Szerintetek érdemes öngyilkosnak lennem ilyenkor már? 14f
a születésemkor az apám elhagyott minket egy jó nagy tartózással. majd, az anyám összejött a nevelőapámmal és lett 2 testvérem, ebből kifolyólag még szegényebbek lettünk. mert még a nevelőapám szüleit is kell anyagilag támogatni. egy 2 éves telefonom van 2 márkás cuccom azt is a nagymamámtól kaptam. a napi étel kenyér, van hogy a nevelőapámnak nem jut mert nekem adja és ilyenkor éhezik de volt olyan (mivel érthető okokból magamat okoltam,)hogy azt hazudtam hogy elég volt nekem és a nevelőapámnak adtam én meg éheztem
tulajdonságaim: hülye, szerencsétlen, visszahúzódó, lusta, önmagát sajnáltató
most, őszintén minek örüljek?
Szomorú tapasztalni, hogy Európa közepén a XXI. században ilyen problémákkal kell küzdeni nagyon-nagyon sok embernek. Nem a legjobb helyre születtél, ez ellen nem tudsz mit tenni. El kell fogadni, hogy ezt dobta a gép. Gondolom vannak álmaid, de csodák nincsenek, ezt is el kell fogadni. Olvasom itt a kommenteket, hogy örülj annak, hogy élsz meg stb. Ezek közhelyes dumák. Mindenki tudja, hogy attól nem fogsz jóllakni te sem és a családod sem. Ez olyan, mikor mondják, hogy a szeretet a legfontosabb dolog a világon. Persze. Menj be a boltba és vegyél egy kiló kenyeret szeretetért. Biztos nem rúgnak ki páros lábbal. Lopj, csalj, hazudj. Megoldás lehet, de biztos jó lenne tizenévesen börtönbe kerülni. Elmehetnél most nyáron dolgozni esetleg. Napszám vagy valami ilyesmi. Legalább a nyarad jó lenne. De aztán szeptember és iskola, ami ugye azzal jár, hogy dolgozni már nem tudnál a suli miatt. Tehát megint rosszra fordulna a helyzeted. Egyszer, ha jól emlékszem valahol láttam olyat, hogy egy gyerek önként ment be valami gyermek otthonba. Hát ez is nagyszerű élet, elhagyni a családot. Biztos vagyok benne, hogy nincsenek ilyen álmaid.
Ahogy abban is biztos vagyok, hogy most sokan itt megfognak támadni, hogy hogyan írhatok ilyeneket. Emberek! Az élet kegyetlen. Mi magunk, ha ilyen helyzetben lennénk nem gondolnánk arra, hogy megöljük magunkat? Dehogynem. Van is erre egy nagyon frappáns idézet, ami úgy gondolom, hogy nagyon is igaz. "Egész életünkben a halállal birkózunk. Ha eszünk, dolgozunk, szeretünk, könyörgünk, küzdünk, ölünk. De mit tudunk a halálról? Hogy még senki sem jött vissza. De az életben is eljön a perc, a pillanat, mikor a lelkünkben sem marad már semmilyen vágy, semmilyen szenvedély. Mikor a megszokás megöli az álmot. Amikor a veszteségek miatt a halál ajándék lehet. Olykor."
És ezen gondolat után biztos még többen befogtok támadni, hogy hogyan lehetek ilyen beteg meg minden. Hogy egy 14 éves gyereknek ilyet írok. Pedig nem vagyok beteg csak nem a megszokott közhelyes dumákkal dobálózok. De mégis mit írjak neki? Hogy minden jobb lesz, meg örülj ennek, meg annak. Meg keress valami hobbit, meg írj nekem és beszélgetek veled. Ezektől szerintetek jobb lesz neki? Dehogy lesz jobb. Szerintetek, hány öngyilkos kapta meg ezeket a tanácsokat? Kb. az összes, amelyik valamiféle vészjelzést adott magáról.
Szomorú tényleg és elborzasztó, hogy a nagyszerű világunkban ilyen dolgok léteznek. Ide tettek kellenének, leginkább anyagi tettek. Annyira szívesen segítenék, de kb. nekem is annyim van, hogy magam eltartom. Esetleg, ha szegedi vagy akkor tudok adni 2000 forintot, hogy legalább legyen egy jó napja a családodnak. Ennél többet nem tudnék segíteni...
Ne azt nézd hogy mid volt és mid nincs, hanem azt nézd hogy még mid lehet.
Ezért élsz, egy rakás dolog összejön az életben. A végén úgyis meghalsz. Úgyhogy nem kell siettetni.
Én pl ha minden rosszul sikerülne, se lennék öngyilkos. Mert annyira szeretem a focit, hogy nem akarom kihagyni azt a sok válogatott meccset.
Meg jó mozi filmek. Halottan nem tudod őket nézni. Más meg nézheti? Na ne máár :)
"egy 2 éves telefonom van 2 márkás cuccom"
Még talán sajnálnálak is, ha ezt nem írnád bele...
utolsó előtti
egy nagy újgazdag paraszt vagy
utolsó
köszi hasznos válaszod volt
Pesten élünk egy panelházban szóval ez nehezen kivitelezhető
12. ennyi erővel te miért nem törsz ki? nyilván te is akarnál élni úgy mint egy híresebb focista
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!