Előfordult veletek, különösen akik a fővárosban laktok, hogy zavart benneteket a zaj, a pörgés, a metrókból kiáradó tömeg, az emberáradat és szívesebben éltetek volna valami csöndes helyen, minden embertől távol?
Én sem úgy értettem, hogy mindig, de metrónál sokszor nagyon, amikor kiözönlenek. Az meg, hogy állandó jelleggel látom a mobilozást határozottan idegesít. Szinte már nincs is kapcsolat az emberek között. Ez az elgépiesített világ idegesít.
Az csodálatos, amikor megy sok ember például karácsonykor az utcákon és látom, hogy van élet. Ám amikor rohannak mint a birka, előre , egymást fellökve az nagyon zavaró tud lenni.
"Az meg, hogy állandó jelleggel látom a mobilozást határozottan idegesít. Szinte már nincs is kapcsolat az emberek között."
Ezt nem értem. Úgy érted, hogy idegenek miért nem beszélgetnek?
Nekem sokszor "zajos" ez a világ.Úgy általában. Nem csak a tömeg, pörgés, zaj, hanem hogy az arcodba van tolva minden, a hirdetésekben, reklámokban. Zavar ez a technikai fejlődéssel járó sok kütyü, amitől az emberek magukba fordulnak és kizárják a külvilágot, emberi kapcsolatokat.
Hallgatnám a csendet, vagy a természet zaját, nézném a csillagokat.Nem egyedüllétre vágyom, csak egy olyan közegre, ahol a mai technikai vívmányok, a média...stb ha ott is vannak, mert kellenek, de mérsékelten vannak jelen.
Hiányzik az értelmes, mélyen szántó, tartalmas beszélgetés néha. Mikor két ember úgy áll fel a beszélgetésből, hogy abból tud lelkileg töltekezni.
Csak a vita kedvéért, mert én is "kütyü-ellenes" vagyok.
De ha egyedül ülsz egy mezőn fél órát, és nézed a csillagokat, ugyanúgy kizárod a külvilágot, mintha fél óráig játszanál a gépen.
És tartalmasat beszélgetni szerintem lehet skype-on is; az egyik legkedvesebb barátnőm külföldre költözött, és ez maradt nekünk, semmi nem változott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!