Miért nincs önbizalmam?
sport + legyél pro valamiben
+pozitiv gondolkodás + legyen véleményed
az nem jó
nálam is az a baj, hogy hiába is sikerül valami jót megcsinálnom, nem tart sokáig a "jótérzés".. vagy hogymondjam
van valami hobbid?
Ennek nagyon egyszerű oka van...
Ha suliban illetve bármilyen társaságban semmilyen jót nem kaptál vissza sőt lenéztek, kiközösítettek akkor értelemszerű, hogy nincs önbizalmad.
Igazából nincs hobbim. Mármint olyan, amit hosszú távon szívesen csinálnék. Nehezen ismerkedem, ahogy visszaemlékszem, már az ovi óta.
Amikor sportoltam, akkor sem volt önbizalmam. Úgy látszik, hogy amit nekem szántak, azt más kapta meg. Bizonyos embereknek ugyanis túl sok van.
Adj egy pacsit.
Nem tudom a te helyzeted milyen,de az enyém valahogy így fest : a "barátaim" a szemembe vágják ,hogy csúnya vagyok és kövér; rengeteg fiú mondta ,hogy csúnya vagyok ; a családban meg rengetek az üvöltözés és a drága testvérem emellett mindig kihangsúlyozza, hogy : te büdös görény,olyan kövér vagy mint egy disznó,húzz el innen. A tanáraim is utálnak, elmondom az egész leckét de 2-est kapok..és ezután elvárják,hogy legyen önbizalmam.Remélem a te helyzeted más,én még a legnagyobb ellenségemnek sem kívánok ilyen helyzetet.
Valószínűleg azért, mert úgy érzed, hogy te nem vagy jó semmiben. Próbálj ki valami újat, pl. sport, hobbi vagy mondjuk valamilyen tantárgyra sokat kezdesz tanulni (bár az utóbbi nem divat mostanában).
Nem tudom miért, de én is önbizalomhiányos vagyok. Szerintem ez részben adottság is, de rásegítettek ezek: az, hogy szemüveges vagyok ("stréber" jelző, illetve ronda kinézet), szerelmi kudarcok (nagyon, de nagyon sok csalódás, párkapcsolatokban kihasználás ( tudták, hogy én egy lánynál többet soha nem szeretek), túlsúly (ezzel nem piszkáltak, mert nem látszott annyira rajtam, de én tudtam róla, és sehogy sem sikerült leadni). Mondhatjuk tehát, hogy az önbizalomhiányt a közösség általi bírálatok okozzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!