Építhetek ilyen házat elhagyott területen?
Külföldi cikkekben láttam, hogy emberek építettek hasonlókat csak úgy mindenféle engedély nélkül.
Ott talán nem zaklatna mindenféle hivatal és nem akarná mindenféle behajtó elvenni az értékeimet.
Nem, nem költöznék ki, csak "nyaralónak" gondolom, de kellőképp elrejtve a világ elől. Miért ne?
lomokból és maximum építési fóliából építeném fel.
De ismerek elhagyott épületeket is, amiket át lehetne alakítani rejthetőre.
jelenleg a földön már nincsen olyan terület,ami ne lenne valakié.
ezért dombházat már nem építhetsz.
de kajibákat,mint ami a 6os képen van összetákolhatsz.
Nincs már olyan terület ami ne lenne valakié, főleg egy olyan kis helyen mint Mo.
Építhetsz, de ha rátalálnak, elhordják, megrongálják vagy beköltöznek. Esetleg fizetned kell büntetést, ha term. véd. terület vagy ilyesmi. Az emberek sajnos rosszak.
Én elhagyott tanya vásárlásán szoktam gondolkodni például a Kisalföldön esetleg a Bakonyban. Többet láttam már. Egyik kisalföldi erdei tanyán már évtizedek óta él egy ismerősöm. Esze ágában sincs a civilizációba költözni, amit meg tudok érteni. Mert az igazság az, hogy az olyan hely például Kaliforniában a milliárdosok kiváltsága szokott lenni. De idehaza az elhagyott romantikus tanyák a kutyának sem szoktak kelleni és összedőlnek vagy már a többségük összedőlt. Például a Bakonyban több száz tanya volt erdőkben. Mára már csak néhányat látni, többségük félig összedőlt.
A fejlett országokban az ilyen tanyák csillagászati áron vannak pont a civilizációmentességük miatt. Míg idehaza az igazán civilizációmentes tanyák a kutyának se kellenek, mert az emberek szerint nincs munkahely, bolt, iskola és kormot okádó buszok. Az ilyen tanyákra nehéz rátalálni, mert az emberek legtöbbször terepjáróval esetleg lóháton járják a vadont, nem gyalog.
Ez a tanya dolog érdekes, megígérem utána fogok nézni. Bár nem veszélyes az egy kicsit?
A civilizációtól távol, egyedül?
Kaliforniában és egyéb helyeken az ilyen "birtokok" konkrétan egymással határos kis területek rendkívül civilizált környéken saját aszfalt bekötőúttal, hatalmas kerítéssel, komoly biztonsági rendszerrel, milliárdos épületekről van szó, nem érdemes összehasonlítani egy elhagyott tanyával, bár egyet kell, hogy értsek.
Egyre több ember jön rá, hogy tényleg ez a luxus (a végén még nem marad nekem tanya)
Tudod, hozzátenném, hogy a probléma a rendszerrel van.
Amíg a Kádár rendszerben nem volt minden így digitálisan nyilvántartva, manapság már szinte 2 nap alatt megtalálják az embert, mindegy mivel, csak büntessenek, tegyenek tönkre.
Könnyen lehet, hiába költözöm ki, hamar kiszabnak valami környezetvédelmi, vagy építésügyi bírságot, rámszáll a nav, ne adj isten a rendőrség, bármi miatt (egyre több egyébként értelmes és rendes ismerősöm panaszkodik, hogy ügyei vannak) és hiába van önellátás, dolgozhatok, hogy fizethessem a sok büntetést.
Félreértés ne essék, nem arról van szó, hogy rossz az előéletem, vagy komoly tartozásaim vannak, de épp elég szóbeszédet hallok manapság. Másrészt a biztonság is fontos és egy ilyen tanyán ezt nagyon nehéz megoldani. Ki tudja mikor törik fel.
Szóval tanyát nem, de "mikro apartmant" be mernék vállalni.
Valami ilyesmit:
Ha pedig valóban az engedély nélküli verzió mellett döntenék, jobban álcáznám. A lényeg csak az lenne, hogy el lehessen vonulni.
Az objektum biztonságát pedig manapság már GSM hálózatra kötött riasztóval, sok mindennel meg lehet oldani. :) Nem mondom, hogy megelőző, de legalább jelezne, ha baj van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!