, de ha úgyvan max valamilyen laza részmunkaidős munkát vagy ilyen 24/72es biztonsági őrit elvállalol. 20 évesek vagyunk, nagyon jó kapcsolatban most házasodni készülünk. Szüleimmel, anyósékkal, sógorokkal tökéletesen jó a kapcsolatunk. Úgyhogy most sincs olyan dolog ami a sírba vinne.
2016. szept. 9. 08:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!