Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » SOS lányok akinek mínuszban...

SOS lányok akinek mínuszban van az önbizalmuk, nektek hogy lett barátotok? Vagy hogyan szereztetek önbizalmat? Van akármilyen tanácsotok?

Figyelt kérdés

szóval sosem volt önbizalmam, sőt.. tükörbe se merek nézni, főleg abba nem, ami nem otthoni. vagy ha mégis belenézek, akkor teljesen elmegy az életkedvem attól amit látok. :( a hajam sem áll jól soha, amiért sajnos elég vékonyszálú, és ha vasalom sem úgy áll, de ez lenne a legkisebb bajom. a bajom az arcommal van. sajnos elég durva aknéval volt dolgom, és még mindig van egy kicsi, de már gyógyszert szedek rá, ami egy kicsit visszábbfogja igaz még így is gázos. ezek miatt viszont durva foltok és hegek maradtak az arcomon, amiket igyekszek kozmetikai szerekkel csökkenteni, de hát mit ne mondjak.. akinek volt hasonlóban dolga, érti hogy miért nem olyan egyszerű ez.:) ez rettentően elveszi az önbizalmam, főleg mert teszek ellene, de az sem elég, +a hegek és foltok nagyon lassan múlnak, és kozmetikai peeling-ek ide vagy oda, nem látok haladást. de ha ez nem lenne elég, a legrosszabb, hogy ahogyan kinéz a komplett arcom, arcberendezésem. sosem tudtam elfogadni, és mindig, minden nap, minden percében rondának érzem magam.

mindig amikor elgondolkozok, hogy milyen lenne ha nekem is lenne barátom, rájövök, hogy sosem lesz, vagy ha csoda folytán mondjuk mégis lenne, sose tudnék vele természetesen ellenni, meg sose merném megcsókolni, vagy romantikusan viselkedni, mert csak nevetséges lenne, hogy közben meg milyen ronda vagyok, és csak erőlködök, meg minden...:/

nem is merek ismerkedni stb, tele vagyok gátlásokkal, úgy érzem senki sem akarna. :(

van aki így érzett/érez? lett barátotok? és hogy? és hogyan dolgoztatok az önbizalmatokon?:) vagy egyáltalán lehet akármit is ilyenkor tenni?

kérlek segítsetek, nagyon örülnék tanácsoknak:)

2016. febr. 16. 16:03
 1/8 anonim ***** válasza:
71%

Hány éves vagy? Majd begyógyul, emiatt nem kell izgulni. Új frizurát lehet készíttetni, az sem gond. Ha nincs önbizalmad, a hibáidat milliószor nagyobbnak látod, mint amilyenek valójában, szóval még az sem jelent semmit hogy látod most magad.

Nyilván a kulcs, hogy minél több pozitív élményt kell szerezni. Előtte egy új frizura elég jól felfrissíthet. Barátaiddal/barátnőiddel mászkáljatok, ismerkedjetek, elég csak haverkodni, de mivel többen vagytok, nem rajtad lesz a hangsúly/nyomás, és nyugodtabban tudsz viselkedni. Egy idő után jobb lesz majd. Ne görcsölj rá arra, hogy pasit akarsz, szimplán próbálj meg pár dolgot megtudni az emberekről, akikkel találkozol.

2016. febr. 16. 16:16
 2/8 anonim ***** válasza:
71%
Együtt érzek veled, én iszonyatosan rondának látom magam, a tükörbe én is csak otthon merek belenézni.... Ha utcán vagy valahol látom magam akkor elmegy a kedvem az egész naptól... Ez engem is nagyon feszélyez mert bárkivel beszélek sokszor csak azon kattog az agyam mennyire csúnya arcot lát. :/ Fogalmam sincs hogyan tudnánk ezen túljutni... Barátom sem volt még, nem is hinném el ha azt mondaná bárki hogy tetszem neki...
2016. febr. 16. 16:20
 3/8 anonim ***** válasza:
46%

"nevetséges lenne, hogy közben meg milyen ronda vagyok, és csak erőlködök, meg minden...:/ "

Ez te vagy. Más ember máshogy látná. Minden ember más.

Egész szövegedben kinézeteddel van baj. Az nem baj s nem kéne befolyásolja önbizalmad, mert önbizalom egy képességi ráta amit mi tudunk magunkról bizonyos mértékben s bár e tudásba beletartozik önkép is, nem vonható képességek alá amit személyünk, tudásunk, agyi szintünk, stb képes megtenni.

Sok milliárd emberből soknak tetszenél és soknak nem, de ez minden egyes emberre igaz.

"egyáltalán lehet akármit is ilyenkor tenni? "

Mindig lehet tenni ellene. Ha szeretnéd megtanítalak hogyan legyen önbizalmad nagyon közel valósághoz, csak írj rám.

"nem is merek ismerkedni stb, tele vagyok gátlásokkal, úgy érzem senki sem akarna. :("

Mert mindenki magából indul ki. De mint mondtam, mindenki más.

2016. febr. 16. 16:43
 4/8 anonim ***** válasza:
81%

A férjem exnője eszméletlen ronda nő volt. Nagyon alacsony, kövér, férfias béka-fej, stb. De olyan kiváló konyhatündér, szorgalmas háziasszony, odaadó szerető és értelmes beszélgetőpartner, hogy válogathatott a férfiak között. Valami gazdag pasi jegyezte el nemrég.

A jó külső nem kulcs automatikusan a boldoguláshoz, ahogy azt mindenfelől sugallják. Minden esélyed megvan rá, hogy párkapcsolatod legyen.

2016. febr. 16. 16:47
 5/8 anonim ***** válasza:
71%
Mondjátok már el, hogy veletek hol lehet megismerkedni :D Imádom az ilyen nőket. Azt hiszik rondák, közben meg irtó szépek, csak ők nem látják ezt. Én meg kiélhetem velük a romantikus lelkeln és naponta àrasztom őket bókokkal meg csókokkal, szóval mindenki jól jár :D
2016. febr. 16. 20:37
 6/8 anonim ***** válasza:
43%
légyszi priviben küldenél egy képet? nem hiszem hogy olyan vészes a dolog mint ahogy azt te beállítod.
2016. febr. 16. 21:41
 7/8 anonim ***** válasza:
Pozitiv hozzáállás, hidd el önbizalom ekll csak.
2016. febr. 17. 03:45
 8/8 anonim ***** válasza:
Mi lett azóta veled? Lett végül barátod?
2018. máj. 23. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!