Mért van ez, mért kell elítélni mindenkit?
Sziasztok! Mindössze 12 éves vagyok, tudom, még nagyon fiatal, mégis állandóan felmerül bennem a kérdés, hogy mért ítélnek el ennyi embert mostanábban.
Mert aki kicsit is más, mint a többi, azt egyszerre támadják le.
Hatalmas külőnc vagyok, nem sorolom magam semmilyen stílusba, rockot, metált punkot hallgatok, csendes vagyok , gördeszkázok, nagyon szeretek rajzolni és olvasni, kedvenc tantárgyam a magyar és utálom a tesit.
És az osztályomból mindenki elítél. A Tankcsapdás fiúk is annak ellenére, hogy ők mekkorra rockerek, meg utálják a plázacicákat, meg izé, enhem elítélnek, mert ronda vagyok, viszont a gyönyörű , tükörben csücsőrítős fajta lányokat körül ugrálják.
Mért van ez??
Ráadásul én nem ítélek el senkit, nem ítélem el a cigányokat, a melegeket, a rockereket, az emokat, a hippiket, a rasztákat, a punkokat, a motorosokat, a deszkásokat, a könyvmolyokat. Még a discos plázacicákat és swageket is valamennyire elfogadtam.
Állítólag más a látásmódom, mindenben mást fogok meg, mint a többi ember, anya úgy fogalmazott, mindenben meglátom a jót, és hogy ezért "emelkednek ki a rajzaim", mert a saját világom ábrázolom rajtuk.
Mondjuk a Hungary's Got Talentben a Bodysoma produkcióját elősször félve néztem végig, aztán nagyon szimpatikusak lettek.
Múltkor a buszon láttam 2 öreg hajléktalant,egy bácsit és egy nénit, az összes utas rajtuk röhögött, de szerintem gyönyörű látvány volt. :) Olyan aranyosak voltak, egy fülhallgatóból hallgattak zenét, meg lefiatalozták egymást... Csodálatos volt. :)
Szóval, szerintetek mért van ez?
"enhem elítélnek, mert ronda vagyok"
Kizárólag emiatt, mert a szociális életben a kinézet dominál. Persze azt nem tudhatjuk tényleg csúnya vagy e.
12 éveshez képest meglepően éretten gondolkodsz, kilógsz a kortársaid közül. Valszeg ez a baj, nem a külsőd, bár, ha valóban pozitív a kisugárzásod, akkor elfogadnak. A kamaszkorra jellemző a nyájszellem, az elfogadottságra törekvés, senki nem szeret kilógni a csapatból.
Azért az meglepett, hogy neked a Bodysoma szimpatikus volt. Én is alapvetően pozitív gondolkodású vagyok, valahol még érteni is vélem, mire akarták felhívni a figyelmet, de a kivitelezés módja kicsapta a biztosítékot. Az a lány, akit fellógattak, nekem egyértelműen bántalmazott típusú személyiség volt, úgy lapult a két fickó között, mint egy riadt, szeretetért esengő kisgyerek, szörnyű volt látni a tekintetét, a gesztusait.
Szerintem te nem vagy 12 éves, ahhoz képest túl jó a helyesírásod meg a fogalmazásod. De értékelem tőled, hogy próbálod védeni a mai fiatalságot. :D
Kérdéseidre válaszolva:
Az irigység itt a kulcs több esetben. Más esetben pedig az előítélet vagy negatív tapasztalat.
Ne hagyd abba a rajzolás. Aki ilyen látásmóddal és gondolkodással frendelkezik az egyedi. De ne dicsekedj vele. Még csak tizenkét éves vagy. Mi a baj? Maj elfogad valaki. Ne akarj már másoktól függeni. Alkoss. Fejezd ki magadból a szépségedet...
Így is sugárzol, csak nem mindenki képes látni...
Tanulj, fejleszd magadat, van motivációd.
Mert ostobák, és megy a csordaszellem.
És ne hidd, hogy felnőttként változik, mert nem. Engem a volt párom 30-as barátai néztek le rendszeresen, mert csendes vagyok, elvont zenéket hallgatok (nem az elektronikus szrokat, amiket ők), stb. Az egész baráti tsaságból egy másik férfival voltam csak jóban, mert ő is különc volt. Neki rendszeresen beszóltak, kigúnyolták a(z amúgy király) zenei ízlése miatt.
Mikor pedig ezt felhoztam a páromnak, még a srácokat védte, hogy "de csak poénkodnak" - ám azt nem vette észre, hogy ő maga SEM mer kiállni önmagáért, megy a többiek után.
Már nem vagyunk együtt, így hál' isten megszabadultam a felszínes haverjaitól.
Szrd le az iskolatársaidat, hidd el, találni fogsz hozzád hasonló érdeklődési körrel rendelkező embereket, akik annak fognak szeretni, aki vagy, és nem próbálnak megváltoztatni.
Remélem, felnőttkorodra is megmarad ez a hozzáállásod! :)
Szerintem aki (ok nélkül) elítél másokat, annak saját magával van baja és jobban érzi magát azáltal, hogy másokat rosszabbnak tüntethet fel.
Én elhiszem, hogy 12 vagy. Szereted a magyart, ha jól gondolom innen a fogalmazásod, és a helyesírásod.
Szard le a birkákat, és éld az életed. Neked már most van ízlésed és stílusod/egyéniséged. Ami manapság már ritka a páwák és a ribik mellett. Csöppet se szomorodj el, mert elítélnek. Nekik van egy birka szemléletük, ami azt jelenti, hogy ők csak a ribiket és páwa/swag/yolo (birka emberek) embereket veszik észre és ha ez nem így van akkor kiközösítik. De hát menjenek a birkák után és egyék a szaros füvet. Te tartsd meg a mostani stílusod, ezt jegyezd meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!