Meg lehet őrülni a szeretethiánytól?
Ez szerintem is teljesen emberfüggő. Sőt, egy embernél is más és más ez életkor szerint. Egy öregember lehet, hogy sokkal rosszabbul viseli, ha napokig nem szól hozzá senki, mint egy 20 éves.
Szeretethiány és szeretethiány között is van különbség. Van olyan ember, akinek az a szeretethiány, hogy nem volt barátnője két hete, másnak meg az, hogy az anyja kicsi korában otthagyta, az alkoholista apja meg verte és az iskolában mindig ki volt közösítve. Az ilyen ember olyan lelki sérüléseket is szenvedhet, hogy öngyilkos is lehet.
Szerintem itt, akik írták, hogy ők jól bírják a szeretethiányt, a nagy részének fogalma sincsen, hogy mit is jelent úgy felnőni, hogy nincs ott anyuci vagy apuci, hanem egy nevelőintézetben rohadsz és mindenki sz*rik rád... Na mindegy.
Köszönöm a válaszokat!
Nem tudom, engem nem szerettek gyerekként annyira, aztán anyám meghalt korán, apámmal nem volt olyan jó a kapcsolatom, párkapcsolatom sosem volt, úgy sem szerettek még.
De nekem már tényleg elviselhetetlen, azért ameddig tudom húzom a dolgot, de már megint bántottam magam. Most jobb.
Elgondolkoztál már azon hogy minek neked a szeretet ?
Sorolj már fel pár érvet
Első sorban is magadat szeresd. Fogadd el olyannak amilyen vagy és tudd hogy te egyszeri vagy és megismételhetetlen. Ez elégedettséggel tölt el és mikor valakivel találkozol ö majd azt tapasztalja hogy felüdülés a közeledben tartózkodni. Azt fogják mondani a hátad mögött hogy ez egy szeretni való lény.
Alapszabály hogy csak az tud szeretni aki magát is szereti.
Furcsa, mert én másképp tapasztaltam.
Én tudok szeretni másokat anélkül, hogy magamat szeretném. Azt viszont nem tudom, hát ez van.
Ööö... hát vannak válaszok, bár összegezve a végén úgyis annyit fogsz kapni, hogy szeretetre szüksége van az embereknek és szeretni kell.
Hogy meg lehet-e őrülni a szeretet hiányától... hát nem, csupán azoktól a gondolatoktól, téveszméktől lehet amivel ostorozod magad. Hogy mert talán nem vagy szép, nem vagy jó azért nem szeretnek...
Írtál egy olyat is, hogy "már megint bántottam magam". Akár gondolatban, akár fizikailag ez egy negatív dolog, neked illetve senkinek se lesz jobb a negatív dolgoktól. A pozitív dolgokra kell koncentrálnod. Ez még nem szeretet, de a negatív hozzáállást senki sem fogja díjazni. Kedvességet, szeretet csak a pozitív hozzáállással lehet "szerezni".
Talán nem kell magadat szeretni hozzá, de utálni végképpen nem. Meg kell szabadulnod a negatív gondolatoktól!
Foglalkozz magaddal, kezdetben talán elkezdhetnél sportolni(akár csak magadban, de ha eljárnál egy csoportba- foci, tánc, konditerem... bármi-még hamarabb segítene ). Barátkozzál, de csak pozitív emberekkel(kocsma, drog, bandázás... kizárva!).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!