Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Mit csináljak, hogy ne érdekel...

Mit csináljak, hogy ne érdekeljen?

Figyelt kérdés

Megbolondulok attól, hogy nem volt még barátnőm.

Az a probléma, hogy nem merek odamenni a lányokhoz, mert szótlan vagyok nem tudnék mit mondani neki. Szociális fóbiám is van. Ez miatt barátaim sincsenek, nem hiszem, hogy egy ilyen fura ember kell valakinek.

Belehalok már a szeretett hiányba. :(

26F

2015. febr. 3. 20:58
 1/4 anonim ***** válasza:
itt hiába panaszkodsz
2015. febr. 4. 12:38
 2/4 anonim ***** válasza:
Mégis hogy képzelsz el egy estét a leendő barátnőddel úgy, hogy nem tudtok miről beszélgetni. Olyan nincs, valami csak érdekel téged is. Mosolyogj arra a lányra aki tetszik hátha ő jön oda, kérdez és csak kialakul valami dialógus köztetek. Először neked kell magadban a frusztráltságot és önbizalomhiányt megszüntetni, mert amíg ezt érzik, kikerülnek. Ennek biztosan van valami régebbre visszanyúló oka, amiről nem írtál. Sajnos előbb azt kell feldolgozni, mert az elgondolodtató, hogy barátaid sincsenek. Mitől érzed magad furának? Honnan tudod hogy nincsenek hozzád hasonló gondolkozásúak?
2015. febr. 5. 16:13
 3/4 A kérdező kommentje:

Azért érzem furának magam, mert alig van mondani valóm, nem járok emberek közé, nagyon nem érdekel semmi. Kerékpározni szeretek, azt kb. ennyi. Családi problémákon jár az eszem állandóan, az a sok balhé felemésztett, egyszeresen úgy érzem, hogy nincs énem.

Biztos vannak olyan emberek mint én, de ilyen gátlásos, szótlan ember, hogy találja meg őket.

2015. febr. 6. 20:24
 4/4 anonim ***** válasza:

A szociális fóbia a fel nem dolgozott konfliktusok miatt alakulhatott ki. Nekem is volt, de én sajnos sokáig nem mentem vele szakemberhez, így depresszióba fordult a dolog, na akkor már lépnem kellett. Nekem a terápia és a gyógyszer együttesen segített, de lehet, hogy depresszió nélkül nem kell gyógyszert szedni. Össze kellett írnom "félelmetességi" sorrendben, hogy mi az, amitől szorongok, és hétről hétre a legkevésbé zavaróval kezdves folyamatosan szoktatnom kellett hozzájuk.

Van egy könyv, ami hasznodra lehet, Reneau Z. Peurifoy: Szorongás fóbiák pánik, erről az alábbi oldalakon olvashatsz (az alsónál tartalomjegyzék is van, és az oldalon is érdemes szétnézni).

[link]

[link]

A családi konfliktusok miatt szerintem érdemes lenne elolvasnod Susan Foward: Mérgező szülők c. könyvét is, találtam róla két ismertetőt:

[link]

[link]

2015. febr. 6. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!