Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Nincs többé motivációm és...

Nincs többé motivációm és döntésképtelen vagyok. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Megpróbálom rövidre fogni és nem untatni titeket.

Nos, két lehetőségem van "karrier" kapcsán:

1. Felköltözni Budapestre és egy idegennyelvű irodai állással próbálkoznom. Ami talán nem lenne lehetetlen és még talán élvezném is. Ekkor közel lenne a családom, és olyannal foglalkoznék, amit szeretek.

2. Kimenni külföldre és ott dolgozni eladóként, de csakis elsősorban azért, mert szeretem a nyelvet. Vagy extrém esetben megpróbálni ott az irodai melót, mert az duplán jó lenne. Viszont ahhoz (is) gőzerővel tanulnom kelle, mert a beszéd nem annyira megy. Nem tudtam kivel gyakorolni, így ez a része nehezebb. De semmi sem lehetetlen, szerintem.

A probléma:

23 éves vagyok és elment minden optimizmusságom, kedvem és motivációm. Hogy miért? Mert eddig egyszerűen nem éltem, és nem volt majdnem senkim a családomon kívül.

Tudom ez nyílván több, mint a semmi és nem is akarom sajnáltatni magam, mert vannak nehezebb sorsú emberek, de annyira kétségbe vagyok esve magam miatt és az emberek terén. Ráadásul még ezeregy problémám van nekem is, mint minden embernek.

Óvodában sem igazán volt társaságom, iskolában volt egy "barátnak" mondható, de nem bírtam őt sem, csak nem volt éppen más. Középsuliban az összes osztálytársamat utáltam két haveromon kívül. Aztán mepróbáltam 3 OKJ-t, ahol rengeteg emberrel találkoztam szintén, de az elsőban túl kocka volt mindenki (olyan szak volt mondjuk), a másodikban voltak vegyesek, de úgy éreztem, senki sem kíváncsi rám ott sem, a harmadikban meg csak öregek jártak, mert esti volt...

Interneten már évek óta mindenféle lehetőséget kipróbáltam. 7 éve van egy "legjobb barátom", akivel kb. 4× találkoztunk eddig élőben. Vele nagyon jó LENNE, de ő sem lakik a közelben, ezért ez is csak internetes...

Úgy érzem, hogy megpróbáltam már mindent változtatni. Nyitotabb is lettem kicsivel, bátrabb, a külsőmön, stb. Nagyon hosszú út volt, de nagyon rossz belegondolni, hogy nem volt fiatalkorom. Nem próbáltam ki még semmit, mert várok a számomra megfelelő emberekre... Vagyis ez már nem is érdekelne, hogy számomra nem passzol, de egyszerűen senki nem akar velem semmit... Pedig én átlagosnak mondom magam kinézetre és belsőre. Lehet, hogy null karakterem van? Ezt sem hiszem, érdekel sok minden.

Interneten voltak már baráti kapcsolataim, kis millió. Át tudok látni még ígyis az embereken. Jó embernek ismerőnek mondhatom magam. Találkoztam is már négy emberrel a barátomon kívül. Épp ezért kezdem elhinni a hitemet az emberekben. Nincs remény... egy szerelemre, vagy egy jó baráti társaságra.

Szóval nagyon rossz így bármibe is belefogni és várni a csodát, hogy esetleg 24 éves koromban végre beindul az életem... Legalább ki tudnék a tanulás közben kapcsolni egy társasággal, de nem. Nekem csak a stréberség jutott.

Köszi annak, aki elolvasta.

2015. jún. 16. 08:22
 1/6 A kérdező kommentje:

Még annyi, hogy olyan mintha lenne is értelme az életemnek, meg nem is. Emberek nélkül mit ér bármi is?

Mondjuk a jövőmről van szó és nem kéne jobban elrontani... Tisztában vagyok vele.

De nem is lenne ez a probléma, ha nem érezném magam "magányosnak".

2015. jún. 16. 08:32
 2/6 anonim ***** válasza:

23 vagyok, nagyjából én is úgy voltam vele, ahogy te, viszont ez részemről annyiban más, hogy én egyáltalán nem bánok semmit, ami kimaradt az életemből.

Neked is inkább örülni kéne, hogy van előtted munkalehetőség, és nem azzal foglalkozni, hogy épp milyen társaságod van, vagy nincs. 24 éves se vagy, lesz még mindenre bőven lehetőséged.

2015. jún. 16. 08:47
 3/6 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, privátra nem válaszolok, ide írok:

múlt idő igen, de a munkahelyemen kívül nincs társaságom, viszont nem is vágyok rá, hogy legyen.

Barátom van/volt, de túl sokat nem ér, mert mindegyik távol került tőlem. Ha a közelemben lennének se lenne másképp, mert akkor se találkoznék velük, ugyanis nem vágyom a társaságra. Facebookon beszélgetünk, ennyi.

A múltidő az, hogy most már nem vagyok olyan, mint voltam. Határozottabb vagyok, és tisztában vagyok vele, hogy mi a jó nekem. Ha az ember kevesebb időt fordít a társasági életére, sokkal több ideje jut arra, hogy megismerje saját magát, és hobbikat keressen, esetleg éljen a hobbijának, vagy újabb/hasznosabb dolgokat tapasztaljon. Semmint az, hogy hétvégente elmegy bebszni, vagy üres fecsegésekre pocsékolja az idejét.

Barátnőm egyébként van, egy gyönyörű modell. Bevallom, sose volt barátnőm, de utólag arra is rájöttem, hogy azért nem, mert sose találkoztam a megfelelővel. Ezek az egy éjszakás dolgok meg nem nekem valók.

2015. jún. 16. 11:00
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat!

Nos, valóban van igazság abban, amit írsz. Elvégre is a barátok előbb-utóbb széthullanak költözés vagy családalapítás során. Talán jobb lenne ezt megspórolni és nem ezen lovagolnom.

Csak már túl egyhangú és unalmas az életem, amit problémaként fogok fel.

Átgondolom az egészet, majd csak alakul valahogyan.

2015. jún. 16. 11:07
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha túl egyhangú és unalmas, keress egy hobbit. Nekem annyi van, hogy egyszerűen inkább unatkozok délutánonként, mert nem tudom melyikbe fogja bele :D Olvasás, keresztrejtvényezés, zeneírás, biciklizés...túl kevés a napi 24 óra.

Olyan nincs, hogy semmit nem szeretsz. Találd meg mit szeretsz csinálni, és foglald le vele magadat.

2015. jún. 16. 12:15
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat neked is!

Hát megpróbálom...

Remete életem remélhetőleg már csak hónapok kérdése :)

A remény hal meg utoljára :D

2015. jún. 16. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!