Ti gondolkoztatok már azon, hogy miként fogtok majd meghalni? És ha igen, mire tippelnétek?
Előre jelzem, nem provokatív a kérdésem és senkinek nem szándékozom megsérteni a mimóza lelkét, csupán egy teljesen racionális, ugyanakkor valószínűleg tabunak számító kérdés jutott az eszembe. Azzal azt hiszem, nem mondok újat, hogy egyszer mindenki megfog halni, de engem mindig is érdekelt, hogy az emberek vajon miként látják a jövőjüket ebből a szempontból. Oly sokszor lehet olvasni, hogy fiatal lány szörnyű autóbalesetben meghalt vagy brutálisan meggyilkolták, hogy az ember csak pislog és gondolja magában. "Ez bárkivel előfordulhat." És ilyenkor kicsit belegondol az illető (legalábbis én igen) a saját életébe és végigméri, hogy vajon, mire figyeljek, nekem vajon vannak-e haragosaim esetleg mi lesz ha ez meg az történik. Jelen pillanatban két lehetősre tippelnék, hogy miként fogok meghalni. Vagy nincstelenként/hajléktalanként végelgyengülésben 45-60 éves kor körül, vagy pedig 50 előtt autóbalesetben. Betegségre vagy gyilkosságra kevésbé számítanék, mert egyrészt sosem voltak komolyabb problémáim/szenvedélyeim (cigi/pia nulla) másrészt viszont (ami lényegesen nagyobb probléma) introvertált/depresszív személyiségemből adódóan gyakorlatilag nem járok emberek közé (csak az egyetemre, amíg még van lehetőségem), egy igazi közeli ismerősöm (vagy nevezzem támasznak) sincs, nemhogy barátom illetve életemben nem dolgoztam még. Rendszeresen elbénázok dolgokat és rettentően demotivált vagyok. Szóval bele sem merek gondolni, mi lenne, ha most hirtelen eltűnne körülöttem az összes családtagom. Illetve, amibe sokszor belegondolok, hogy egy nő nélkül, hogyan leszek képes hosszú távon élni az életemet. Ilyenkor fiatalon nem olyan nagy probléma egy kapcsolat hiánya, mert még benned van a reménykedés, számítasz valami fordulópontra. De amikor eléred a 30-at/35-öt/40-et és munkából hazaérkezve továbbra sincs melletted egy lelki társ, főleg úgy, hogy ne adj Isten, már nem is élnek a szüleid és te mindennap céltalanul robotolsz...
Remélem rövidesen össze tudom magamat szedni. Na ez voltam én. Kíváncsi vagyok rátok és a véleményeitekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!