Mióta közmunka keretein belül az utcán dolgozom, azóta elhagyott a barátnőm és minden barátom. Mit csináljak?
Figyelt kérdés
Az a nagy helyzet, hogy fizikai munkát kell végezni az utcán. Szemetet szedni, sózni az utat, ilyenek. Érettségivel kiraktak az utcára, mert sehol sincs hely nekem az irodában. Egyszerűen napi szinten bántanak verbálisan a munkatársaim, mindig én vagyok a poénforrás.
A barátaim pedig már nincsenek meg, egyik napról a másikra minden kapcsolatot megszakítottak velem, rájuk írok csak egy szavas válaszokat kapok vagy semmit. A barátnőm pedig rám írt, hogy szakít velem mert már nem vagyunk közös hullámhosszon. Az eddigi életem szétesett, valamint már edzeni meg más hobbimra sincs időm, mert a nap végére hullafáradt vagyok.
2015. jan. 7. 15:24
11/25 anonim válasza:
Miért nem tanulsz valami szakmát? Ahhoz a "nem túl jó" érettségi is sokat fog jelenteni álláskeresésnél, felvételihez meg nem is kell. Ha 2015-ben nem leszel meg 21 (nem írtad milyen idős vagy), akkor még simán mehetsz támogatott, nappali képzésre, sőt ha hiányszakmát tanulsz, akkor még ösztöndíjat is kapsz. Én gépi forgácsolónak tanulok, 4,5-ös átlaggal havi nettó 70-80 000-et kapok. (gyűjtök egyetemre) Ha idősebb vagy, akkor felnőtt képzésen vehetsz részt, ami csak pár hónap, illetve fizetős, de akkor is megéri.
12/25 anonim válasza:
Amúgy az én érettségim se lett valami jó, de szakmán enyém lett a legjobb 5-ös bizonyítvány.
13/25 anonim válasza:
nekem nem hogy nem túl jó az érettségim, hanem egyáltalán nincs, sőt szakmám sincs... mégis találtam Bp-n olyan munkát amit szívesen csinálok... Ebben az országban, vidéken, főleg közmunkával... tönkre fogsz menni teljesen... mondjuk ha a közmunkába is így elfáradsz, akkor nem lehet túl jó fizikumod, és a gyengéket mindig szekálják...
15/25 anonim válasza:
Mindenesetre a közmunkát azt gyorsan felejtsd el. A közmunka nem lehet élet cél. Én azért fel se kelnék. A fizu is 1/3-a annak amennyiből ma Magyarországon MINIMÁLIS szinten ,,meg lehet élni". Mindenképpen egy OKJ-s képzést el kellene végezned és közben mehetsz diákmunkára is, amiből pénzed is lesz, munkatapasztalatod is és azért a diákmunka messze jobb, mint a közmunka.
16/25 anonim válasza:
Én OKJ-t végeztem van érettségim is mégsincs munkám... Örülhetek, ha közmunkára beraknak. Az osztálytársam szintén közmunkán van ezzel...
18/25 anonim válasza:
Gyors- és gépíró, szövegszerkesztő.
19/25 anonim válasza:
azért akinek van érettségie, és nincs munkája, az egy ici picit sem erőlteti meg magát, hogy legyen... bemész a lakhelyedhez legközelebbi megyeszékhely összes munkaközvetítőjébe, felcsapsz néhány újságot, vagy böngészel olx-en... én haverombak aki szintén csak érettségi... csak tegnap 30 lehetőséget találtam, abból a 2. felhívott helyre már mehet is hétfőn pofavizitre...
20/25 anonim válasza:
Ja csak én az isten háta mögötti faluban élek, erre nincsenek lehetőségek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!