Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Hogyan kerülhetnék ki ebből...

Hogyan kerülhetnék ki ebből az állapotból?

Figyelt kérdés
Sajnos eléggé valószínű, hogy depresszióban szenvedek, ezt már pár ismerősöm is megerősítette. Főleg a magány miatt.Viszont már meglátszik az egészségemen is, nem tudok aludni, remeg a kezem, folyton fáradt vagyok, migrénjeim vannak. Annyira eltávolodtam az emberektől, hogy amikor elmegyünk valahova, akkor is egyedül érzem magam. Ez már elég nagy gond számomra. A sírás is gyakran kerülget, de nem tudok sírni... pedig jó lenne kiadni az egészet. Az öngyilkosság szintén mindennapos téma a gondolataimban...pedig fiatal vagyok még, nagy lehetőségekkel. Ezért nem tettem meg eddig. Még sosem volt párkapcsolatom, pedig nem vagyok ronda, sem előnytelen. Csupán nem találom önmagam, ezért nem is tudom szeretni. Valószínűleg így mást sem tudnék, hisz önmagam zavarna. Esetleg van olyan, aki ért a depresszió kezeléséhez, vagy tudna valami pozitív gondolatot mondani, tanácsot adni? Előre is nagyon köszönöm.

2016. júl. 13. 13:20
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
igen, ez igaz. Nekem csak a pénzzel van gondom, tudom, ezen nem érdemes spórolni, de egyedül tartom el magam 19 évesen, így kissé nehéz egyetem mellett plusz pénzt keresni. De megoldom. Köszi a tanácsot.
2016. júl. 13. 14:22
 12/17 anonim ***** válasza:
26%
Kezdj el templomba járni. Végy egy imakönyvet. Imádkozz. Isten mindig meghallgat.
2016. júl. 13. 17:43
 13/17 anonim ***** válasza:
67%
Ha nagyon mélyen vagy és rossz gondolatok férkőznek a fejedbe, akkor mindig gondolj arra, hogy vannak nálad sokkal,de sokkal rosszabb helyzetben lévők és mégsem adják fel. Képzeld el, hogy van aki nyaktól, deréktól lefelé béna és nem tud mást csináni, csak egy szívószálat szürcsölni, mégis küzd a mindennapokért. Annyi a kulcs, hogyha szomorú, elkeseredett vagy, akkor gondolj mindig valami szépre, ami felvidít, becsüld meg, hogy van két, kezed, lábad, szabad akaratod, az élet egy ajándék, a te döntésed, hogy hogyan formálod jobbá az életed!
2016. júl. 14. 04:27
 14/17 anonim ***** válasza:

A gyógyszerekkel és pszichiáterekkel vigyáz ! Lehet, hogy az emberek negyedénél segít az antidepresszáns, de az összes többinél konzerválja a depressziót.

Érted? Konzerválja. Megeshet, hogy 20 év múlva is szeded és ugyanúgy érzed magad, mint most.

Szívesen írtam volna hasznos és pozitív gondolatot, de ha egy-két tanáccsal meg lehetne oldani a depit, akkor nem lennének depisek.

Abban azért biztos vagyok, hogy az állapotod összefügg a magánnyal. Ilyen messziről könnyű mondani, hogy ismerkedj,de tényleg ez lenne a legjobb. Esetleg levelezni egy fiúval pár hónapig? Aztán ki tudja, hogyan folytatódna az ismeretség.

2016. júl. 14. 22:41
 15/17 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsokat :) Igen, a fiúk társaságát szeretem, jó velük beszélgetni. És tudom, hogy vannak nálam rosszabb helyzetben levők... köszönöm még egyszer :)
2016. júl. 16. 21:00
 16/17 anonim ***** válasza:
Mire jutottál? Azért kérdezem, mert ismerős ez a helyzet nekem.
2016. aug. 4. 01:26
 17/17 A kérdező kommentje:
Jobb a helyzet. Igazából másképp állok a dolgokhoz, de még nem az igazi. Szervezek magamnak programokat, sokat segít :)
2016. aug. 4. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!