Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Normális élet külföldön, vagy...

Normális élet külföldön, vagy nyomor odahaza?

Figyelt kérdés

Nincs családom, aki támogasson, így 19 éves korom óta magam boldogulok. Most épp külföldön élek, rengeteget dolgozom, de havi 4-500€-t tisztán meg tudok takarítani. (Most kicsit jobb hónapot zártam, havi 600€ volt, és még várok 550€-t jövö héten).

Nem nélkülözök, akár hetente vehetnék ruhát, az étkezésem pedig a munkàban ingyenes.

Erre mègis mindenkitöl hallom, hogy milyen gáz, hogy nincsen diplomám, és külföldön évek, még lesz. Szerintük visszamehetnék Magyarorszàgra, és támogatott szak melletti diákmunkával talàn nem halnék éhen. Azaz ugyanolyan szegény lennék, mint gyerekkènt.

Tudom, milyen nehéz az egyetem, jártam, csak nem végeztem el. Az ex szakom mellett az órarendemnek hàla nem tudtam diákmunkázni, mert minden reggel 7töl este 7ig elöadásokon ültem.

Miért lenne jobb mégis Magyarorszàgon?

2015. júl. 30. 15:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha van eszed akkor nem jössz vissza.
2015. júl. 30. 15:33
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne gyere vissza :)
2015. júl. 30. 15:36
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Csak rosszabb lenne, ha hazajönnél. Ne hallgass az ilyen "nagymagyarokra".
2015. júl. 30. 15:42
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Bármikor hazamehetsz,ha meguntad a kinti életet!Talán az irigység beszél belõlük,hogy nerked sikerült,ne hagyd magad!
2015. júl. 30. 15:42
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én év elején költöztem külföldre. Nem nagyon figyelem az otthoni híreket, de az otthon maradt rokonokkal szoktam beszélgetni, és azok alapján, amiket ők mondanak, nem mennék vissza akkor se, ha többet keresnék. Nem érezném magam biztonságban, ki lennék szolgáltatva az államnak, úgy érezném, bármit megtehetnek velem, megadóztathatják az utolsó fillérjeimet is, korlátozhatnak bármilyen módon, hátrányos helyzetbe kerülhetek a véleményem, a származásom, a vallásom, a nemi identitásom vagy akármi más miatt. Ma Magyarországon nincs szabadság és egyenlőség.
2015. júl. 30. 15:45
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Maradj ott! :)
2015. júl. 30. 15:52
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Ne foglalkozz az ilyen marhákkal! Én most 20 éves vagyok, tervezem, hogy szeptembertől elvégzek egy tanfolyamot, jövőre meg egyetemre megyek, de közben már 3 hónapja munkát keresek, mert ugyan engem valamilyen szinten támogatnak, de olyan anyagi nehézségek merültek fel ami miatt már ez sem elegendő. 2 napja voltam állás interjún és a HR-seknek nagyon nem tetszett az egyetemi elképzeléseim, nem is vettek fel. Ma Magyarországon még ha az állam bácsi támogatja is az egyetemi tanulmányokat akkor se ingyen van, arra mindenképpen költeni kell, de azért nem vesznek fel, mert egyetemre szeretnél járni. Ez egy ördögi kör! Az árak persze már már olyan szinten vannak, hogy sokszor gondot okoz 1 kg kenyér megvétele.

Tegnap voltam egy lakossági fórumon ahol 2 közmunkás mondta meg a frankót, hozzájuk vannak igazítva azok akik fejlődnének, járnának iskolába, rendes körülmények közé dolgozni.

Mindezen felül egy 30 perces TV műsorban 3x is a pofámba hazudják, hogy a magyar reformok működnek és most még egy haszna vehetetlen kerítés épül persze az adófizetők pénzéből.

Elképzelhetetlen mértékű a korrupció és akinek nincsenek kapcsolatai, esélye nincs munkát találni.

Én is igencsak fontolgatom a külföldre költözést.

Ne hogy vissza gyere, haza szeretetből nem lehet megélni!

2015. júl. 30. 17:51
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne hallgass rájuk! Lehet hogy nincs bátorságuk azt megcsinálni amit te, de a fizetésed összege azért nekik is kellene. Szerintem örülj hogy most sok a pénzed, ne legyen lelkiismeret furdalásod! Ha te ott tudsz emberhez méltóan élni, akkor ott! A megmondóemberek meg egy fillért nem fognak neked adni, mégis elvárják hogy halj éhen itthon. Úgy ahogy mondja, hazaszeretetből, szép gondolatokból nem lehet megélni. Én nem vagyok még kint, de teljesen megértem aki úgy dönt hogy vissza se néz.
2015. júl. 30. 18:03
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Azt elfelejtettem leírni, hogy kérdező amit írsz az is igaz, vagyis a diákszövetkezetek sem szeretik, ha valaki tanul, mert csak a tanulói jogviszony megléte a fontos...

Meg valaki próbáljon meg diákmunkából megélni, iskolába járni...

2015. júl. 30. 18:40
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Maradj csak ott, ahol vagy, ha ott jobb. Ne hallgass másra.
2015. júl. 30. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!