Hogy a fenébe van az embereknek 300 ismerősük? Fel nem tudom fogni hogy ennyi embert ismernek. Nekem még barátaim sincsenek.
Nem facebookon.
Az osztálytarsaimnak 300+ ismerosuk van és mindegyikkel tartjak a kapcsolatot.
Hogy a fenébe van ennyi ismerősük/barátjuk és milyen érzés?
Nekem 18 "ismerősöm" van bejelölve facen és ők a szüleim, hugom, rokonaim.
Más nincsen.
Fel nem tudom fogni hogy valakinek 300 barátja van.
Nekem 594 ismerősöm van facebookon.
Nem olyan nehéz. Nyilván nem beszélek mindenkivel folyamatosan, de például az általános iskolai osztályom: 23 ember, az évfolyamról még kb 60-70 ember, alsóbb osztályokból néhányan, aztán a gimnáziumi osztályom 34 ember, évfolyamtársak, néhány felsőbb éves, tanárok és már 300 fölött vagyok. Ott vannak a rokonok, aztán a szomszédok, a család barátai, a velem közös programokra járók stb.
Nyilván nem beszélek mind az 594 emberrel minden nap, mert, ha mindenkivel 1 percet beszélnek, 10 óra lenne, és tegyük hozzá, hogy egy emberrel általában jóval többet beszélünk 1 percnél.
Aztán vannak híres és népszerű emberek, akik nem ismernek több ezer embert, mégis több ezer/tízezer követőjük, ismerősük van. Mert ismertek.
Senki nincs, aki 300 emberrel tartaná folyamatosan a kapcsolatot. Hacsak nem azt értünk folyamatos kapcsolattartás alatt, hogy pl. 5 évente egyszer összejönnek a középiskolás osztályával és megbeszélik kivel mi történt. Ez már kapásból 30-40 ember, akivel "tartja" a kapcsolatot. Számoljuk még hozzá az általános iskolai osztálytársakat, meg az egyetemi csoporttársakat, meg ha egyéb intézményben is tanult, az ottaniakat is. Ha mindenkit bejelöl ismerősnek fb-on, csak ebből simán kijön 100-150 ember. Ha valakinek nagy családja van, ott is van vagy 50-60 ember. Mindenféle egyéb szociális tevékenység útján (bulizás, klubok, barátok barátai stb.) meg össze lehet hozni még 100-at. És már meg is van a 300. Nyilván ezekkel nem fog napi, vagy akár csak heti szinten beszélgetni. Legfeljebb a facebookon lájkolgatják egymás postjait és eljátsszák, hogy mekkora nagy barátok.
Nekem van olyan barátnőm, akinek van egy ismerőse, aki szó szerint minden megosztott tartalmát lájkolja vagy kommenteli. De a való életben összesen 1x beszéltek csak kb. 5 évvel ezelőtt, azóta pedig sehol sehogy nem beszéltek, még a facebookon sem. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!