Mit csináljak, hogy ne érdekeljen?
Megbolondulok attól, hogy nem volt még barátnőm.
Az a probléma, hogy nem merek odamenni a lányokhoz, mert szótlan vagyok nem tudnék mit mondani neki. Szociális fóbiám is van. Ez miatt barátaim sincsenek, nem hiszem, hogy egy ilyen fura ember kell valakinek.
Belehalok már a szeretett hiányba. :(
26F
Azért érzem furának magam, mert alig van mondani valóm, nem járok emberek közé, nagyon nem érdekel semmi. Kerékpározni szeretek, azt kb. ennyi. Családi problémákon jár az eszem állandóan, az a sok balhé felemésztett, egyszeresen úgy érzem, hogy nincs énem.
Biztos vannak olyan emberek mint én, de ilyen gátlásos, szótlan ember, hogy találja meg őket.
A szociális fóbia a fel nem dolgozott konfliktusok miatt alakulhatott ki. Nekem is volt, de én sajnos sokáig nem mentem vele szakemberhez, így depresszióba fordult a dolog, na akkor már lépnem kellett. Nekem a terápia és a gyógyszer együttesen segített, de lehet, hogy depresszió nélkül nem kell gyógyszert szedni. Össze kellett írnom "félelmetességi" sorrendben, hogy mi az, amitől szorongok, és hétről hétre a legkevésbé zavaróval kezdves folyamatosan szoktatnom kellett hozzájuk.
Van egy könyv, ami hasznodra lehet, Reneau Z. Peurifoy: Szorongás fóbiák pánik, erről az alábbi oldalakon olvashatsz (az alsónál tartalomjegyzék is van, és az oldalon is érdemes szétnézni).
A családi konfliktusok miatt szerintem érdemes lenne elolvasnod Susan Foward: Mérgező szülők c. könyvét is, találtam róla két ismertetőt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!