Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Hogy legyek jó fej 40 évesen igy?

Hogy legyek jó fej 40 évesen igy?

Figyelt kérdés
0 éves vagyok. Csak dolgozom, és egyedül nevelem a lányomat. Barátok nem jönnek, rokonok is alig vannak. Az irodámban egyedül ülök. Szóval nagyon régen nevettem és eléggé beszűkült az életem. Sok embernek nem kell keresnie társaságot, hisz ott van a sógornő, a gyerekek, a család. Na nekünk még ez sincs. De nem birom igy tovább ezt az életet!!! Van egy szám, hogy "szinezd újra".... : ) Hogyan szinezzem újra az életemet???
2015. nov. 9. 07:30
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Találj valami tevékenységet,a mi örömmel tölt el. véletlenül 0 éves lett a kérdés - de ez most jó - ebben 0 éves vagy, mert kezdeni kell valamit. Nem írsz a munkádról, érdeklődési körödről - lehet hogy rajzolni, faragni, egy új nyelvet kezdeni. Ehhez majd idővel a hasonló érdeklődésűek társaságát is megtalálod.
2015. nov. 9. 07:44
 2/21 A kérdező kommentje:
: ))) 40 évest akartam irni : ) De igen, itt akár a 0 évesnek is lehet átvitt értelme. Érdekel a virágkötészet, a divat, az angol nyelv, de a német is, szeretnék bulizni,kirándulni, úszni, sétálni, csak beülni valahová, de mindezeket egyedül nem lenne jó csinálni. Nem beszélve arról, hogy a kislányom is antiszoc. lesz igy. Se barátok, se rokonai, tesója sem lesz.Mivel már 40 vagyok ugye : )
2015. nov. 9. 07:49
 3/21 anonim ***** válasza:

A kislány hány éves? Az osztálytársait, barátait néha meg kell hívni, pizzát rendelni és társasjátékokat kitalálni.

Mi lenne, ha első lépésben beiratkoznál egy nyelvtanfolyamra?

2015. nov. 9. 07:58
 4/21 A kérdező kommentje:
Még óvodás.De én nem vagyok jó fej, nem tudok már beszélgetni sem, nemhogy lezavarni egy ilyen gyerekpartyt.
2015. nov. 9. 08:26
 5/21 anonim ***** válasza:

"Szóval nagyon régen nevettem és eléggé beszűkült az életem."

ez hiba!!!

nevetésre mindig szükség van...ha sokáig hanyagolod az nem tesz jót...

gondolom most is dolgozol, tehát az irodában lenne lehetőséged online tartani a kapcsolatot valakivel...

ez még nem jutott eszedbe? :)

22F

2015. nov. 9. 08:44
 6/21 A kérdező kommentje:
Online tartom a kapcsolatot, de az nem az élet....
2015. nov. 9. 09:27
 7/21 anonim ***** válasza:

ha rég nevettél akkor is baj van...

az online kapcsolatokból nem tudnál személyes kapcsolatot csinálni? nem feltétlen napi szinten, de hetente, vagy havonta pár alkalom?

esetleg új ismerősöket nem tudnál keresni?

lányod csoporttársainak szülei?

22F

2015. nov. 9. 09:29
 8/21 anonim ***** válasza:

Szia! Sztem a problemad 2 reszre oszthato: a te eleted es a gyerekednek biztositott. A tiedhez nem tudok sokat hozzaszolni, ha igenyed van, sztem keress tarsasagot. Akar elettarsat. Munkatars? A gyereknek szervezett programokon is megismerhetsz hozzad hasonlo helyzetüeket. Nem kell feltetlenül egyedülallo anyukat, sok anyuka gyesen van otthon es nincs baratnöje vagy akivel programokat szervez. Pl. jatszoteren jo, ha nyitott az ember. Megbeszelitek, mikor jöttök legközelebb a jatszoterre es barmi kialakulhat abbol is.

Testvere meg lehet, ha biologiailag lehet :), söt apukajanak is születhet gyereke mostani vagy mas kapcsolatbol, de egyebkent egy olyan elettarsad is lehet, akinek mar van gyereke...stb, utobbit is kicsit testverkent kezelik a gyerekek. Unokatesodnak, barmilyen rokonodnak ha vannak gyerekei, velük is kapcsolatba lephetsz, h a csaladjat, gyökereit megismerje.

Sogornöt meg csaladot irtal: ez vagy van, vagy nincs, el kell fogadni. (De hadd vigasztaljalak, sztem az esetek többsegeben nem azert vannak, h tamaszt nyujtsanak, es föleg nem barati hatteret biztositanak, inkabb ujabb feladatokat jelentenek...)

En külföldön elek, elötte senkit sem ismertünk, itthon vagyok a gyerekekkel. Az ovodaban hallottam, h az anyukak megbeszelik, h meghivjak magukhoz a gyerek baratnöjet, igy en is ezt tettem. Elöször egy nyomas volt bennem, h mit adjak, milyen programot csinaljak nekik...stb, az azota összegyült tapasztalatokbol par tipp, ami eszembe jut:

- elöször az anyukaval (v aki hozza a gyereket) együtt javasolnam meghivni. Megisztok egy kavet, teat, esetleg sütemenyt is süthetsz vagy chips...stb. (En is 40 vagyok, de a lanyom baratnöitöl függöen volt mar nalunk 23 eves anyuka is, söt inkabb fiatalabbak, tehat itt a kor nem szamit. Sztem mindenki a gyereke miatt jön.)

- nem kell, h annyira arra az egy gyerekre legyen utalva, tehat több gyereket is meg lehet hivni (de egyszerre egyet). Mindig, akivel joba van, akivel szivesen jatszik, akiröl mesel...stb

- amikor jönnek a gyerekek latogatoba, gyakran hoznak par szem cukrot, kis csokit, ill kis csomag gumicukrot a gyerekeimnek ajandekba, ök adjak oda. Tehat itt ez a szokas, ez egy kedves gesztus, ha ti mentek vhova

- italnak felenk szörpöt szoktak kinalni, en e celbol különbözö szinü müanyag poharakat es talakat tartok. Kb 2-3 ora mulva almaszeleteket, diofeleket szoktam kinalni. Nagyobb gyerekek szeretik a beleszurhato müanyag rudacskakat vegen mesefigurakkal (egy csomag 2-300 FT, mosogatas utan ujrahasznalhato, talan 100FT-os boltokban van vagy Kik), de persze enelkül is jo, ez mar csak egy "plusz". Ha 4-5 oranal hosszabb ideig maradnak, akar vajas kenyeret, barmit kinalhatsz, amit otthon adnal a gyerekednek, kakaot...stb, esetleg kekszet. (Vannak gyerekfigurasak is, de barmilyen jo.)

- a gyerekprogram sztem nem annyira kötött, semmikepp se gyerekpartyra gondolj! En az elejetöl hagyom öket jatszani, amivel akarnak, nem vagyok velük. Teszem a dolgom a konyhan vagy a kisebb-bel jatszok. Sztem arra kell figyelni, h a könnyen serülhetö jatekok el legyenek rakva... (Sajnos filcek meg több minden tönkrement regebben az ilyen latogatasok alatt.) Labdat is jobb elrakni. Az elejen alapszabalyokat mondom: pl. agyon nem jatszunk. A vegen az összepakolas jo kerdes: van, ahol összerakodnak, de ezt a gyereked beszelje meg vele, nem te mondod. Egyik baratnöjevel gyakran jatszanak beöltözösdit, a farsangi ruha meg mindenfele maradekot felveszik, ill. elöadast is szoktak tartani, ehhez a vegen leülünk a kisebb gyerekkel. Es volt mar kiveteles eset, h kezmüves jatekot hozott egy baratnöje, es karkötöket szereltünk össze az asztalon

- a vegen megköszönöm a latogatast a kislanynak vagy az anyukanak is

- ha mar többször talalkoztok, az anyukak fel szoktak ajanlani a segitsegüket, h ha nem tudom a gyereket elhozni, barmikor szivesen...stb, es azt hiszem, akik mas gyereket elhozzak, ebedet is adnak neki, söt hallottam elsösröl, h van, aki a hazi feladatot is megcsinalja masnal! Mar ovis koraban is voltak olyan tarsai, akik a baratnönel aludtak, hat en ezt nem vallaltam eddig be...

Remelem, talalsz par ötletet, sok sikert!

2015. nov. 9. 09:40
 9/21 anonim ***** válasza:
Gondolkodj el azon, miért is nincsenek barátaid?
2015. nov. 9. 10:49
 10/21 anonim ***** válasza:
Kezdj el társkeresőzni, hidd el, garantált nevetés.:D
2015. nov. 9. 11:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!