Beteges ha valami rossz történik velem akkor ezzel nyugtatom meg magam?
Mikor mondtam hogy nincs ilyen helyzet ember?
Van ilyen, de alapvetően az a feltevés hogy "a legtöbb csillag már nem is létezik" nem igaz.
Ha egy csillag fénye fénysebességgel terjed akkor a tőlünk 22 fényévre lévő csillag-nak a 22 évvel ezelőtti állapotát látjuk, ha 100 fényévre akkor a 100 évvel ezelőttit.
Immanuel Kant válasza:
Két dolog tölti el csodálattal a lelkem: a csillagos ég fölöttem és az erkölcsi törvény bennem.
Keressetek csillagászat kategóriában ha nem tiszta valami, ott nagyon sokan nálam sokkal érthetőbben és jobban el tudnak magyarázni dolgokat.
Annyit megjegyeznék hogy az sem igaz hogy főleg azok nem léteznek amiket jól látunk az éjszakai égen.
Azoknak a csillagoknak van a legnagyobb fényessége (nem abszolút fényessége) ezért azok jóval közelebb vannak mint a halvány csillagok pl a Sirius alig pár fényévre van tőlunk.
(az első viccelt.) teljesen jó, hogy mint Kantot, csodálattal és nyugalommal tölt el. Ezt nem érinti az a kérdés, milyenek a csillagok összetételei, mikor robbannak, stb. Ez más területre tartozik. A csillagos ég szép. Ez tölti el gyönyörűséggel a lelket. ÉS jó, hogy ez így van, hálás vagyok, hogy vagyok, hogy láthatom, hogy olyan szép a világ! Ezek az érzések feltöltenek, energiát adnak és így könnyebben viszi az ember a terheket, az árulásokat, amit pedig oly nehéz elviselni.
Szép verseket is olvasni szoktam, hasonló hatásért. József Attila, Radnóti, Weöres... Őrzöm e kincseket, gazdaggá tesznek.
"Őrzők, vigyázzatok a strázsán,
Csillag-szórók az éjszakák,
Szent-János-bogarak a kertben,
Emlékek elmult nyarakon,"
Ady
Jó éjszakát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!